Kako ste odlucili koju srednju da upisete?

Ali moje iskustvo kaze: ako iz vise izvora cujes da je skola zbog necega ozloglasena, izbegavaj je! Meni su tako pricali za XIII, ja im nisam verovala, i naebala sam.
ja sam u 13. i nije tako lose... znas, sve zavisi od osobe, mislim ima da se uci, ali recimo ja sam bez problema odlicna a nije bas da ucim ceo dan :D:D
ako neko stvarno ZELI da upise muzicku, i pronalazi se tu, onda je PROMASAJ upisati gimn, jer onda mozes da kazes zbogom onome sto volis :) i neces biti srecana tako.

Djordja:
eee ko bi meni mogao da pomogne...odlicna sam..ali ono prosek 4.55,4.60..i to slab odlican...mata,fizika i hemija mi ne idu,istorija me smara,sem istorije umetnosti....sta mi vi preporucujete?ovi moji su bas bas za gimnaziju..al ne znam da li bih se snasla....moze li mi neko pomoci????

Da bi ti bilo ko dao savet, moras pre svega da znas sta te ZANIMA. Odlicno ej sto znas sta te nikako ne zanima, ali pokusaj da napravis listu od bar jednog ili dva predmeta kojit e zanimaju. Ok, tu je istorija umetnosti, ali hajde da vidimo da li ima jos nesto.
Drugo, imas li ikakvu ideju sta bi volela "da budes kad porastes"? Ili sta nikako ne bi volela?

Ovako na prvi pogled, gimnazija drustveni smer bi mogla dda prodje, ali i tu imas 2 godine hemije i 4 godine mate i fizike, 4 godine istorije... Neki profesori prirodnih predmeta budu blazi prema drustvenjacima, ali samo u smislu da se radi manje gradiva, a ne da ne moras da radis zadatke i sl. Zato, razmisli.

Sto se tice muzicke skole... Mozda nisam prava osoba za pricu o tome, ali samo razmislite: zasto ici paralelno u dve skole, akda i sa jednom mozes da imas sve sto hoces, ukoliko si siguran da neces medicinu i, recimo, ETF? Samo valaj ubediti roditelje da je muzicka skola vise kao gimnazija koja uz to ima muzicke predmete, a ne kao srednja strucna skola... Cak iako sve to nije bas istina, ubedite matore da je tako i idite samo u muzicku. Ako se preforsirate u tim godinama mozda necete imati snage za fax. Ne bih nikoga da plasim i, kazem, ne znam nikoga ko je isao paralelno gimnazija/muzicka, ali znam mnoge koji su zavrsili matematicku gimnaziju pa posle propali na fakultetima jer su se preforsirali u srednjoj.

Zvezdica:
A u srednjims trucnim se to vise svodi na: "naucite od strane te-i-te do strane te-i-te". I mnogi to uce napamet.
e pa sad.. nije bas tako.
profesori su razliciti i u srednjim. neki su motivisani da rade (i pored svoje mizerne plate) neki ne. kod nekoga moze to od strane do strane, kod nekog ne.
u mojoj srednjoj su, npr. dva najvaznija predmeta srpski i istorija.
obe profesorke vole da rade.. temeljno.

Marge:
Meni je muzicka gotivna, svi su opusteni, zezaju se... A posle muzicke moze mnogo toga da se upise, samo sto ljudi imaju glupu predrasudu da se u muzickoj niste ne uci - ko zeli nesto da nauci, naucice i bez terorisanja u skoli...

Nego, Madonna, jel ti ove godine upisujes srednju skolu ili si vec upisala?

ja sad ove godine upisujem srednju.Mada mi se bas i ne upisuje :D
@snoopy a koja je to gimnazija teza a koja laksa?Zar na kraju krajeva,kad pogledas imaju istu tezinu(mislim,isti smerovi) ???

@snoopy a koja je to gimnazija teza a koja laksa?Zar na kraju krajeva,kad pogledas imaju istu tezinu(mislim,isti smerovi) ???
ovde u beogradu se uglavnom zna kako je u kojoj gimnaziji, nema nekih velikih iznenadjenja sto se tice toga, zna se u sta se ulazi :D
ma ocrnise ovde srednje, ko da mi nista ne ucimo i ne znamo da razmisljamo ;p
naravno da to nije istina :D mnogi super djaci iz moje osnovne su upisali srednje skole, srednja uopste ne mora da bude laka. jednostavno, sa srednjom ne moras da ucis dalje (ali mozes), a gimnazija te priprema za vecinu fakulteta podjednako.

Belgrade girl:
Imam strahovit problem jer ne znam sta zelim da radim u zivotu niti koju srednju da upisem! :cry: :evil: :cry:
Streber sam,ali ucim za ocene jer znam da mi kvadrat binoma,Pitagorina teorema i ostali bullshit nece nista znaciti u zivotu.Mogu da upisem sta god hocu,ali problem je sto ne znam sta bih! :cry:
A parentsi su vec poceli da vrse pritisak na mene,pa mi je jos gore :roll: :roll:

oduvek sam potpuno sam donosio odluke o svemu u zivotu ...tako je i bilo kad sam birao srednju skolu ........... nikad ne dopustite da vam matorci kenjaju i govore sta je najbolje za vas , ono sto vi mislite da ce biti najbolje za vas to uradite ... :wink:

Jao...Imam istih problema...Nemam ideju sta bi upisala... :confused:
Ruku na srce,verovatno cu imati dovoljno poena za koju hocu gimnaziju(to je jedino sa cime sam nacisto,idem u gimnaziju.Racunam,najvise mogucnosti imam kasnije. :smile: )
Kako se priblizava prijemni sve vise razmisljam o 1beogradskoj.Najbliza mi je,svi moji iz osnovne,skoro cela generacija ce tamo,svi kazu da je na dobrom glasu i sta ti ja znam,pa mi se cini sve lepsa.Ali opet...nisam sigurna. :???:
Ako se sad zajebem u odabiru gimnazije,to mi je sto mi je... :roll:

Back