KAKO SU SE ALBANCI PROGLASILI ZA ILIRE

aha,a ima veze sto su oni dosli,posle 2000 godina,i sada oce ono sto nikada nisu ni imali? :dontunderstand:

mi smo došli na ilirsku i vizantijsku zemlju. i šta sad? to po tvojoj "razvijenoj" logici znači da ukoliko bi se neka grupa ljudi smatrala Ilirima na prostoru Balkana (npr. Nišlijama padne napamet to) to znači da oni imaju pravo na ove teritorije?
Ili balkan je više moj nego tvoj ako se ja smatram vizantijcem/rimljaninom???

:roll:
glupost

mi smo došli na ilirsku i vizantijsku zemlju. i šta sad? to po tvojoj "razvijenoj" logici znači da ukoliko bi se neka grupa ljudi smatrala Ilirima na prostoru Balkana (npr. Nišlijama padne napamet to) to znači da oni imaju pravo na ove teritorije?

glupost

nemoze se pozivati na proslost,to mi ovde i nije cilj.Cilj mi je da pobijem svaki tracak nade siptarima,da ce nas ubediti da su iliri.

E ovako, ni Srbi, ni Albanci, ni Hrvati nisu Iliri. Iliri kao narod danas ne postoje. Kada su Rimljani zauzeli Balkansko poluostrvo, veliki broj Ilira su pobili, neke su odveli u ropstvo, sa nekima se izmesali... Posle pada Zapadnog rimskog carstva, ostatak Ilira se izmesao sa Avarima i Slovenima, neki su pred varvarima pobegli ko zna gde, tako da smo svi mi pomalo Iliri. Ne bi me cudilo da neki Afrikanac ima nekog Ilira za pretka.

E ovako, ni Srbi, ni Albanci, ni Hrvati nisu Iliri. Iliri kao narod danas ne postoje. Kada su Rimljani zauzeli Balkansko poluostrvo, veliki broj Ilira su pobili, neke su odveli u ropstvo, sa nekima se izmesali... Posle pada Zapadnog rimskog carstva, ostatak Ilira se izmesao sa Avarima i Slovenima, neki su pred varvarima pobegli ko zna gde, tako da smo svi mi pomalo Iliri. Ne bi me cudilo da neki Afrikanac ima nekog Ilira za pretka.

E vidis,tu se ilirima gubi svaki trag(mesaju se,sta sad,dodje neki englez,i kaze da vodi poreklo od ilira?).Tada je jos postojala vizantija,a siptari su dosli sa turcima,kao sto si i rekao.

glupost
.

kako sam shvatio, topik nije o tome kad je ko dosao nego da albanci nisu Iliri kao sto to tvrde.

glupost

Ilira vise nema a nama zivima otimaju ;)

:dash:Pa to ne moze da bude jer se ni jedna grupa NE SMATRA ilirima :dash:

Ti mozes da se smatras cime hoces,ali znas sta si.

I ne pokusavaj da ispadnes pametan,spusti se nacuci,pa talasaj.....ili barem razmisli pre nego sto nesto nazovimo "kazes".

DOKAZ svim siptarima!
Sta sad mislite?! ENGLESKE mape

Ima jos jedan slican snimak,samo ne mogu da ga nadjem...........

Ilirija

iliri1.jpg

Lijepo piše između ostalih plemena da su i Albani!:rtfm:

:per::per::per:

jedno ozbiljno pitanje: sta cete da dobijete time sve i da se dokaze da albanci nisu iliri (a jesu)? mislim koja je svrha takve diskusije, narocito na podforumu politika?

ne,zato sto siptari tvrde da je kosovo njihovo,a ono ni "albanija" nije njihova.To nije istorija,vec pozivanje jednog naroda na laznu istoriju,da bi se stvorila jedna "drzava" koja ima svoje funkcionere u politici.A ako smatras da problem kosova ne spada u politiku............. :roll:

Voleo bi da vidim odgovore siptara na forumu..............pa gde li su sad,nikad ih nema kad ti trebaju.......... :think:

Mlad si izgleda pa ti treba josh nekoliko stvari da naucish ...sa takvim mtrvim dokazima nemozhes pobiti Lingviste,Arheoloze,Historicara, illyrologa sveta ;)
Evo nekoliko starih , i pred 300-400 godina :

-------------------------------------------

Gottfried Wilhelm Leibniz (1646-1717), schrieb das die albanische Sprache aus dem Illyrischen kommt.

Hans Erik Tunman (1746-1778), schwedischer Historiker, forschte die albanische Sprache im Lateinischen Griechischen und Byzantischen Schriften, und kam auf die Schlussfolgerung das die Albaner die Nachfolger der alten Pelasgo-Illyrern sind.

Johann Georg von Hahn (1811-1869), war österreichischer Diplomat und Albanologe. Hahn war 1847 Konsul in Janina, 1851 in Syra und ab 1869 Generalkonsul in Athen. Er gilt als Begründer der Albanien-Forschung. Er sammelte vor Ort Material, lernte Albanisch und wies die Zugehörigkeit des Albanischen zur indogermanischen Sprachfamilie nach. In "Albanesische Studien", schreibt er das die albanische Sprache aus dem Illyrischen kommt und die illyrische Sprache aus dem Pelasgischen.

Franz Bop (Deutschland, 1791-1867), schrieb das die albanische Sprache die älteste Sprache Europas ist.

D. Camarda (Italien, 1821 - 1882), argumentiert aus alten Schriften, dass die albanische Sprache eine der ältesten sprachen der Welt ist.

Eduard Schneider (Frankreich, 1894), er schreibt in sein Buch "Die Pelasgen und ihre nachkommen", dass die albanische Sprache der sauberste und glaubhafteste Beweis der pelasgischen Sprache ist.

Giuseppe Schiro (Sizilien, 1865-1927).

Holder Pedersen (Denmark, 1867-1953).

Norbert Jokl (Albanologe, Jude aus Österreich, 1887-1942), er wurde von den Nazis hingerichtet bevor er sein Werk vollendete.

Gustav Meyer (Graz, 1850-1900) (Österreichischer Linguist).

Giuseppe Catapano (Italien)

Mathieu Aref (Frankreich)

Robert d'Angély (Frankreich)

Aristeides Kollias (Griechenlan)

Neal Malcolm (Gross Britanien)

John Wilkes (Gross Britanien)

Aleksandar Stipcevic (Kroatien)

Edwin E. Jacques (USA)

u.s.w:bye:

I Srbi i Hrvati i Bosnjaci i Crnogorci i jedan deo danasnjih Albanaca (albanizovanih Srba) su potomci Ilira.
Iliri su brojan narod.
Danas u Evropi zivi preko 200 miliona potomaka Ilra.
Preci Ilira su na Balkan doselili pre 8000 godina.
Haplogroup I je ilirski gen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Haplogroup_I_(Y-DNA)

Mlad si izgleda pa ti treba josh nekoliko stvari da naucish ...sa takvim mtrvim dokazima nemozhes pobiti Lingviste,Arheoloze,Historicara, illyrologa sveta ;)
Evo nekoliko starih , i pred 300-400 godina :

-------------------------------------------

Gottfried Wilhelm Leibniz (1646-1717), schrieb das die albanische Sprache aus dem Illyrischen kommt.

Hans Erik Tunman (1746-1778), schwedischer Historiker, forschte die albanische Sprache im Lateinischen Griechischen und Byzantischen Schriften, und kam auf die Schlussfolgerung das die Albaner die Nachfolger der alten Pelasgo-Illyrern sind.

Johann Georg von Hahn (1811-1869), war österreichischer Diplomat und Albanologe. Hahn war 1847 Konsul in Janina, 1851 in Syra und ab 1869 Generalkonsul in Athen. Er gilt als Begründer der Albanien-Forschung. Er sammelte vor Ort Material, lernte Albanisch und wies die Zugehörigkeit des Albanischen zur indogermanischen Sprachfamilie nach. In "Albanesische Studien", schreibt er das die albanische Sprache aus dem Illyrischen kommt und die illyrische Sprache aus dem Pelasgischen.

Franz Bop (Deutschland, 1791-1867), schrieb das die albanische Sprache die älteste Sprache Europas ist.

D. Camarda (Italien, 1821 - 1882), argumentiert aus alten Schriften, dass die albanische Sprache eine der ältesten sprachen der Welt ist.

Eduard Schneider (Frankreich, 1894), er schreibt in sein Buch "Die Pelasgen und ihre nachkommen", dass die albanische Sprache der sauberste und glaubhafteste Beweis der pelasgischen Sprache ist.

Giuseppe Schiro (Sizilien, 1865-1927).

Holder Pedersen (Denmark, 1867-1953).

Norbert Jokl (Albanologe, Jude aus Österreich, 1887-1942), er wurde von den Nazis hingerichtet bevor er sein Werk vollendete.

Gustav Meyer (Graz, 1850-1900) (Österreichischer Linguist).

Giuseppe Catapano (Italien)

Mathieu Aref (Frankreich)

Robert d'Angély (Frankreich)

Aristeides Kollias (Griechenlan)

Neal Malcolm (Gross Britanien)

John Wilkes (Gross Britanien)

Aleksandar Stipcevic (Kroatien)

Edwin E. Jacques (USA)

u.s.w:bye:

paz da ne poverujemo "zivim zapadnim" dokazima :hahaha: Oni falsifikuju istoriju!
prevedi u.s.w? Sta to znaci?

I Srbi i Hrvati i Bosnjaci i Crnogorci i jedan deo danasnjih Albanaca (albanizovanih Srba) su potomci Ilira.
Iliri su brojan narod.
Danas u Evropi zivi preko 200 miliona potomaka Ilra.
Preci Ilira su na Balkan doselili pre 8000 godina.
Haplogroup I je ilirski gen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Haplogroup_I_(Y-DNA)

Da, ali niko od nas nije potpuni Ilir, Iliri ne postoje kao narod, glupo je pomisljati da je bilo koji danasnji narod direktan potomak Ilira.

Back