Kako ste odlucili koju srednju da upisete?

Ako te Pitagorina teorema i ostala matematika nervira, ni slucajno nemoj da ides u gimnaziju, meni je to malo glup izbor, istina je da dobijes neko veliko znanje iz svih oblasti ali zato bolje birati neku strucnu skolu, ipak si nesto posle te strucne, a opet mozes upisati koji faks hoces jer nije istina da samo gimnazijalci mogu da upisuju sta hoce, ja idem u elektro u ns pa sam upoznao lika koji je zavrsio tu skolu i otisao na poljoprivredni fakultet,zamisli koja je to razlika! MOJ PREDLOG TI JE STRUCNA SKOLA I NAJTEZI SMER U NJOJ, A DA TI STRUKA BUDE NESTO STO TI LAKO IDE U OSNOVNOJ! U ZANJEM MOGUCEM SLUCAJU GIMNAZIJA!

Belgrade girl:
Hvala!To mi cesto kazu. ;) :lol: ali stvarno ne mogu da zamislim da jednog dana koristim Pitagorinu teoremu ako budem prevodilac.Kad smo vec kod toga,razmisljala sam da odem na jezike jer mi to veoma dobro ide,koja je gimnazija najbolja za jezike,s obzirom da zivim na Novom Beogradu?
Filoloska ili ona specijalna jezicka odeljenja u III BG gimnaziji

Veruj mi da je tebi lakse, jer hoces da upises gimnaziju... Ja cu srednju muzicku, matorci me smaraju da upisem i XIII gimnaziju, jer je na minut od muzicke, al' ja necu. Narocito ne XIII :? :? :?

Marge:
Filoloska ili ona specijalna jezicka odeljenja u III BG gimnaziji

Veruj mi da je tebi lakse, jer hoces da upises gimnaziju... Ja cu srednju muzicku, matorci me smaraju da upisem i XIII gimnaziju, jer je na minut od muzicke, al' ja necu. Narocito ne XIII :? :? :?

ma ja sam to vec rekla,ali cu ponovo
ja sam isto htela da upisem muzicku,ali kada sam otisla tamo i videla sve one likove,keva mi je rekla da ce oni u zivotu samo od te muzicke skole moci da pevaju po kafanama i rade u skolama,a meni su stvarno vece ambicije
ja sam definitivno odlucila da upisujem gimnaziju i posle toga filozofski fax verovatno,mozda se i izborim za inostranstvo,posto mi je to najveci san...

Meni je muzicka gotivna, svi su opusteni, zezaju se... A posle muzicke moze mnogo toga da se upise, samo sto ljudi imaju glupu predrasudu da se u muzickoj niste ne uci - ko zeli nesto da nauci, naucice i bez terorisanja u skoli...

Nego, Madonna, jel ti ove godine upisujes srednju skolu ili si vec upisala?

Muzicka je, koliko ja znam (a znam, jedna moja drugarica je sada IV godina), ista kao bilo koja druga skola... Ima svih oprsteobrazovnih predmeta i posle toga mzoes da upises maln'e koji god hoces faks. mozda ipak postoje neke restrikcije tipa medicina i sl. ali i to je samo MOZDA. provereno posle muzicke mozes da upises vecinu fakulteta, i niko te ne tera da upusujes Akademiju ako se, recimo, u psolednejm trenutku odlucis za nesto drugo, a neces ostati na ulici ako posle srednej muzicke ne uspes da upises akademiju.
Tako da svi koji bi hteli muzicku skolu neka je slobodno upisuju, i to je cetvorogodisnja skola kao i svaka druga, niste se "zakucali" zauvek samo sa tom opcijom.

Belgrade girl:
Imam strahovit problem jer ne znam sta zelim da radim u zivotu niti koju srednju da upisem! :cry: :evil: :cry:
Streber sam,ali ucim za ocene jer znam da mi kvadrat binoma,Pitagorina teorema i ostali bullshit nece nista znaciti u zivotu.Mogu da upisem sta god hocu,ali problem je sto ne znam sta bih! :cry:
A parentsi su vec poceli da vrse pritisak na mene,pa mi je jos gore :roll: :roll:
omfg!!
vrh post, vrh. dobro, barem znaš sa sobom na čemu si. (8

elem, moj slučaj...
znala sam da želim gimnaziju, jer nisam znala šta ću.
ni za fakultet nisam znala šta ću, pa sam tako i izabrala.
a koju gimnaziju? to sam jednostavna Znala.

Veruj mi da je tebi lakse, jer hoces da upises gimnaziju... Ja cu srednju muzicku, matorci me smaraju da upisem i XIII gimnaziju, jer je na minut od muzicke, al' ja necu. Narocito ne XIII
mozes da upises paralelno gimn i muzicku, ali ti ISKRENO ne preporucujem!
moja keva predaje u muzickoj, i kaze da je pakleno ici u obe skole, pogotovo ako je gimn neka teza.
kao sto trinaesta jeste :D

Belgrade girl:
Imam strahovit problem jer ne znam sta zelim da radim u zivotu niti koju srednju da upisem! :cry: :evil: :cry:
Streber sam,ali ucim za ocene jer znam da mi kvadrat binoma,Pitagorina teorema i ostali bullshit nece nista znaciti u zivotu.Mogu da upisem sta god hocu,ali problem je sto ne znam sta bih! :cry:
A parentsi su vec poceli da vrse pritisak na mene,pa mi je jos gore :roll: :roll:

totalno isti problem!samo sto ja nista ne strebam,nego sve zapamtim na casu :idea: ..a kad ucim,ucim da me keva nebi smarala :mad: i da bi mi dala da idem da vozam 8) ...isla bih negde u grad,jer bi mi trg bio blizu...i naravno isla bi na prirodni smer....i nije mi problem da sednem i da naucim nesto za pola sata,sat kad znam da posle toga mogu da radim sta ocu,kad ocu i pritom mi nista nije na savesti... :D :D :D :D

snoopy:):
mozes da upises paralelno gimn i muzicku, ali ti ISKRENO ne preporucujem!
moja keva predaje u muzickoj, i kaze da je pakleno ici u obe skole, pogotovo ako je gimn neka teza.
kao sto trinaesta jeste :D

izvinjavam se sto upadam :lol: ali moram da kazem da se totalno slazem sa snoopy! :!: moja super ortakinja ide paralelno u muzicku i osmu i oce da crkne! :shock: Ako si spremna da spavas pet sati dnevno,ne izlazis nigde,strebas ceo dan,u busu,na klonji,nije bitno....onda ti toplo preporucujem da ides u obe.... :)

A zasto ne ici samo u muzicku? I uzeti te izborne predmete, da kasnije mzoes da ides na koji god faks pozelis?
Ovde su cest problem roditelji, koji, recimo, ne daju svom mezimcetu da uradi ovako nesto...
Sto se tice pete gimnazije, znam dosta ljudi koji su pobegli odatle jos u prvom polugodistu prve godine... A ima i onih kojima je bilo OK. Ali moje iskustvo kaze: ako iz vise izvora cujes da je skola zbog necega ozloglasena, izbegavaj je! Meni su tako pricali za XIII, ja im nisam verovala, i naebala sam.

Bigy92:
izvinjavam se sto upadam :lol: ali moram da kazem da se totalno slazem sa snoopy! :!: moja super ortakinja ide paralelno u muzicku i osmu i oce da crkne! :shock: Ako si spremna da spavas pet sati dnevno,ne izlazis nigde,strebas ceo dan,u busu,na klonji,nije bitno....onda ti toplo preporucujem da ides u obe.... :)

He, he, ubedi u to moju kevu... Ili caleta, koji tvrdi da sam ja rodjena za elektrotehniku, a ja umetnicka dusa... Moje roditelje na sve strane ubedjuju da mogu te dve skole zajedno da se upisu, onda dodje neki profa iz muzicke i kaze im da je bolje da ne idem u obe skole, a oni ne veruju...

secam se vremena kada sam u nekoj zabludi mislila da su gimnazije za pametne, a ove druge za ljude koji i ne planiraju nesto da postignu u zivotu. i tako sam dugo zelela samo gimnaziju. kako mi sada nije zao sto je nisam upisala... posle sam tek videla ko je sve nije upisao i zavrsio... pojenta je da sa svakom srenjom kasnije mozes nesto da uradis, ali moras da se trudis.

Ma, to je ta glupa predrasuda (kao i sve ostale predrasude, uostalom). Ja sam u gimnaziji videla toliko kretena koji nit' znaju sta ce u zivotu, nit' hoce da studiraju... A znam bas pametne i nacitane i sjajne ljude iz srednjih strucnih. Nema tu pravila.
Jedina, ponavljam- JEDINA razlika izmedju gimnazije is rednje strucne (naravno, ako je gimnazija dobra) jeste to sto te na bolji nacin priprema za rad na faksu. Ipak trazi od tebe da sam zakljucujes sta je bitno da se nauci, a sta nije vazno, uci te iz kojih knjiga mozes da nadjes informacije i sl... A u srednjims trucnim se to vise svodi na: "naucite od strane te-i-te do strane te-i-te". I mnogi to uce napamet. Naravno, ovo je samo okvirno, jer se i u gimnazijama sve vise i vise povecava procenat ljudi koji uce napamet, a smanjuje broj profesora koji traze da sam zakljucis sta je vazno da se nauci.

Zvezdica:
Muzicka je, koliko ja znam (a znam, jedna moja drugarica je sada IV godina), ista kao bilo koja druga skola... Ima svih oprsteobrazovnih predmeta i posle toga mzoes da upises maln'e koji god hoces faks. mozda ipak postoje neke restrikcije tipa medicina i sl. ali i to je samo MOZDA. provereno posle muzicke mozes da upises vecinu fakulteta, i niko te ne tera da upusujes Akademiju ako se, recimo, u psolednejm trenutku odlucis za nesto drugo, a neces ostati na ulici ako posle srednej muzicke ne uspes da upises akademiju.
Tako da svi koji bi hteli muzicku skolu neka je slobodno upisuju, i to je cetvorogodisnja skola kao i svaka druga, niste se "zakucali" zauvek samo sa tom opcijom.

Ja idem u muzicku,mada ova nasa nije toliko stroga sto se ucenja tice,maltene moze bilo ko da je zavrsi. Ali nisam ti htela sa. Jeste,ne moze se upisati medicina,ali sto bi neko upisivao medicinu,a isao je u umetnicku skolu? Mislim, ja sam muzicku upisala jer to volim,tacnije,volim umetnost. Maltene muzicku,dizajnersku,i ostale umetnicke skole upisuju ucenici koji vole umetnost,zar ne? Zasto bi ih interesovala medicina.. Jedino ako neko bas ne moze da se odluci sta mu bolje ide i cime bi hteo da se bavi (da li umetnoscu ili medicinom,onda bi mozda trebalo upisati i muzicku i gimnaziju,mnogi su dokazali da nije nemoguce. Moja sestra je tako uradila,a i ja cu,tako da...) Vredi pokusati,pa ako ne bude islo,jednu sutnes i zdravo zivo :)

Back