Stupivsi na funkciju prosle godine da se pitam i odlucujem o mnogim stvarima izmedju ostalog i o pomenutom prazniku i praznovanju istog prva stvar koju sam ukinuo bio je bas taj praznik koji to nije .
Dangubu koju sam nasledio sasekao sam u korenu i uveo sam gvozdenu disciplinu.
Dakle ukinuo sam 8 mart u okviru institucije gde radim i za ciji rad sam odgovoran i nadlezan.
Uvidom u akta i propise video sam da se isti nigde ne pominje sto je automatski znacilo da je nezakonit.
Na mene se odmah digla larma i galama da zenama ukidam nesto na sta one imaju pravo( pokloni i ostale trice i kucine)
Rekao sam im ono sto im niko pre mene nije rekao a to su sigurno znale da Tita vise nema i da nema vise ni samoupravljanja.
Da bih curke smirio i uveo u red posle kraceg razgovora obecao sam da ce ipak dobiti nesto za 8 mart a to nesto ce imati veze sa cvecem.Nisu bile odusevljene ali su prihvatile jer je bilo daj sta das posto sam bio nepopustljiv.
Ispunio sam obecanje dobile su cvece da okopavaju u nasem bolnickom parku i uopste nisu bile odusevljne mojim darom.Ove godine opet slicna scena opet traze da im se nesto da ovog puta to nesto mora biti konkretno pa sam se bacio u smisljanje kako da im opet uvalim macora.