Како сам систематски уништен од самог себе !!

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.764
Да се "похвалим" !! Пре седам дана рођак ми тражио 400 евра на зајам. Каже: "Враћам прекосутра само да ми одобре дозвољени минус у банци". Ја му дам. А притом знам да се у животу "не вади" из кредита !! Знам да дужници тешко враћају дуг али рачунам да смо од две сестре деца па рачунам "неће мене" !! Плус његов безобразлук да тражи толику кинту на зајам. Шта је поента !! Можете ли сви ви.....да ме вербално "напеналите" цокулом у дуппе и кажете све оно што смислите у својој глави а да је крајње поразно по мене !!

Да се "похвалим" !! Пре седам дана рођак ми тражио 400 евра на зајам. Каже: "Враћам прекосутра само да ми одобре дозвољени минус у банци". Ја му дам. А притом знам да се у животу "не вади" из кредита !! Знам да дужници тешко враћају дуг али рачунам да смо од две сестре деца па рачунам "неће мене" !! Плус његов безобразлук да тражи толику кинту на зајам. Шта је поента !! Можете ли сви ви.....да ме вербално "напеналите" цокулом у дуппе и кажете све оно што смислите у својој глави а да је крајње поразно по мене !!
Jel vratio novac?
Jel obnovio minus?

ako ne vrati ne pozajmljuj opet, a tebe je koštalo samo 400 jura da iz prve ruke vidiš kakav je

Lepo je što si spreman da pozajmiš novac rođaku. Koliko ti duguju svi dužnici zajedno?
Dozvoljeni minus je najskuplji bankarski "proizvod", tvoj rođak je finansijski nepismen. Reci mu da bez preke potrebe ne koristi dozvoljeni minus, i ne uvaljuje se dublje u probleme. Neka malo sredi svoje troškove, i onda će biti sposoban da postepeno vraća dug.
Da te utešim, meni prijatelji ukupno duguju preko 4000e :)

Te pozajmice cesto u Srbiji uniste rodjacke i prijateljske odnose. Ako odbijes nekoga ko ti trazi pozajmicu a on pretpostavlja da ti imas trazeni iznos zamrzece te jer si stipsa i ne razumes njega i njegov problem. A ako das novac onda si olos ako trazis svoj novac nazad jer nemas stpljenja da cekas jos jednu godinu iako si pozajmio novac sa zvakom da ce ti biti vraceno za mesec dana.

Pa dobro i zva li ti rođaka čisto ono da se raspitaš šta bi. Trebale bi ti pare i tako to.... Nije hitno ali za koji dan, reče ti prekosutra...

Ја ПРОВЕРЕНОМ БИЛМЕЗУ дајем 50 000 динара и притом знам да неће вратити на време и опет се љутим на њега а не на себе !!! Јеббо ме ко није и јеббо ме један двапут !!
A koliko ti svi zajedno ukupno duguju?

Poučen iskustvom prestao sam da pozajmljujem novac. Na tu temu samnom nema razgovara. Smatram da svako treba da bude realan svog finansijskog stanja i da živi u skladu sa istim. Takodje smatram da svaka iole zrela osoba mora da štedi i ima neku ušteđevinu. Volim da je moj novac u potpunosti kod mene i meni na raspolaganju. Rođaci, komšije, prijatelji i svi bližnji ti više nisu niko i ništa kada im pozajmiš novac. Svakoga ko mi traži novac upućujem na banku i prekidam razgovor na tu temu. Meni kada je trebao novac tražio sam dodatne poslove a nisam ulazio u dugove. Rad sam da pomognem u velikoj krizi ili nedaći i da dam ali da pozajmljujem novac i budem samim tim deo nečijeg tudjeg budzetiranja ne pada mi napamet.

Te pozajmice cesto u Srbiji uniste rodjacke i prijateljske odnose. Ako odbijes nekoga ko ti trazi pozajmicu a on pretpostavlja da ti imas trazeni iznos zamrzece te jer si stipsa i ne razumes njega i njegov problem. A ako das novac onda si olos ako trazis svoj novac nazad jer nemas stpljenja da cekas jos jednu godinu iako si pozajmio novac sa zvakom da ce ti biti vraceno za mesec dana.
Takvi rođaci ti ne trebaju onda ni za jedno obično "Ćao" u prolazu. Neka se ljute na banku i neka banku zezaju ako smeju.

Porazno po tebe je što neko može da manipuliše sa tobom finansijski preko vašeg međusobnog odnosa i što ti nemaš petlje da kažeš šta misliš nego ideš linijom manjeg otpora u takvim odnosima. Može me mrzeti cela familija ali meni neće izbijati pare iz džepa svog svoje finansijske neodgovornosti. I ovako će da se zamerimo kada ti budem tražio da vratiš zato je povoljnije po mene da se zamerimo odmah na početku kad si došao da tražiš. Osobe koje traže novac na zajam su uglavnom neodgovorne i osobe koje tebi ne bi nikad pozajmile. Od tebe traže svesno jer znaju da ako ti ne vrate da im nije problem da se posvadjaju i prestanu da pričaju sa tobom. Svi mi imamo planove sa svojim novcem i zašto bi moj novac bio nekome dat na raspolaganje? Ja kad ga dam posle treba da se jurim sa nekim ako mi on ne vrati a meni ustreba i onda sebe da uvlačim u taj sport sa živcima? Neka fala, i odmah uputim na banku.

Pa dobro i zva li ti rođaka čisto ono da se raspitaš šta bi. Trebale bi ti pare i tako to.... Nije hitno ali za koji dan, reče ti prekosutra...
Зваћу га у петак. Да видим шта ће да каже. Иначе планирам да га приморам да потпише признаницу да је узео паре јер бих хтео да га тужим за 10 дана ако их не врати. Узгред....фирми где ја радим дугује још 32 000 дин већ годину дана, Тј. од јануара ове године.

Lepo je što si spreman da pozajmiš novac rođaku. Koliko ti duguju svi dužnici zajedno?
Dozvoljeni minus je najskuplji bankarski "proizvod", tvoj rođak je finansijski nepismen. Reci mu da bez preke potrebe ne koristi dozvoljeni minus, i ne uvaljuje se dublje u probleme. Neka malo sredi svoje troškove, i onda će biti sposoban da postepeno vraća dug.
Da te utešim, meni prijatelji ukupno duguju preko 4000e :)
najskuplji je keš kredit, dozvoljeni minus je majka

ako si
ako ti vrati ok ako ti ne vrati dolaziti ti više neće
pored suvih egzistencijalnih ili zdravstvenih razloga ima dosta čudnih ljudi - zajmi se da bi kupio Samsung ili iPhone i onda glumata.
Opet sve si to znao koliko god ti se kreveljio mogao si da mu kažeš "tanko je"
opet kažem - ako si

ja sam ti lujka svoje vrste pozajmljeno delim ljudima u većem sranju

Nekad u zivotu kad imas moras da das cak i kad znas da ti nece to biti vraceno.

Neka si mu dao.400e nisu neke velike pare.Ti si ispao brat,a on nije.Dobit ces visestruko nazad.Dobra djela kad tad donesu rod.

Да се "похвалим" !! Пре седам дана рођак ми тражио 400 евра на зајам. Каже: "Враћам прекосутра
Dalje nisam čitao.

Dalje ga ni ti nisi trebao slušati, samo prekinuti i reći: "Imam, ali ne dam."
Na taj način bi bio siguran da te ubuduće neće pitati.
Da je nekim slučajem rekao: "Ne znam kada ću moći vratiti.", kod mene bi imao bolje šanse nego da kaže da vraća sutra ili prekosutra.

Back