Kako ste? Kako si?

Snow_Queen1

Aktivan član
Poruka
1.167
Obozavam to pitanje. "Kako si?" Ali treba umjeti postaviti to pitanje. Ljudima je to umjesto "cao"... Toliko je ljepote u pitanju "kako si" da je tuzno sto ga tako cesto izgovaramo. Onda uslijede odgovori "nije lose", "dobro", "bilo je i boljih dana", sjevne i poneko "odlicno" ili cak "Odlicno! Nikad bolje!"...No, to ne mijenja stvar. Obicno se u razgovoru odma' ode u drugom pravcu. Kad me pitas kako sam ocu da me pitas kako sam, da te to interesuje zaista. Da stanes i cekas odgovor, da slusas. Da sirom otvoris oci zeljan/a saznanja. I sledeci put kad se vidimo da me pitas "a kako si danas? sta je bilo sa tim i tim?". Da pamtis sta sam rekla, jer pobogu pitala/o si i ja sam ti dala trazenu informaciju. Tu informaciju ne zelim da ne cujes, bacis, potres, zgazis, obrises nos sa njom... Zelim da je cuvas. Trazio/la, ja dala, ti podhranio/la. U jednom kutku sjecanja, u parcicu svoje duse. Informacija se smjestila, zauzela poziciju i ceka svoje vrijeme. Sad si drugaciji/la. Sad je cestica mene u tebi. Vise nisi isti/la. Razmjena. Uzimanje i davanje. Harmonija uskladjenosti. Komunikacija dusa. Cime mi komuniciramo nakon tog pitanja? Iz kog plicaka? Iz lavora? Ne, Kad te pitam kako si ja ti nudim svoje razumijevanje i paznju. Jer svi smo jedno, Bozja djeca. I svi po istom taktu otkucavamo. Po bilu Svemira. I da te sad jos jednom upitam: Kako si?

Добро сам. Хвала на питању. На асталу стоји свеже печен хлеб и шири пријатнан мирис. Чекамо да се мало охлади, па да мажемо кајмак и једемо парадајзе. Беба спава. Дођи код нас. Да те питамо:
Како си?
:)

Добро сам. Хвала на питању. На асталу стоји свеже печен хлеб и шири пријатнан мирис. Чекамо да се мало охлади, па да мажемо кајмак и једемо парадајзе. Беба спава. Дођи код нас. Да те питамо:
Како си?
:)

Bas divna atmosfera...i ovamo je romanticno, divno...pada kisa, ja sjedim na terasi i slusam muziku, piskaram... :)

Pozzic,,, fina tema,,, resih se oglasiti :)
hvala na pitanju dobro sam :) i jos uvek volim i uvek cu voleti to pitanje cuti a i postaviti drugome...
jer se i ja udubim i otvorim za slusanje kao i za pricu,,, to je toliko intimno pitanje jer dopire do druge duse, tada se duse ogole pricajuci,,to je intima,,,
meni je to vazno ..jako vazno,,, daje bilo kom odnosu dubinu i uzvisenije stepenike na lestivici odnosa , :) ( koja gradacija ) :) ,, prosto samo ljudska komunikacija...sasvim najobicnija ljudska komunikacija ;)

Poslednja izmena:
Obozavam to pitanje. "Kako si?" Ali treba umjeti postaviti to pitanje. Ljudima je to umjesto "cao"... Toliko je ljepote u pitanju "kako si" da je tuzno sto ga tako cesto izgovaramo. Onda uslijede odgovori "nije lose", "dobro", "bilo je i boljih dana", sjevne i poneko "odlicno" ili cak "Odlicno! Nikad bolje!"...No, to ne mijenja stvar. Obicno se u razgovoru odma' ode u drugom pravcu. Kad me pitas kako sam ocu da me pitas kako sam, da te to interesuje zaista. Da stanes i cekas odgovor, da slusas. Da sirom otvoris oci zeljan/a saznanja. I sledeci put kad se vidimo da me pitas "a kako si danas? sta je bilo sa tim i tim?". Da pamtis sta sam rekla, jer pobogu pitala/o si i ja sam ti dala trazenu informaciju. Tu informaciju ne zelim da ne cujes, bacis, potres, zgazis, obrises nos sa njom... Zelim da je cuvas. Trazio/la, ja dala, ti podhranio/la. U jednom kutku sjecanja, u parcicu svoje duse. Informacija se smjestila, zauzela poziciju i ceka svoje vrijeme. Sad si drugaciji/la. Sad je cestica mene u tebi. Vise nisi isti/la. Razmjena. Uzimanje i davanje. Harmonija uskladjenosti. Komunikacija dusa. Cime mi komuniciramo nakon tog pitanja? Iz kog plicaka? Iz lavora? Ne, Kad te pitam kako si ja ti nudim svoje razumijevanje i paznju. Jer svi smo jedno, Bozja djeca. I svi po istom taktu otkucavamo. Po bilu Svemira. I da te sad jos jednom upitam: Kako si?

Ovo je sjajno.Zbog postova kao sto je ovaj ponekad stvarno volim ovaj forum. :)

upravo tako nešto

to su prekokurc pitanja na koje i ne odgovaram, nego samo kažem:

aj ne jedi gomna, dodaj mi te motorcangle iza tebe
Ali ovo gde si?! Eno me kuci, spremam se da krenem.

Imam jedan dogadjaj da ne kazem anegdotu dok sam sa drugom setao knezom. Prilazi neki lik i pozdravlja se sa drugom, krenula sasvim normalna prica, oko 10min su se pitali za junacko zdravlje i sve ostalo. Zavrsili oni spiku, mi krenuli na jednu stranu lik na drugu i meni ce ortak :" ja nemam pojma ko je ovaj" :hahaha:

Boze zdravlja sresces ga opet pa ga pitaj :lol:

Ali ovo gde si?! Eno me kuci, spremam se da krenem.

Imam jedan dogadjaj da ne kazem anegdotu dok sam sa drugom setao knezom. Prilazi neki lik i pozdravlja se sa drugom, krenula sasvim normalna prica, oko 10min su se pitali za junacko zdravlje i sve ostalo. Zavrsili oni spiku, mi krenuli na jednu stranu lik na drugu i meni ce ortak :" ja nemam pojma ko je ovaj" :hahaha:

Boze zdravlja sresces ga opet pa ga pitaj :lol:

:lol:

sad me podseti i na jedan moj događaj pre jedno deset god.
kad me neka cura zove na telefon i to fiksni, ja spavo pa me probudila zvonjava,
ja se javim, ona onako ko iz topa me oslovi mojim imenom, smejulji se na slušalici,
priča neke intimne detalje od prethodne noći, opet se smijulji, ja onako bunovan odgovaram
pa se kezim i ja al' nikako mi cela priča ne odgovara opisu tog njenog intimnog događaja što se zbivalo

vidim ja neko ovde pobrkao lonce, niti je to ta devojka, a niti sam to verovatno ja bio :lol:
nisam bio pijan, a smatram da nisam toliko blesav da ne zapamtim curu, a najviše me zbunilo što me
je oslovila po imenu i sa početkom neke priče koja se na tren podudarala sa mojom, ali na kraju kad mi reče njeno ime pošto sam je pitao:

-izvini, skim to razgovaram ?

ona reče -pa sa Anicom, šta se praviš blesav :eek:

donja vilica mi ode do pupka, ne znam ni jednu Anicu...skim ja to pričam !!?? :worth:

na kraju se ispostavi da je takva slučajnost imena bila i pomalo događaja, da je bilo u rangu holivudskih filmova :hahaha:

onda reko sebi, na kraju kad završismo razgovor jedno drugom se izvinjavajući uz usiljen kez - bouuže, čudni su putevi gospodnji :eek:

- kako si?

- tridesete gazim, u qrcu sam sasvim...

- ok, ok, i don't need your life story...

...

"People always say that they want you to talk, but everyone also has a limit of how much depressing garbage they are willing to put up with."

Poslednja izmena:
Добро смо. Хлебови се испекоше, ладе се лагано у сутону. Дете је успавано и снове сања у положају жабице. Дрчи мини вентилатор и лади зидове наше дневне собе у облакодеру који нам од кише заклони небо.
По улицама андроид тера народ у лов на нове апликације, међутим на нашрм столу су пице већ одавно смазане, остало је по још неко парче, што не дођосте и лично не упитасте то "Како сте ?"
"Хвала на питању, добро смо !" одговорише у мислима лабудови , заклепеташе огромним крилима среће и одлетеше ко зна куд и до следећег: "Како сте?"

Back