KAKO SE NOSITE SA VELIKIM PROBLEMIMA?

Ja sam inace jako pozitivna i strpljiva osoba koja sve radi da izbegne probleme, od kulturnog ponasanja do zdravog zivota. Lako podnosim probleme i bas me je tesko iznervirati.
Desilo se jednom da sam pokusavala da nadjem resenje pa nisam uspela pa sam trazila pomoc pa sam blokirala i povukla se u sebe pa tako jedno tri godine i onda mi je pukao film. Prvi i jedini put za 25 godina.
Kad mi je puk'o film razlupala sam pola stana, prstalo je staklo i malter na sve strane, oterala sam sve u tri lepe, da mi je neko u tom trenutku jednu rec rekao ubila bih ga u trenutku bez razmisljanja.
Poucena tim iskustvom cinim apsolutno sve sto mogu da do problema ne dodje. To je moj nacin, prevencija :)

Realno je vecina preuvelicana samo treba to sto pre shvatiti..da ne ulazimo sad u zdravlje i neke bezizlazne situacije na poslovima..u svakom slucaju iz ove perspektive nervirao sam se mnogo puta zbog budala umesto da sam ih terao u 3 lepe
nisam mislila na preuveličane..nego baš na prave PROBLEMČINE
a, an zdravlj ne, da smo mi svi živi i zdravi...
ignorisem ih i bavim se manjim koji postanu veliki
ignorisanje često opali po turu...
veliki ljudi - veliki problemi..

ja drmnem jedan bromazepam
i, sad to da nas tješi?To da smo VELIKI?
Moji mali problemi mi se čine velikim...jer im ja pridajem značaj. A kako se nosim, ne najbolje. Sporo učim i to na sopstvenim greškama.
hm, da...slično
Tesko....kada sam previse oprezna, posumnjam da sam paranoicna, da ne bi upala u to stanje, kazem sebi opusteno i nahebem...kako god dupe ti je uvek pozadi.
istina...
Ja sam inace jako pozitivna i strpljiva osoba koja sve radi da izbegne probleme, od kulturnog ponasanja do zdravog zivota. Lako podnosim probleme i bas me je tesko iznervirati.
Desilo se jednom da sam pokusavala da nadjem resenje pa nisam uspela pa sam trazila pomoc pa sam blokirala i povukla se u sebe pa tako jedno tri godine i onda mi je pukao film. Prvi i jedini put za 25 godina.
Kad mi je puk'o film razlupala sam pola stana, prstalo je staklo i malter na sve strane, oterala sam sve u tri lepe, da mi je neko u tom trenutku jednu rec rekao ubila bih ga u trenutku bez razmisljanja.
Poucena tim iskustvom cinim apsolutno sve sto mogu da do problema ne dodje. To je moj nacin, prevencija :)
dobro ako ti dođe ovako svakih 25 godina

ко их дели на велике и мале је у проблему.
može bit, al ne smatram to velikim problemom, he he
"kad se desi nesto lose kazem ono kog ga yebe " :D
blago tebi...

pa prvih par sati/dana vrlo tesko..moram priznati
budem preokupirana razmisljanjem o problemu, ponekad dramim, kukam, ne razumem svet
zavisno od situacije, kroz to prolazim sama ili sa nekim pricam o tome...mahom mi posle razgovora sa bliskom osobom bude bolje
nakon toga, mirne glave, trazim najbolje moguce resenje, smirujem samu seme...dok ne prodje

Sve to gurnem...pod tepih, namestaj, po sobama i coskovima....a kad hoce sve to da izadje napolje onda pozelim da se ubijem. A onda cekam da se nakupi toliko da nijedan usisivac i krpa ne moze da to dovede u red, da bih potom ...pozvala kucnu pomocnicu ili -nika da to nekako rascisti. Valjda. A ako ne, onda ce neko na kraju ipak biti mrtav...ili problem ili ja.

Poslednja izmena:
Počnem od malih.

Ja sam cepidlaka. Kad shvatim da je došlo doba velikog spremanja života; volim poć od sitnica. Pospremam stan i zalijem cveće. Opajem paučinu čak i po onim ćoškovima koje gosti nikad ne vide. To mi daje smisao celom procesu - ne moš se zaj.ebavat posledicama ako nisi pošo od uzroka. Nered u tebi, nered oko tebe. Doduše, znatno doprinosi to što sam latentno opsesivna. Možda sam se u stanju zablesavit apstraktnim glupostima koje veze sa životom nemaju, i ni od kakve su koristi; ali isto tako imam oko za detalje i kad se radi o đubretu.

Stvarno ne znam kako bih dovodila stvari u red da nemam taj organizaciono-kompulsivni trait. Ljudi (žene?) su skloni/e verovat kako su znatno uznapredovali time što su ošli i kupili još jedan par cipela, promenili zavese i/ili našli švalera.

Ja verujem da stvarima nema pomoći ukoliko ih se temeljno ne protrese, prozrači, opaje, presloži i rastavi na delove tako da se svakoj ponaosob zameni ulje. Verujem da moram počet od trivijalnosti kako bih, mojom logikom, stigla do bitnog. To je dobar recept ako, poput mene, mislite da veličanstvo života čine prozaične sitnice i trivijalnosti.

Opet, ima ih koji bi rekli da sam, prosto, kukavica; i nemrem se hvatat aždaji za čeljusti sve dok se prvo ne okuražim govan.cima koje je posejala.

Koja god varijanta da zvuči verodostojnija, slabo marim dokle god nalazim da pomaže.

Odraslije i zrelije nego sa malim problemima, da ne kažem-glupostima. Kad se gluposti u pitanju,nažalost, često reagujem impulsivno,a
kad su veliki problemi, saberem se i tražim rešenje. Najviše me nerviraju konfliktne situacija,tipa ,,tamni vilajet"." Učini-kajaćeš se,
ne učini-opet ćeš se kajati". To uglavnom rešavam bez previše vaganja i gubljenja energije uzalud- preduzmem neki korak,pa kako bude!

Back