Kako se obavlja sahrana kada su roditelji druge vere?

User1234

Početnik
Poruka
2
E ovako, imam jedno pitanje u vezi ove religije. Zanima me kada osoba prihvati İslam a njeni roditelji nisu te vere, jednog dana kada bude vreme da se presele na neko bolje mesto kod Svevišnjeg, šta osoba može da uradi povodom sahrane koja nije Muslimanska? Da upali sveću ne može znam, negde sam pročitala da ne može ni molitvu uputiti osobi druge vere. Šta može uraditi kao poštovanje i prema ljubavi svojim roditeljima?

E ovako, imam jedno pitanje u vezi ove religije. Zanima me kada osoba prihvati İslam a njeni roditelji nisu te vere, jednog dana kada bude vreme da se presele na neko bolje mesto kod Svevišnjeg, šta osoba može da uradi povodom sahrane koja nije Muslimanska? Da upali sveću ne može znam, negde sam pročitala da ne može ni molitvu uputiti osobi druge vere. Šta može uraditi kao poštovanje i prema ljubavi svojim roditeljima?
Nebuloza. Pripadnici islamske vjeroispovjesti idu na sahrane i u skladu sa svojom vjerom prouče za oprost duše preminulog. Kakav pakao i bakrači.

E ovako, imam jedno pitanje u vezi ove religije. Zanima me kada osoba prihvati İslam a njeni roditelji nisu te vere,
Ово је чисто спекулативно питање.
Муслимани имају право да убију оног ко остави ислам, тако да, благо речено, родитељи не би били у добрим односима са дететом које више није у исламу.
ЕДИТ: пермутовао сам твоје питање, али пошто се Јаци свиђа, да не бришем поруку.

Муслимани имају право да убију оног ко остави ислам, тако да, благо речено, родитељи не би били у добрим односима са дететом које више није у исламу.
Bio sam u vezi sa Turkinjom koju ne interesuje Islam uopšte, a njeni roditelji i brat su poprilično tradicionalisti. I nigde nije bilo problema.

Bio sam u vezi sa Turkinjom koju ne interesuje Islam uopšte, a njeni roditelji i brat su poprilično tradicionalisti. I nigde nije bilo problema.
Ниси ме разумео.
Једно је бити формално исламске вере, а не интересовати се за ислам.
Друго је од ислама постати хришћанин. Погледај видео, човек који је исламске вероисповести прича о томе. Премотао сам на тачно тај део.
Имају право да те убију ако пређеш са ислама и постанеш хришћанин.

Ниси ме разумео.
Једно је бити формално исламске вере, а не интересовати се за ислам.
Друго је од ислама постати хришћанин. Погледај видео, човек који је исламске вероисповести прича о томе. Премотао сам на тачно тај део.
Имају право да те убију ако пређеш са ислама и постанеш хришћанин.
Pa da li se to praktično dešava? Mislim, užasno je kakogod obrnes. 😐

Pa da li se to praktično dešava? Mislim, užasno je kakogod obrnes. 😐
Не бих знао одговор. Генерално су преласци у хришћанство ретки јер људи губе родитеље, пријатеље, породицу, губе контакт са свима, али неки су свакако и пристали на то када су нашли Христа.

Postovanje prema roditeljima se obavlja dok su oni zivi stoga je najbolje da deca rade sve sto stoji do njih da ispostuju konkretnu Bozju zapovest koja ne samo sto nalaze takvo posttovanje nego se to cak stavlja i kao uslov za dugacak zivot na zemlji.
E sad konkretno za pitanje - pogreb se obavljaju zivi ljudi stoga se,sta god tamo desavalo - odnosi samo na prisutne...to vazi i za bilo koji obred,propoved,poruke i t.d...samo zivo to mogu cuti i videti stoga je njima i namenjeno - poznati dolaze da izraze saucesce porodili a iz postovanje odnosa kojeg su imali sa pokojnika dok je bio ziv.
U tom smislu,onaj koji obavlja pogreb odlucuje kako ce on igledati...
...ja recimo nisam pogrebao mog oca u skladu sa pravoslavnim obicajima jer je bio pravoslavac i to sam mu jasno dao do znanja jos dok je bio ziv nego sam ga pogrebao u skladu sa opsto prihvacenom praksom hriscanstva...

...ja recimo nisam pogrebao mog oca u skladu sa pravoslavnim obicajima jer je bio pravoslavac i to sam mu jasno dao do znanja jos dok je bio ziv nego sam ga pogrebao u skladu sa opsto prihvacenom praksom hriscanstva...
Protiv ovakvih stvari zakon treba uvesti. Pa ne sahranjuješ sebe, nego svog
oca. I valjda se njegova volja poštuje.
Šta sam sad ja kao budista, moj otac je bio pravoslavac i nisam trebala popa
da zovem na njegovu sahranu? Mene bi bilo sramota.

Protiv ovakvih stvari zakon treba uvesti. Pa ne sahranjuješ sebe, nego svog
Šta sam sad ja kao budista, moj otac je bio pravoslavac i nisam trebala popa
da zovem na njegovu sahranu? Mene bi bilo sramota.
Zakon za sta za mesanje u slobodnu volju pojedinaca?
Svako ima pravo da nekoga sahrani kako on to hoce.

Valjda kako pokojnik želi.
Pa njima je uvek samo kako oni žele i kada njih sahranjuju i kada oni
sahranjuju druge. Eno za onu ženu što sam ranije na temi pomenula,
su iz organizacije jehovine diktirali kako će se sahrana obaviti i nisu
dali familiji da je sahrani po svojim običajima pravoslavnim.
Što je nisu sahranili po svojim običajima kad i oni imaju slobodnu volju
da biraju?

Protiv ovakvih stvari zakon treba uvesti.
..,.a mozda zbog takve kao tebe i ne uvode takvog zakona...
Pa ne sahranjuješ sebe, nego svog
Njegova volja ne moze biti iznad moje obaveze prema Bogom - sve sto je hteo a nije bilo u konfliktu sa Bozjim zakonom sam mu pokusao udovoljiti i mnogo vise od toga... a hteo bih i mnogo vise ali nije nam se dalo...medjutim,on je jasno znao da se ja necu klanjati idolima nit pozivati neke koji to rade da bi vodili neki obred za koji on uopste nece biti svesan...

Šta sam sad ja kao budista, moj otac je bio pravoslavac i nisam trebala popa da zovem na njegovu sahranu?
...to je tvoja odluka i svakako je trebas doneti u skladu sa svojom savescu.
Mene bi bilo sramota.
...i mene kad bi uradio suprotno onom sto sam govorio pre svega mom ocu,ljudima koje me poznaju pa i one koje cu mozda govoriti u vezi Bibliske istine..
...trebao bi biti licemer raditi suprotno mom propovedanju ili jos preciznije, trebao bih im reci "...ma ne gledajte me sta radim nego slusajte sta vam pricam..."
...pre svega sramota !!!

Ti bi da samo ti imaš slobodnu volju kao pojedinac, a da je ostali nemaju?
Svako ima pravo da odluči kako će biti sahranjen. Nije tuđi život tebi po
volji.
Da svako ima pravo da odluci o tome i pricam.
A takodje Volja Boga je na prvom mestu.
Trebamo prvo slusati Boga pa ljude.
Ja sigurno kao vernik Boga necu ciniti obicaje koje Bog mrzi i neodobrava
nikada ni kada je u pitanju vencanje nit isahrana.

..,.a mozda zbog takve kao tebe i ne uvode takvog zakona...

Njegova volja ne moze biti iznad moje obaveze prema Bogom - sve sto je hteo a nije bilo u konfliktu sa Bozjim zakonom sam mu pokusao udovoljiti i mnogo vise od toga... a hteo bih i mnogo vise ali nije nam se dalo...medjutim,on je jasno znao da se ja necu klanjati idolima nit pozivati neke koji to rade da bi vodili neki obred za koji on uopste nece biti svesan...

...to je tvoja odluka i svakako je trebas doneti u skladu sa svojom savescu.

...i mene kad bi uradio suprotno onom sto sam govorio pre svega mom ocu,ljudima koje me poznaju pa i one koje cu mozda govoriti u vezi Bibliske istine..
...trebao bi biti licemer raditi suprotno mom propovedanju ili jos preciznije, trebao bih im reci "...ma ne gledajte me sta radim nego slusajte sta vam pricam..."
...pre svega sramota !!!
Ne moraš ti da radiš što ti je mrsko, ali si mogao nekoga od rođaka
da zamoliš da obavi sahranu kako treba. Komšiju, prijatelja, bilo koga.

Da svako ima pravo da odluci o tome i pricam.
A takodje Volja Boga je na prvom mestu.
Trebamo prvo slusati Boga pa ljude.
Ja sigurno kao vernik Boga necu ciniti obicaje koje Bog mrzi i neodobrava
nikada ni kada je u pitanju vencanje nit isahrana.
Pa što se ovi iz tvoje organizacije onda mešaju ljudima u odluke?
Što nisu pustili pravoslavnu porodicu da sahrani jehovinu svedokinju
po svojim običajima?

Back