Kako ste odlucili koju srednju da upisete?

MadonnaGirl:
Ja sam cula i ne slazem se s onima
koji misle da je to `bullshit`
bullshit je recimo tehnicko
ali ne one osnovne stvari
nego neke nebuloze totalne....
Tehnicko je posebno sr... Ali, cak i sto se opste kulture tice, ne verujem da ce te u bilo kom kvizu ili tako necemu pitati da resis kvadrat binoma ili nesto slicno. A ni ovako za zivot ti to ne treba, osim ako neces na PMF ili na arhitekturu ili tako nesto...

Electra:
Jbt, kad ti za x godina dodje klinac ili klinka s molbom da mu/joj pomognesh oko domacjeg iz matematike, ti cjesh recji "Izvini, ne znam Pitagorinu teoremu, to je glupost, ali mozhe mama umesto toga neshto da ti odsvira..."?!
Mislim... :roll:
E jedino za to i moze da Sluzi osniovna skola. I zato ja nesto i ucim-cisto da se ne blamiram pred decom za x godina... Inace mislim da mi dosta glupih podataka nece trebati...

Za mene je to bila jako teška odluka. Pa od toga ti zavisi budućnost! Kao mala uvek sam znala šta ću (jedno vreme sam svima govorila da ću jednom biti astronaut, svi su se naravno smejali a ja sam ih ubeđivala i govorila da se neće smejati kada budem krenula na Mesec!). I, kao što rekoh, kao mala sam uvek znala šta ću, a sada nikako da se odlučim. Ipak, kada sam malo bolje razmislila o predmetima koje volim i koji mi leže, odlučila sam se za Matematičku gimnaziju. Čula sam da postoje neki testovi koji se rade pre upisa i na osnovu tog testa preporučuju se škole koje bi vam najbolje ''ležale''. Pa, ako neko nema ni najmanju ideju, mogao bi da se raspita o tome.

HaSh:
ja ne mogu drustveni smer ( vise od 95 bodova treba, u Pancevu ) :S
a prirodni ladno upisem
osnovnog smera nema... :)
kad sam ja upisivala gimnaziju bilo je mnogo teze upasti na prirodni nego drustveni smer...konkretno te godine (koja je bila dramaticno losa po rezultatima na prijemnom) za drustveni smer je trebalo oko 75 a za prirodni oko 85 poena...
a sad svi pobegose na drustveni :?

Jbt al me nervirate sa žaljenjem na sitnice i priče tipa... kome treba kvadrat binoma, pitagorina teorema i slične stvari koje su pasulj ******... ali to je sitnica... Da vidiš ti šta su funkcije, pa kasnije kvadratne, pa inverzne.. pa beskonačne... pa limes, izvod, drugi izvod, integral... da. Da vi vidite šta je smer elektrotehničar računara... kad matematika ide van programa učenja zato što neke stvari moraš da naučiš što pre da bi uopšte MOGAO da razumeš neke druge predmete... a ne ovako... kvadrat binoma je užas... pa šta je to čoveče.. imaš jednu opštu formulu i gotova stvar...

Alexxandar:
Jbt al me nervirate sa žaljenjem na sitnice i priče tipa... kome treba kvadrat binoma, pitagorina teorema i slične stvari koje su pasulj ******... ali to je sitnica... Da vidiš ti šta su funkcije, pa kasnije kvadratne, pa inverzne.. pa beskonačne... pa limes, izvod, drugi izvod, integral... da. Da vi vidite šta je smer elektrotehničar računara... kad matematika ide van programa učenja zato što neke stvari moraš da naučiš što pre da bi uopšte MOGAO da razumeš neke druge predmete... a ne ovako... kvadrat binoma je užas... pa šta je to čoveče.. imaš jednu opštu formulu i gotova stvar...
Aj, leba ti, pricaj srpski!

i meni su integrali i funkcije bili zanimljivi mada sam sada totalni duduk za matematiku i sve sam pozaboravljala jer ne koristim...
a geometriju sam mrzela iz dubine duse :neutral: valjda zato sto nikad nisam skapirala sus ssu sta god... i uvek sam na pismenom isla na pogadjanje :? a i mrzela sam crtanje...cim krenem da pisem uvek zamazem rukom,pa onda ona trik pitanaj moje matematicarke :shock:

Electra:
@Keep: Ja sam matematiq omrzla u petom razredu. Toliko su me mama i razredna i profa sa Arhimedesa cimali za i oko takmichenja, da mi se smuchila za chitav zhivot. ;p
Tako da ne volim nishta :mrgreen:
Sutra imam pismeni, ako ne dobijem 5... bilo je lepo poznavati vas... :|
ih breee... limesi. pa naravno da cjesh dobiti pet.

@ banshee: kojem li je onom antichkom filozofu iznad vrata kucje stajalo "ko ne zna geometriju, neka ne ulazi u moj dom"...?
shta je toliko strashno sa tom geometrijom? neshto najjednostavnije, s obzirom da ne morash nista pamtiti, sa lenjirom i shestarom sve mozhesh izvesti.

ne znam sta je strasno,al je jako strasno :lol:
il sam ja bila glupa za to pa nisam skapirala.
isto ko i verovatnocu.
nije mi logicno pa to ti je :( jedinog keca gimnaziji sam dobila iz verovatnoce :roll:
a i uvek mi je bio problem kad radim bilo sta iz matematike,jer sam levoruka pa kad krenem nesto da crtam/pisem uvek ga prekrijem rukom,pa zaboravim o cemu se radi/koji su brojevi bili i slicno...jos ako pisem hemijskom sve zamazem..posto imam polozaj ruke kad pisem onako sa strane a ne odgore,pa cim napisem nesto razmazem ga...
jos sam na sve to blago diskalkulicna i disleksicna...i eto ti mog uzasa zvanog matematika.
a geometrija mi je bila stvarno jako dosadna :neutral:

ih bre.
pa to je isto kao kad ja ne bih voleo muziku jer sam nagluv.

geometrija je osnov svega. nije dosadna. :| e sad druga je stvar shto ljude treba zainteresovati za neshto. a pre svega da se oni sami zainteresuju. meni recimo nikad nije nishta bilo dosadno. iako iz srednje shkole imam likovno obrazovanje, a sa fakulteta tehnichko, nikad nisam bio u situaciji (kao vecjina ljudi moje struke) da mi neshto shto spada u drushtvene nauke bude dosadno. knjizhevnost, filozofija, psihologija...... mislim da mi shtoshta fali, ali radoznalosti i interesovanja za sve nikad.

jer, to je sve jedna ista stvar - nauka, umetnost, filozofija, religija.... sve tezhi istome, a koren im je zajednichki - ljudska tezhnja za odgovorima. sve je to heseovska igra gde razne staklene perle redjash na isti konac. zato mene lichno skoro sve zanima, u sushtini. ne zanima me sad da uchim azerbejdzhanski jezik i principe rada nuklarnog reaktora, ali svaka sushtina me interesuje.

tako da, sve zavisi od lichne radoznalosti.

Alexxandar:
integral... da. Da vi vidite šta je smer elektrotehničar računara... kad matematika ide van programa učenja zato što neke stvari moraš da naučiš što pre da bi uopšte MOGAO da razumeš neke druge predmete...

chovek koji razume moje muke :D :D :D
a ne pitagorina teorema- a^2+b^2=c^2 :D

@keep
kako mislish ti kroz zivot bez znanja o principu rada nuklearnog reaktora ;-)
@electra
dosta vishe s tim aljbanskim ;-)

Back