Kako ste odlucili koju srednju da upisete?

awwwwww kako sam ja volela matu ))):

@ Alexxandar - aj' sad ... ti vidish da su oni osnovci ... shta sad ti njima pominjesh integrale, izvode, limese i sl. ... mislim, ok, jeste njima mozda neshto banalno trenutno teshko, ali oni su na tom nivou znanja i donekle imaju 'pravo' da tako prichaju o tome ... mislim ko kada bi tebi sada neko sa 4. godine doshao rekao, aj' mali shta se zalish shto morash matu da uchish 'van programa', videcjesh ti shta je ... (ne znam shta da kazem, poshto se ne razumem ;p) mislim ... govorimo o nivou (;

@ Tihana - Marge je '92. godishte, kako ochekujesh da zna to (;

Qqquuuu...pa ovde si svi skoro zavrshili srednju...a ja se tu neshto raspitujemo oko one shkole na Zvezdari...didiii...A ljudi dajte prestanite da prichate o tim sranjima u srednjoj iz matematike...stvarno cu da odem za nekog mashinca-bravara...ja iovako ne podnosim matu, vezbam je chisto da bih polozhila yeb'ni prijemni... a kada vidim ova chudesa...id'te svi u Petu Matematichq! :-D

Evo ovako...moj savet ti je sledeci.
Posto ne znas sta bi dalje jer te prakticno nista ne zanima a oces da ides dalje,dakle da se ne zadrzis na srednjoj skoli,posto ti nije frka da ucis,onda ti preporucujem da upises neku gimnaziju.Tamo ti je saroliko drustvo..ima i muskih i zenskih,tesko jeste,znaci mora da se radi,al kad vec ne znas onda ti je to najbolje.Bilo bi glupavo da uposujes ne znam ni ja masinsku skolu da bi na kraju skonto da je to shit i da ti se uopste ne svidja.
Drugi nacin na koji mozes da odlicis sta ces da upises jeste da vidis da li mozes da imas neke koristi od te skole.Na rprimer ja kad sam upisivao realno sam znao da ne mogu da upadnem na turizam iako sam to zeleo pa sam na kraju skontao da ako upisem saobracajnu imam besplatnu obuku za A i B kategoriju kao i jeftino polaganje tako da sam to i upisao i nisam se pokajao.Mozda je bio ali stvarno nisam imao predstavu sta dalje a gimnazija mi nije dolazila u obzir!
To su moja misljenja ti naravo vidi sta drugi kazu pa oduci!

Imam i ja slican problem, ali mislim da mi vise leze prirodne nauke.Samo znam da gimnaziju ne upisujem, i nikome ne bih preporucila, jer svasta moze da se izdesava do i na fakultetu, a sa gimnazijom si prakticno nista!!!

I naravno, mozes otici u centar za profesionalnu orjentaciju (nadjes na internetu telefon, mrzi me da ga sada trazim,ima u svakom vecem gradu), zakazes i odes, kao sto cu i ja uraditi ovog raspusta.Ali opet to ne mora biti presudno, ipak moras da upises ono sto makar malo volis, da ces moci da nadjes posao, i da ti je isplativo.

E, ja dajem nekom savete,a ni sama nisam resila problem oko upisa!!! :shock:

Srecno svima sa slicnim problemom!!!!!!

Ja do poslednjeg dana nisam znala sta cu.Kupila onu listu zelja i gledala je "belo",nisam znala sta da navedem kao prvu zelju,cas hocu jedno,cas drugo...Leze mi i prirodne i drustvene nauke...,u gimnaziju nisam htela jer je(bar u mom gradu) shit!!!Na kraju sam se odlucila za farmaciju i upisala to.Sticem odlicnu osnovu,mogu kasnije da upisem sta hocu,a ako ne zavrsim fax(NE DAJ BOZE!!!!)ipak imam neko isplativo zanimanje... :razz:

Eh. Ja sam sada sedmi razed, ali već znam šta hoću i koju školu ću upisati. Pošto sam bila na raznim dječijim festivalima, i sličnim "glupostima", mnogi su mi rekli da fino pjevam. Tako sam upisala osnovnu muzičku, i sad idem i muzičku i osnovnu školu zajedno. Imam sve petice, i namjeravam upisati srednju muzičku, a poslije toga muzičku akademiju. Tata i mama hoće da idem u gimnaziju, al malo sutra! Šta me briga, moj život,,, Nije lijepo kad roditelji vrše pritisak na dijete u vezi toga upisa u srednju - tako ćemo se samo još teže odlučiti kad nam vise za vratom. Toliko od mene :grin:

Nije lijepo kad roditelji vrše pritisak na dijete u vezi toga upisa u srednju - tako ćemo se samo još teže odlučiti kad nam vise za vratom

u pravu si........a i uostalom mi cemo da idemo u tu skolu i mi cemo da ucimo a ne roditelji.......
ja sam u 8 razredu odlucila,meni su moji rekli ti odluci ti se muci,tvoj zivot tvoja stvar..........

i samo pola god sam isla i onda sam dosla ovde i krenula u hs.....

M1l1c4:
Eh. Ja sam sada sedmi razed, ali već znam šta hoću i koju školu ću upisati. Pošto sam bila na raznim dječijim festivalima, i sličnim "glupostima", mnogi su mi rekli da fino pjevam. Tako sam upisala osnovnu muzičku, i sad idem i muzičku i osnovnu školu zajedno. Imam sve petice, i namjeravam upisati srednju muzičku, a poslije toga muzičku akademiju. Tata i mama hoće da idem u gimnaziju, al malo sutra! Šta me briga, moj život,,, Nije lijepo kad roditelji vrše pritisak na dijete u vezi toga upisa u srednju - tako ćemo se samo još teže odlučiti kad nam vise za vratom. Toliko od mene :grin:
Ej bre, ovo kao ja da sam napisala... Samo ja nisam sedmi nego osmi, ali nema veze...
Ma upisi muzicku, ja sam definitivno i konacno resila da upisem muzicku i niko me nece spreciti!

Back