wihor
Ističe se
- Poruka
- 2.029
Ako Pribeziste uopste postoji nisu li san i snovi sustinski mazohisticki izbor, obzirom na veliku verovatnocu susreta sa onim od cega se tezi pobeci?
mozda si socijalno istraumirana od malih nogu pa ti se tako cini

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako Pribeziste uopste postoji nisu li san i snovi sustinski mazohisticki izbor, obzirom na veliku verovatnocu susreta sa onim od cega se tezi pobeci?

Nije li tužno to što je san još jedino pribežište tek..
"Biti il' ne biti? - pitanje je sad.
Je l' lepše u duši trpeti praćke i strele sudbe obesne, ili na oružje protiv mora beda dići se, i borbom učiniti im kraj?
Umreti - spavati - ništa više - reci, da spavanjem se svrši srca bol i hiljada životnih potresa i naslednih mesu, eto to je cilj i predano mu teži ti.
Umreti, spavati - spavati - možda sanjati! "
divim se ljudima koji ustaju iz kreveta kao odapeti iz praćke..
mada, negde mislim da mora da su malo glupi
zato im se i divim..
time bih propustila sudjelovanje u životu ljudi koje volim, pa NE (jedino kad bismo svi spavali, kao u Trnoružici)kada bi postojala mogućnost da spavate određen broj godina, i da za to vreme sanjate samo divne stvari
mozak svejedno ne pravi razliku šta je stvarno a šta nije
da li bi te godine prijatnog sna menjali za neprijatniju stvarnost?

"ajde ustaj spavalice! vidi kakav je daaan napolju!"
zvuči poznato?
nametnula se nekakva kultura življenja u kojoj se na san gleda kao na gubljenje vremena ("osam sati..dosta ti je")
s druge strane, imamo paradoks sa je mozak neistražen, da je podsvest veoma moćna, i da su upravo snovi izvanredan materijal da se mozak istraži.
Zašto ljudi beže od snova?
Zašto vaspitavaju decu da spavaju što kraće te da su snovi nekakvo usputno dešavanje koje nema nekog značaja u njihovom životu ("san bio-san prošo")
Savremen čovek je čak toliko sluđen da ima problem da zaspi.
Društvo ga namerno, ciljano - upućuje samo na Svest.
Da li se "neko" (vladar sveta, veliku gušter) plaši da bi ljudi, kada bi uspeli da koriste svoje snove, mogli da promene stvari ?
Dokazana cinjenica od mnogih studija da spavanje od 6-8 sati je idealno za covekovu psihu i fizicko zdravlje, sve ispod 6 ili preko 8 sati je kontra-produktivno.
To je nije kultura zivljenja, da nam kao neko diktira tempo namerno samo da bezimo od snova.
Ja licno volim da spavam, ali kad spavam dugo po 10 h probudim se umorniji nego sto sam legao, psihicki mi je losije taj ceo dan.
E sad sto se tice snova, ako znate da desifrujete svoje snove, mozete dosta zakljuciti za cim zudite, sta vas plasi, kakve zelje imate u stvarnom zivotu a da toga niste svesni u stvarnosti. Desifrovanje snova ne mislim na "sanovnike" i razne gluposti.
Zivot u stvarnosti je tezak, ali i snovi znaju da budu teski.
Snovi bez zivljenja u stvarnosti skoro pa da ne mogu postojati, zasto? Zato sto nas mozak u budnom stanju je kao video kamera koja snima sve oko nas, sta se desava, snima MATERIJALNO I DUHOVNO. E to sto smo videli i doziveli od naseg rodjenja moze da se projektuje u Snu na milion nacina.
Zamislite sad nekog nekog coveka koji je slep od rodjenja, mene zanima kakve on ima snove i sta on sanja, jer nije video (snimio) nista materijalno (zemlju, more, planine, drvo, reku itd....). Kako njemu objasniti da je trava ZELENA, a on ne zna sta je to zelena boja. On ne zna ni jednu boju osim crne ili kako je mi koji vidimo nazivamo. I on ima snove ali to su tako jadni i skromni snovi u odnosu na nas koje vidimo.
Ranjeni Zoro je napisao nesto jako tuzno, odaje mi utisak da je njegov zivot toliko tezak da su mu snovi i spavanje kao beg od patnje. Mnogi depresivni ljudi beze u san. Neki beze od stvarnosti putem alkohola ili opijata.
Dok neko ko misli da ima sretan zivot ne moze da doceka sutrasnju zoru.
I sami znamo koliko se puta nama desilo da uopste ne mozemo da zaspimo od uzbudjenja i srece jer ne mozemo da docekamo sutrasnji dan za koji mislimo da ce biti radostan zbog nekog dogadjaja.
Nije AleksandarNS ništa promašio. I njegovo je u okviru teme. Ranjeni Zoro je tužan (mrzovoljan i svašta još) od gutre. Al on to ne priznaje. A priznaje da tripuje. A sad, može se on folirati pa da ispadne kako je tema baš to što ti tvrdiš.koliko sam ja shvatio nije cilj teme bezanje u san i bezanje od realnosti nego na koji nacin smanjiti protok misli u toku dana, kako primiriti misli ? kako se probuditi ujutru bez gomile misli i obaveza koje nas cekaju u toku dana, zasto se ne zivi u sada ? zapravo pitanje je sta se krije ispod toliko misli ?
Nije AleksandarNS ništa promašio. I njegovo je u okviru teme. Ranjeni Zoro je tužan (mrzovoljan i svašta još) od gutre. Al on to ne priznaje. A priznaje da tripuje. A sad, može se on folirati pa da ispadne kako je tema baš to što ti tvrdiš.

oće li doći vreme kada će snovi moći da se snimaju? i ćuvaju na uezbe..
šta vi mislite?

misliš li ti da kompjuter radi nešto kada ga isključiš iz struje..?
Ne
Ali da li kompjuter oseca, pati,voli, da li ima strah? Da li sanja? Da li ima dusu? NE

a treba i neki hardver za tu struhu..da bi tojest zasvetlela..

... valjda naizmenicna. Sam da ne budu sinusoide ko u manijakalnoj depresiji![]()

pa i za sve to ti je potrebna struja..