Kako sklopiti reč iz nasumičnih slova?

sigurno ste videli onaj večiti kviz na rts-u gde je jedna od igara da se sastavi reč iz nasumično dobijenih slova.

ima li tu neka caka, neka taktika, fora...da se sastavi reč, ili je to neki talenat koji neko ima ???

Ja ne maknem dalje od 6 slova u najboljem slucaju :lol: Mislim da nema taktike, nego jednostavno kojom brzinom mozes da iskombinujes slova, stvar percepcije i obrade podataka koliko se meni cini...

sigurno ste videli onaj večiti kviz na rts-u gde je jedna od igara da se sastavi reč iz nasumično dobijenih slova.

ima li tu neka caka, neka taktika, fora...da se sastavi reč, ili je to neki talenat koji neko ima ???

Mislim da slova nisu sasvim nasumično izvučena. Mnogo je veća vjerovatnoća da "zaustaviš" neki samoglasnik ili, recimo, N ili B, nego F, LJ ili NJ.
Inače, nema tu neke posebne tehnike, samo kombinacija inteligencije i širokog vokabulara, što je i najpoštenije. U kvizovima koji se danas rade u bogatim TV produkcijama sreća, odnosno slučajnost, igra glavnu ulogu, pa prosječni gledalac, gospodin Neobrazovani Neznalica, nije frustriran svojim neznanjem.

Na Fejsu postoji Slagalica kao na TV-u. Igra se u realnom vremenu protiv drugog takmičara.
Postoji nekoliko sajtova za "varanje", ali je u toku igre to nemoguće, jer čim si par sekundi odsutan, igrica ti se zatvara i ne možeš da je nastaviš.
Osim, ako se ne koriste 2 kompa, ali u tom slučaju ne vidim svrhu igre.

Za vežbe se možeš učlaniti u ovu grupu http://forum.krstarica.com/group.php?groupid=792, sa raznoraznim slovnim igricama, mozgalicama, itd, gde je više neobavezno i komotno, a možeš doći i na Igrice gde takođe postoje razne vrste slovnih igrica gde treba uposliti malo vijuge :D

Mislim da slova nisu sasvim nasumično izvučena. Mnogo je veća vjerovatnoća da "zaustaviš" neki samoglasnik ili, recimo, N ili B, nego F, LJ ili NJ.
Pa da. Verovatnoća da se neko slovo pojavi kada takmičar kaže "stop" trebalo bi da je jednaka njegovoj učestalosti u rečniku (još bolje jezičkom korpusu); odatle se samoglasnici pojavljuju mnogo češće; ili, mnogo je češće N ili S nego Dž.

Inače, nema tu neke posebne tehnike, samo kombinacija inteligencije i širokog vokabulara, što je i najpoštenije.
Presudan je talenat, ali se brzina i izdržljivost koncentracije mogu postići i utreniranošću.

Pedeset na dan i da te vidim za dve godine. Ima tehnika.

Back