Kako se odnositi sa kozama

Ima u knjizi "nacionalni park Srbija" drugi deo bas jedan opis naravno na humoristicki nacin, scene sa salterskom sluzbenicom...koliko god bila besna na njih kad to procitam slatko se nasmejem...to je nasa svakodnevnica...svi su nesto nadrndani zbog ovog ili onog i svako isteruje nesto svoje...Gledaj drugi put da izbrojis do deset i sa najneznijim osmehom kao da je ona svetska lepotica obratis joj se i kazes da si impresioniran njenom azurnoscu njenoj pedantnosti u poslu...ako je malo inteligentna shvatice da je zezas a tuziti te ne moze nema zasta...A ovo : progutaj knedlu i kazi da si pogresio da ponekad ne mozes da se kontrolises ritam ovog zivota te ubija...mlad si jos ces svasta doziveti veruj mi...

Tek sa čokoladom nije ništa uradio...:( ima da se otopi na ovoj vrelini :rumenko:, samo će da pokvari dobar utisak :think: koji je već ostavio. Možda da iznajmi trubadure da joj otpevaju ispod prozora neku lepu pesmu, ma nek se raspita koja joj je omiljena pesma ;). Mada, ne znam, ružno je reći ženi da je drolja, i nisam uspela da uhvatim nit, da li je došlo i do psovanja majke, e onda, i trubaduri mogu da :bye:.

a moze sa tom otopljenom cokoladom svasta da radi sa salterusom a.pusti neki chill hot chocolate i pomirenje u stilu osamdesetih hahah

nedodirljiva posebna vrsta zivota na zemlji..
nisam imala potrebu da idem kod dr, a za ono za sta su mi trebali - placala sam privatno..detetu isto..
dok joj nije zatrebala overena zdravstvena za sistematski pregled na studentskog poliklinici..
privana firma registrovana na mene..sve doprinose i poreze svakog meseca uredno placala i u poreskom sve op obrasce uredno overavala..
kad sam odnela da mi overe knjizicu, plavusa u nedodirljivoj zoni sa cudjenjem prokomentarise da ista nije overena pune dve godine :eek:!
nije, jer mi nije trebala..
onda je sa kaziprstom desne ruke nabola slova na tastaturi ( da se kladimo da joj nece dugo trajati :mrgreen:)iz treceg pokusaja i konstatovala da moje uplate iz citavog perioda nemaju u evidenciji..:evil:
zna se put - u poresko da JA vidim zasto podaci nisu prebaceni u socijalno..
salterska radnica u poreskom na moje pitanje kako cemo, ospe najsocnije psovke po salterusi iz socijalnog i kaze - NISTA BRE NE RADE!!! ZNATE KOJA STE PO REDU DA VRACAJU?!? STA ME BOLI biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip I STA VAS BOLI STO ONI NE ZNAJU DA KORISTE PROGRAM!! NEK SE OBRATI SVOM SEFU, A NE MENI DA PRAVI DODATNI PROBLEM!! NE DAM POTVRDU! ODNESITE JOJ KOPIJU OP OBRASCA!!!
vidim ja, bice seksa:zper:
odem iskopiram sve OP i opet stanem ispred neprobojnog stakla..
plavusa u socijalnom cacka nokte..
ja joj kazem, ne daju iz poreskog donela sam kopiju..
ona opet nesto mrmlja sebi u bradu, sumanuto udarajuci tastaturu (ne shvatajuci da se kompjuter nalazi na drugom mestu, a ne u tastaturi)..
a onda kaze - ja ne mogu ovako..ovo nista ne radi..idite da se zalite kod sefa..
e tu je bio kraj!
dosla sam tahj drugi put prilicno smirena i svesno kontrolisana..
a onda sam joj svasta rekla recnikom sluzbenice iz poreskog :rumenko:i zavrsila sa - problem imas ti jer ti je mozak isprao blans, a tog nisi ni svesna!
ako neko treba da ide kod sefa ici ces ti da mu kazes da ti sistem ne radi ili da ne umes da ga koristis, a ja ako odem - ostaces bez posla! jer necu da idem kod sefa, nego kod gradonacelnika..pa ce tvoj posao da radi neko ko zna, a ti se nikad vise nigde neces zaposliti posle toga!
knjizica mi je overena za sekundu.
od dokumentacije - nista vise nije trazila.
nedodirljiv sloj zaboravlja da im je posao da OPSLUZUJU I SLUZE GRADJANIMA, u tvom slucaju studentima..
ko ima ostecen nervni sistem nek ne konkurise za to radno mesto pobogu!

pa verovatno im se oshteti /nervni sistem / tokom rada. mozda bi trebalo da ih sklone povremeno. meni ovako taj posao deluje kul, ali ono nije svako logican ko stane pred salter i 1000 ljudi tu prolazi... mada ove zene u posti su recimo extra smirene i cesto imaju doterane ruke i doterane su. ali deluju bas smireno.
ipak je to zeznuto :I a ne smes ni da pogresis u kuckanju tih papira i to. mada kod nas ima i te kako smisla biti oprezan sa poslovanjem preko neta tako da shalter je majka

Poslednja izmena:
..a šta ti misliš da student jeste?
pa nije ti fakultet ljetovanje..ubjeđivanje sa službenicom studentske službe ko je u pravu je samo gubljenje vremena ..štedi energiju za učenje i ispite ..red, rad i disciplina ako nisi onaj 'politički tip' studenta koji deset godina studira i izvlači šestice na konto svoje 'političke angažovanosti' (a ima i onih čiji su roditelji face..)
..Na fakultetu nema opuštanja..4, 5 ili 6 god. koliko ti faks već traje ti si radnik kojeg niko ne plaća (umni rad je teži od fizičkog) , a svi nešto zahtjevaju, a to je još dobro ako ti ne odmažu..tu i tamo dođe kakva olakšica u vidu otvaranja još jednog roka za polaganje .. što prije ozbiljnije shvatiš faks to bolje za tebe..
..na zapadnjačkim fakultetima svaki brucoš dobije studenta sa starije godine koji mu daje sve potrebne informacije oko birokratskog i sadržajnog dijela ispita ... kod nas sve to moraš sam saznati ... naši fakulteti su ti jedna velika zavrzlama ..što više strpljenja imaš to bolje za tebe ..

Pre par dana hteo sam da prijavim ispite, pa sam otisao do studenskog biroa da to uradim . Ceo dan sam bio nadrkan , znaci jedva sam stajao na nogama Posle cekanja od sat vremena u redu bio sam u mogucnosti da udjem i ispricam moj problem . Koza je krenula da bekece , i rekla zao mi je mozete ici napolje jer to treba da uraditie preko elektronskog sistema (nisam imao aktivnu sifru) . Sat vremena cekanja i koza me izbaci za 10 sec . Onako na izlazu dobacim ljudima u hodniku(ne njoj) drolja (njoj upuceno ) . Koza kojoj ocigledno treba slonska ******* je to cula i zaustavime i kaze da nece nikome dozvoliti da je vredja . Pricala je samnom ko sa idiotom , a kad je posaljes u lepu gde joj je mesto oseca se iznenadjeno i uvredjeno
To što si za ženu rekao da je drolja govori više o tebi nego o njoj... a tek to što nisi imao muda da se tako izrazim pa da joj to kažeš u lice je tek... ne znam šta da ti kažem...
Hvala bogovima pa takve kao ti izbegavam u širokom luku...

Back