Kako se osećate danas?

Išla sa mamom u Lagunu. Kupile smo prvo 6 knjiga ( jedna je za sestru ) i vratile se po knjigu "Smrt na sandolovom kocu" Mo Jena.

Za 3 knjige bio je popust 40 posto, za ostale 10 ili 20 posto.

Ako ne bude nekih ok novih knjiga na kraju godine, neću ići na "Zimsku Noć knjige".

I posledica boravka u klimatizovanim autobusima i sunčanim pešačkim prelazima je glavobolja..a taman sam se ponadala da neću u skorije vreme da pijem Kafetin.😎

"Igram, pevam, lako mi je, niko ne zna kako mi je "- Za sva vremena sam zapamtila ovu rečenicu sa jednog foruma koga više nema.
Tako je neko odgovarao na pitanje " Kako se osećate".🙂

Slično se sada ja osećam, jer ne volim da kukam..ali..ipak moram. Ne mogu više da podnesem ovo vreme. Od subote su ponovo vrućine +35
( temperatura za vikend ). Od one najavljene kiše nema ništa...

Umorna sam, sredila jedan deo dvorišta, ostatak moram da ostavim za sutra. Razmišljam o maloj Danki.

Ovo je drugo proleće u kome se dogodila strašna, strašna tragedija.
I mene je tme Danke sećam se počistila žestoko, a onda sam posle 2 ili 3 dana malo ustuknuo,
i realno razmislio. Koliko samo slične bede ima na ovoj planeti, kolko "Danki" u Siriji, Avganistanu, Indiji, Ukrajini...
Sve su to male nevine duše, misleći na njihovo stradanje nam se srce cepa, i da..mi istinski tu ne možemo ništa.

Volim da vidim figuru bude koji se smeška, ali pazi sad, taj se ne smeška jer mu je KONAČNO DOBRO
u životu, ne on se semška jer jbt za većinu životnih tokova, pogotovo onih koji se ne tiču tvog života, naprosto NE MOŽEŠ NIŠTA.
Brate, sestro, smiri se, šalji pozitivne misli. Eto, neko tamo je nagrebusio nevin, ok, okrenimo se i volimo ljude oko nas, komšijinu ćerkicu,
sestrinom bratu. Mislimo na te ljude sa ljubavlju + pokažimo tu ljubav praktično ako je moguće, pomozimo, posvetimo neko svoje vreme.

Ako je tačno da smo svi jedno, onda smo itekako odgovorni za naše raspoloženje DANAS.
Zašto da tim lošim vajbom uznemirimo recimo svoje ili neko dete iz komšiluka,
a na slučaj Danka nemamo ama baš nikakvog uticaja?

Naprosto izgleda da ona stara važi, ili smo ratnici svetla ili tame. Ako nas dira tama koja se desila tamo negde,
borimo se svim silama za SVETLO sada i ovde. Tama će uvek tamiti, ali naše je da svetlimo.

Ovih dana osećam pospanost iako sam dobro spavala. Možda je razlog što nisam dobro spavala tokom tropskih noći, pa mi je potrebno da se dobro naspavam.
Kako se inače nosiš(boriš) sa nesanicom? Ja sam zbog 2 male dece upao u žešći umor zbog premalo sna.
Tablete za spavanje mi skoro da više ne rade(a ne ću da pojačavam dozu), te onda kada sam još i sputan
da treniram oreko dana, spavanje postane nemoguće. Tamo oko 3 me raspali takva panika da onda zbog toga ne mogu do jutra da zaspim.

Kako se inače nosiš(boriš) sa nesanicom? Ja sam zbog 2 male dece upao u žešći umor zbog premalo sna.
Tablete za spavanje mi skoro da više ne rade(a ne ću da pojačavam dozu), te onda kada sam još i sputan
da treniram oreko dana, spavanje postane nemoguće. Tamo oko 3 me raspali takva panika da onda zbog toga ne mogu do jutra da zaspim.

Budi malo strpljiv kada su deca u pitanju. I ona će se navići, da spavaju tokom cele noći kako odrastaju, tj kad napune 3, 4 godine. Spavaće noću, ali ako idu u vrtić, ustajaće rano.

Nemam svoju decu, ali moja sestra je imala decu koja su sada već odrasla ( 22 i 25 godina ). Brat od tetke ima malu devojčicu, napunila je 5 godina. Spava tokom cele noći ali ustaje rano jer je rano vode u vrtić.

Sa nesanicom se skoro više ne borim. Mogu duže da spavam pošto ne radim..ali nespavanje nije dobro za imunitet.

Trittico mi više ne deluje, pa ću tražiti da mi dr prepiše neke lekove za spavanje..dugo, predugo ih nisam pila. Delovali su kada sam ih pila 7-10 dana. I dugi niz godina nije me mučila nesanica.

Budi malo strpljiv kada su deca u pitanju. I ona će se navići, da spavaju tokom cele noći kako odrastaju, tj kad napune 3, 4 godine. Spavaće noću, ali ako idu u vrtić, ustajaće rano.

Nemam svoju decu, ali moja sestra je imala decu koja su sada već odrasla ( 22 i 25 godina ). Brat od tetke ima malu devojčicu, napunila je 5 godina. Spava tokom cele noći ali ustaje rano jer je rano vode u vrtić.

Sa nesanicom se skoro više ne borim. Mogu duže da spavam pošto ne radim..ali nespavanje nije dobro za imunitet.

Trittico mi više ne deluje, pa ću tražiti da mi dr prepiše neke lekove za spavanje..dugo, predugo ih nisam pila. Delovali su kada sam ih pila 7-10 dana. I dugi niz godina nije me mučila nesanica.
Nevidjeno zapaničim kada prebdim celu noć. Manje me muči zaspanost sledeći dan,
koliko misli o tome da ću zdravstveno kiksnuti :( Šta da radim?

Nevidjeno zapaničim kada prebdim celu noć. Manje me muči zaspanost sledeći dan,
koliko misli o tome da ću zdravstveno kiksnuti :( Šta da radim?

Možda ne bi bilo loše da o ovom problemu popričaš sa psihologom ili psihijatrom, ako pronađeš vreme jer imaš malu decu. Razgovaraj sa ženom u vezi noćnog ustajanja zbog dece, podelite obaveze.
Ako imate sobu u kojoj nisu blizu deca, pokušaj da tamo odspavaš i odmoriš.

Eto, dajem ti neke predloge, najdobronamernije.

OT:

Pospana sam ovih dana i dugo spavam, ni to spavanje nije dobro. Ne mogu da dočekam kišu i temperaturu 20-25 stepeni.

Back