Zašto je potrebno da prođemo kroz fazu materijalnog postojanja?

Ortak2

Zainteresovan član
Poruka
186
Možda je @milsu na filozofiji objasnio, citat:

«Ми као људи смо створени од духа и тела, зато поседујемо способност перцепције и духовног и материјалног, видимо да се у материјалном свету све стално мења, али такође имамо и осећај као да је увек сада и као да се ништа никада не мења.»

Pitala sam se često čemu materijalna egzistencija? Zašto moramo da prođemo i ovu fazu (jer je smrt nepoznanica i svako veruje u šta hoće, ja verujem da je nastavak, samo da nije materijalan...)

Naletala sam već na slične situacije, kada fizika objasni religiju, ovog puta filozofija, i dođoh do zaključka da je sve povezano.

Šteta što se teisti i ateisti sukobljavaju, mnogo više bismo shvatili udruženi.

Nažalost, lično nemam taj kapacitet a ni znanje da povežem i fiziku i matematiku i informatiku i filozofiju sa religijom, ali da imam taj IQ, sigurna sam da bi mi mnogo toga bilo jasnije, šta vi mislite?

Nažalost, lično nemam taj kapacitet a ni znanje da povežem i fiziku i matematiku i informatiku i filozofiju sa religijom, ali da imam taj IQ, sigurna sam da bi mi mnogo toga bilo jasnije, šta vi mislite?

Teolozima i vjernicima ateisti i njihovi naučenjaci baš puno ne nedostaju jer u okviru vjernika i bogoznanaca ima dovoljno naučenjaka pa je u biti krug zatvoren...a ateisti i njihovi naučenjaci neka im je njihov put slobodan !

«Ми као људи смо створени од духа и тела, зато поседујемо способност перцепције и духовног и материјалног, видимо да се у материјалном свету све стално мења, али такође имамо и осећај као да је увек сада и као да се ништа никада не мења.»

Pitala sam se često čemu materijalna egzistencija? Zašto moramo da prođemo i ovu fazu (jer je smrt nepoznanica i svako veruje u šta hoće, ja verujem da je nastavak, samo da nije materijalan...)

Naletala sam već na slične situacije, kada fizika objasni religiju, ovog puta filozofija, i dođoh do zaključka da je sve povezano.

Нисам сигуран да људи могу бити само дух без тела, јер само дух је једино Свети Дух који је сам Бог односно треће Лице Бога. Мислим да људи након смрти овог чврстог тела имају и друго светлосно тело. Јер тело је услов и начин да постојимо у створеном свету, а створени свет има више нивоа постојања. Тако да након смрти не идемо у духовни нематеријални свет, већ у свет финије материје. Ако бисмо били само дух, онда бисмо били Бог, не бисмо били ми. Ту би се сад неко други убацио са тврдњом да ми и јесмо Бог, али ја тако не верујем. Али видимо, чим се крећемо, чим се нешто мења, знамо да смо у створеном материјалном свету. Јер духовни свет се не мења и увек је сталан и исти, због тога се можемо поуздати у Бога, да ће увек бити исти и да неће мењати своју природу.

Нисам сигуран да људи могу бити само дух без тела, јер само дух је једино Свети Дух који је сам Бог односно треће Лице Бога. Мислим да људи након смрти овог чврстог тела имају и друго светлосно тело
a sta ce im svetlost kad nemaju oci
kome svetle?

odlicna tema, sve pohvale na razmisljanju!
Нисам сигуран да људи могу бити само дух без тела, јер само дух је једино Свети Дух који је сам Бог односно треће Лице Бога. Мислим да људи након смрти овог чврстог тела имају и друго светлосно тело. Јер тело је услов и начин да постојимо у створеном свету, а створени свет има више нивоа постојања.
isto, odlicno razmsiljanje, samo se ne slazem, jer Hristos rece - budite savrseni kao Otac vas nebeski
Тако да након смрти не идемо у духовни нематеријални свет, већ у свет финије материје.
finija materija ne postoji - to se konkretno ne slazem sa tobom
Ако бисмо били само дух, онда бисмо били Бог, не бисмо били ми.
„Rekoh doduše: Vi ste bogovi i svi ste sinovi Višnjega! Ali ćete ko svi ljudi umrijeti, past ...

Što Biblija misli kada kaže „vi ste bogovi“ u Psalmu 82:6 i ...

Ту би се сад неко други убацио са тврдњом да ми и јесмо Бог, али ја тако не верујем.
opet te vracam na jevandjelje, i zahtev - BUDITE...
znaci da nismo, ali da trebamo, pa kome uspe- njemu je uspelo, a ko omane, ...
Али видимо, чим се крећемо, чим се нешто мења, знамо да смо у створеном материјалном свету. Јер духовни свет се не мења и увек је сталан и исти, због тога се можемо поуздати у Бога, да ће увек бити исти и да неће мењати своју природу.
ovo potvrdjujem

p.s. jos jednom: vas dvoje ste odlicni, kako razmisljate, a ja se ubacujem da kazem gde sam saglasan, a gde nisam

Stvar je u nasem nerazunevanju duhovnig kada kazemo da smo duhovna bica.
Odakle ta informacija duhovna bica koja su zatvorena u telu?
Sta zbaci duhovno bice?

Sta ako ta informacija nije tacna?

Ako smo ipak telesni a to duhovno pogresno razumemo sta je to?

Ili u stvari sve to shfatamo kako su nas holivudski filmovi naucilu?

isto, odlicno razmsiljanje, samo se ne slazem, jer Hristos rece - budite savrseni kao Otac vas nebeski

finija materija ne postoji - to se konkretno ne slazem sa tobom

„Rekoh doduše: Vi ste bogovi i svi ste sinovi Višnjega! Ali ćete ko svi ljudi umrijeti, past ...

Što Biblija misli kada kaže „vi ste bogovi“ u Psalmu 82:6 i ...

opet te vracam na jevandjelje, i zahtev - BUDITE...
znaci da nismo, ali da trebamo, pa kome uspe- njemu je uspelo, a ko omane, ...

Рекао је "будите савршени као Отац ваш небески", да смо већ такви онда не би било потребе да нам то каже. Треба да се Бог огледа у нама као што негде пише у посланицама, има прича о прочишћавању топљеног сребра, где мајстор уклања нечистоће са површине сребра све док не угледа свој лик у сребру, онда зна да је чисто. Тако и ми можемо да позовемо Бога да нас очисти од наших грехова све док не угледа свој лик у нама. Змија је преварила Еву да може постати као Бог без Бога.

Финија материја је светлост на вишој вибрацији.

Mi ne prolazimo fazu materijalnog postojanja. Mi živimo u materijalnom svijetu u materijalnom telu...jer nas Bog tako stvorio...
Nakon ovog života sve se završava, ostaje samo vaskrsenje kao nada...

Рекао је "будите савршени као Отац ваш небески", да смо већ такви онда не би било потребе да нам то каже.
pa, da, inace se ne bismo mi zvali ljudi, a On - Bog, heh.
Треба да се Бог огледа у нама као што негде пише у посланицама, има прича о прочишћавању топљеног сребра, где мајстор уклања нечистоће са површине сребра све док не угледа свој лик у сребру, онда зна да је чисто.
pusti ti stanoviste sta Bog treba, vec zauzmi stanoviste, sta mi trebamo
Тако и ми можемо да позовемо Бога да нас очисти од наших грехова све док не угледа свој лик у нама.
mmm, da, ocisti me i od tajnih, rece psalmist, ali ti opet nudis apstrakciju i refleksiju
Змија је преварила Еву да може постати као Бог без Бога.
tako glasi narativ...
Финија материја је светлост на вишој вибрацији.
i dalje uvodis nove pojmove, a samim tim diskusija ide u nekom pravcu, ... po meni, rasipamo se, razmimoilazimo, ili me mozda pitas pitas i vracas na ovaj uvodni deo?
ja imam, samo trenutno ne bih ovde da se nastavljam, jer je tema tek na jednoj, prvoj stranici, ali bih se svakko i kasnije ukljucio ako vas dvoje razvijete i ovaj deo

pa, odakle?

pa, da ga definisemo?

pa ako nije tacna, zasto bi nas bilo briga za nju? znaci ti si ubacio u diskusiju da smo mi duhovni ZATVORENI u telu, nije neko drugi to napisao, nego ti
Nista ja nisam kazao vec sam postavio pitanja i cekam odgovor.
A posto si se ti javi, eto ti odgoviri?
Samo se bojim, opet nista od odgovora.
Ali da izokrenes skroz moja pitanja, znas?

Nista ja nisam kazao vec sam postavio pitanja i cekam odgovor.
A posto si se ti javi, eto ti odgoviri?
Samo se bojim, opet nista od odgovora.
Ali da izokrenes skroz moja pitanja, znas?
ucesnici teme samo neka znaju da ti i ja diskutujemo sigurno 10+ godina, i i dalje, kao da se ne razumemo
u stvari, ja tebe razumem, samo badava mi

ja sam ti odgovorio na pitanje, ako je informacija u stvari dezinformacija, sta onda? ti mene da teras u dezinformacije da saznam odakle su? pa saznaj ti, i javi mi, ti si kao neki Glasnik, a nisam ja

ti si postavio pitanje, a zapravo je ono izazov da ja hodam po uzarnom ugljevlju, pa ti javim kako je to? hodaj ti, pa javi ti meni,a ja necu

Poslednja izmena:
ucesnici teme samo neka znaju da ti ja diskutujemo sigurno 10 godina, i i dalje, kao da se ne razumemo
u stvari, ja tebe razumem, samo badava mi

ja sam ti odgovorio na pitanje, ako je informacija u stvari dezinformacija, sta onda? ti mene da teras u dezinformacije da saznam odakle su? pa saznaj ti, i javi mi
Ma ne mozes moja pitanja da okrenes u odgovore.
Sada odgoviri na moja pitanja.

Odakle ta informacija duhovna bica koja su zatvorena u telu?
a ti kao ne znas odakle?
ja necu da ti odgovorim, jer ti upucujes izazov, a ja ga odbijam, tako sam naucen da radim sa djavolskim glasnicima koji upucuju izazove i iskusenja, samo da ODBIJAM
Ma ne mozes moja pitanja da okrenes u odgovore.
Sada odgoviri na moja pitanja.
mogu., ali necu, a jel imas ti odgovor na svoje pitanje?

Back