Kako se probuditi..?

Spavaj, al prirodnim snom koji je, u stvari, automatski osigurač koji isključuje elekroniku umnog sistema u funkciji zaštite istog od preopterećenja, odnosno pregorijevanja. Inače ćeš gušiti i san i budnost tj. život.

A uz bućkuriš od teme evo i ovo. Tri godine sam radio na jednom projektu praktično po čitav dan uz isključivo umno angažovanje (programiranje). Vremenom sam počeo raditi na projektu i snu! Čak mnogo preciznije i jasnije. Ono što nijesam mogao na javi riješiti, riješio sam u snu.

Paradoksalno je šta sve mozak može. Precizne (tačne, istinite) matematičke (i ne samo matematičke) operacije u snu mogu se obavljati sa nevjerovatnom lakoćom. Buđenje autosugestijom tačno u sekundu!!!

Nije li tužno to što je san još jedino pribežište tek..

"Biti il' ne biti? - pitanje je sad.
Je l' lepše u duši trpeti praćke i strele sudbe obesne, ili na oružje protiv mora beda dići se, i borbom učiniti im kraj?
Umreti - spavati - ništa više - reci, da spavanjem se svrši srca bol i hiljada životnih potresa i naslednih mesu, eto to je cilj i predano mu teži ti.
Umreti, spavati - spavati - možda sanjati! "

divim se ljudima koji ustaju iz kreveta kao odapeti iz praćke..
mada, negde mislim da mora da su malo glupi
zato im se i divim..

pa jesu poglupi, i ja im u neku ruku zavidim, ali u sustini ne zelim biti kao i oni, c...ne...jer oni iako su srecni i zadovoljni, ipak ne znaju sta je to pravo zadovoljstvo....I da treba se dici i uciniti kraj gluposti, jer zasto da oni koji su pametniji ispastaju zbog tih glupih...Zasto smo ti koji se moramo spustati, i sputavati sami sebe, ubijati potencijal, radost, srecu...

m..a šta ćemo sa prekognitivnim snovima

Misljenja sam da su i prekognitivni snovi kao i "obicni" snovi nastali na osnovu sadrzaja iz jave. Sadrzaj sna mora na necemu da bude zasnovan, ne moze da iznikne sam iz sebe.
A za onos to si me pitao, pa nije da ne volim da sanjam i sanjarim ponekad, ali zaista mislim da nam je zivot dat da se sa njime suocimo, a ne da ga prespavamo. Kako ko naravno, ali ja ga ne bih prespavala.

pa dobro, komu..nazovi to malo dužim spavanjem, sve sigurno ovo ono
i ok, nisi kapetan broda nego..

mislim, ne zaiebavaj, znaš ta te pitam

:zplez:

Mi smo svi na ovom svetu sa nekom svrhom kojan nam je unapred data od strane Boga, prirode, kosmosa, vise sile, nazovi to kako hoces. Nas zadatak je da otkrijemo ti svrhu i da se u skladu sa njom ponasamo. Stvari nam se u zivotima ne desavaju slucajno i nase odluke su vec prekognitivno donete jos pre nego sto ih postanemo svesni. Umiremo onda kada svrhu ispunimo. Neki ljudi lutaju ceo zivot, a da ne nadju svoju svrhu. Neki svrhu prepoznaju, ali su suvise slabi da se sa njom suoce pa se odaju drogi, alkoholu ili ostaju emotivno nezreli ceo zivot. Odnosno beze od stvarnosti. Ti sto beze od stvarnosti su tvoji spavaci sa ruzicastim snovima.
Ja biram logor. Ko zna, mozda postanem general na kraju i deca u skoli uce o meni iz istorije? Ali to nikad necu saznati ako prespavam, zar ne?

Je l' lepše u duši trpeti praćke i strele sudbe obesne, ili na oružje protiv mora beda dići se, i borbom učiniti im kraj?
Umreti - spavati - ništa više - reci, da spavanjem se svrši srca bol i hiljada životnih potresa i naslednih mesu, eto to je cilj i predano mu teži ti.

zato im se i divim..

..jel to pitanje da li je bolje biti oligarh na umoru ili rob na kojem se parazitira ...
..rješenje svakako nije u dekadenciji ...

što bi rekla Caki iz Otvorenih vrata

Jedino što prezirem više od novokomponovanih narodnjaka u cik zore je - optimizam. Taj lazni, nicim izazvani, potpuno nemotivisani optimizam.

Divim se i ja ljudima koji su tek tako puni entuzijazma

ili ja nešto mašim temu...

san? pa san bez balansa između njega i jave je ništa
nema ništa A bez B
uvek se dvoje spajaju
ko što ne credi ni akcija bez reakcije tako ni......... sve to

:zplez:

Mi smo svi na ovom svetu sa nekom svrhom kojan nam je unapred data od strane Boga, prirode, kosmosa, vise sile, nazovi to kako hoces. Nas zadatak je da otkrijemo ti svrhu i da se u skladu sa njom ponasamo. Stvari nam se u zivotima ne desavaju slucajno i nase odluke su vec prekognitivno donete jos pre nego sto ih postanemo svesni. Umiremo onda kada svrhu ispunimo. Neki ljudi lutaju ceo zivot, a da ne nadju svoju svrhu. Neki svrhu prepoznaju, ali su suvise slabi da se sa njom suoce pa se odaju drogi, alkoholu ili ostaju emotivno nezreli ceo zivot. Odnosno beze od stvarnosti. Ti sto beze od stvarnosti su tvoji spavaci sa ruzicastim snovima.
Ja biram logor. Ko zna, mozda postanem general na kraju i deca u skoli uce o meni iz istorije? Ali to nikad necu saznati ako prespavam, zar ne?
Sama sebe demantuješ. Prvo boldovano je u koliziji sa drugim.

zvezde u podne nisu vidljive od jake sunceve svetlosti ali kada sunce zalazi iza horizonta one pocinju polako da se otkrivaju. isto tako svest sprecava otkrivanje frekvencija slabijeg intenziteta u snu. dakle za snove je takodje vazno da budu u skladu sa realnoscu, i to veoma vazno...ali to vazi i obrnuto hahaha da da..

71.jpg

Sama sebe demantuješ. Prvo boldovano je u koliziji sa drugim.

Ne mora nuzno svako svoju svrhu da ispuni. Neko je jednostavno ne prepozna. Dobije smernice, ali put nikako da potrefi. Zato luta. To se je odluka formirana ne znaci da cemo je poslusati. Mozda nam u tom trenutku iako ispravna izgleda besmisleno i smesno. Mozda nismo u stanju da delamo u skladu sa njom. Ima puno kobinacija.

zato im se i divim..

Ako Pribeziste uopste postoji nisu li san i snovi sustinski mazohisticki izbor, obzirom na veliku verovatnocu susreta sa onim od cega se tezi pobeci?

Back