- Poruka
- 239.851
Nisam nista mislio. Drago mi je da volis macke. I ja isto.А шта си ти мислио?
Ко не воли псе не воли ништа?
Мајко драга, мозак ме заболео...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam nista mislio. Drago mi je da volis macke. I ja isto.А шта си ти мислио?

А шта си ти мислио?
Razumem tebe a i Dlugomira. Ti ih ne voliš, to je ok, imaš razlog. On ih voli i zato misli da bi bila sretnija kad bi isto tako osećala.
Zašto to pišem? Ja ih volim i mislim da ljubav između psa i čoveka nema cenu. Pa meni je moja kuja koju sam nedavno udomila toliko zahvalna da ti to ne mogu opisati. Svaki put kad izađem iz kuće ona se namesti u takav položaj da ne mogu a da je ne pomazim. A da ne pominjem koliko nam čuva kući.
Не осећам ништа осим благог сажаљења према тим од човека вишеструко зависним бићима.
Не свиђа ми се како се гласају, не свиђа ми се како изгледају, њихова оданост ми је сувишна.
Треба још нешто?
Ma daj fabrika. Ništa loše nije mislio i sam je napisao da je to lepo.
Što se tiče maca, nisam ih nikad imala. Šta znam, nisam nikad poželela. Verujem da mnogi u njima uživaju, znaju one biti umiljate.
Мени је довољно да их гледам, не треба ми никакав узврат у виду послушности, умиљавања и не знам ни ја чега.
Свака пресија рађа отпор. Догфри кафићи, радње, превозна средства, рекламе на ТВ у којима срећне породице обавезно имају златне ретривере, пси на плажи, пси на балконима који заурлава ју...
I to je sasvim ok.
Marketing je čudo, neodobravam pse po radnjama, kafićima ali ipak je pas najbolji čovekov prijatelj imam dosta pasa koje volim ali nikad ih ne bi odveo u prodavnicu, kafić ili prevozno sedstvo.
Наравно. И да напоменем, никакво власништво ме не занима. Немам услове, живим у згради а животиња у стану је трагедија за обе стране.
- - - - - - - - - -
Е па видиш. Седиш у кафићу и поред тебе неко лаје. Одеш на плажу а тамо ти туђи пси скачу преко пешкира. Улазе у воду где се деца купају. И то опасне врсте.
Хоћеш још?
Marketing je čudo, neodobravam pse po radnjama, kafićima ali ipak je pas najbolji čovekov prijatelj imam dosta pasa koje volim ali nikad ih ne bi odveo u prodavnicu, kafić ili prevozno sedstvo.
Kakav te bre marketing spopao? Ja od kako znam za sebe ( a znam jako dugo) zivim sa psima ( ranije i sa mackama i psima), nisam ni znala
za izraz marketing. I sad je marketing kriv sto ja volim zivotinje, a posto ne mogu da imam slona, imam samo psa.
Kakav bi ovaj svet bio bez zivotinja? Ovog meseca su kod mene ose okupirale sve i ja im iznosim dva put dnevno tacne sa medom jer
su i one neke zivotinjke koje nam je priroda podarila.
Ja sa svojim psom putujem i zeleznicom ( avionom ne jer je pas ogroman) a u restorane , hotele, apartmane gde je pas nepozeljan ne zalazim.
I ti meni pricas o "marketingu"? Pa ja ne trgujem s njim, kakve veze ima trgovina sa mojim psom?
Ja sam imao mačke, a sada imam psa koji i ako imam dvorište živi u kući.
Pre nego što sam nabavio psa, lopovi su mi ulazili četiri puta za godinu dana. Od toga dva puta kada je nekoga bilo u kući. Mojoj supruzi su ukrali tašnu sa novcem dok je bila u toj sobi.
Psa imam tri godine i više nema lopova.
Mačke su samostalne dok je pas vezan za čoveka i štiti ga.
Psi na ulicama postoje odvajkada pa bi bilo uputno da roditelji nauče decu (dok psi ne budu uklonjeni) kako da se ophode prema psima. Ali kako da nauče kad ni sami ne znaju, a ne žele ni da se informišu. Oni se recimo plaše pasa i mrze ih i to prenose na decu. Pas po prirodi ne napada decu. Ali ako ima loše iskustvo sa decom ili sa ljudima, vidi ih kao opasnost. ZAto štenad i pse ne treba šutirati. Takođe im ne treba ni prilaziti da biste ih mazili jer se možda boje i mogu da napadnu iz straha. Naročito se treba čuvati vlasničkih pasa, jer ne znate kako su vaspitani i socijalizovani. Posebno ne treba približavati lice psu, ali ga treba pustiti da vas onjuši. Pas je oprezan i sumnjičav, pa se tako i vi ponašajte.
Ništa nećete pomoći deci time što kmečite da nećete pse na ulici. Oni su već na ulici i treba naučiti decu kako se treba ophoditi sa njima kako sebe ne bi dovela u opasnost.
Treba imati u vidu da pasa ima mnogo i svakodnevno po ulicama. Jer ti psi kojih je na hiljade, svakodnevno se susreću sa mnogo ljudi i tako 365 dana, ali napada procentualno ima veoma malo. Postavlja se pitanje, šta ih to izazove da napadnu i povrede neku osobu, a hiljade ljudi pored koji su prošli nisu napali? Zato je potrebna edukacija, jer strah kod ljudi može da izazove neku manifestaciju i ponašanje koje izaziva pse. Ta edukacija nije loša, jer iako u vašem kraju nema pasa, otićićete negde gde ima. A dovoljan je i jedan pas da povredi čoveka.
Да не треба можда и неки курс да упишемо. Јбт, ниже биће ти одређује живот...
Хоће хоће. Који повод сам им ја дала ходајући са децом поред хале Пионир. Чудо ме спасило, у виду човека са санкама које је зафрљачио у њиховом правцу те су се повукли.
Mogla si i ti to da uradiš, nisi morala da čekaš da neko naiđe.
Ja sam imao mačke, a sada imam psa koji i ako imam dvorište živi u kući.
Pre nego što sam nabavio psa, lopovi su mi ulazili četiri puta za godinu dana. Od toga dva puta kada je nekoga bilo u kući. Mojoj supruzi su ukrali tašnu sa novcem dok je bila u toj sobi.
Psa imam tri godine i više nema lopova.
Mačke su samostalne dok je pas vezan za čoveka i štiti ga.
Psi na ulicama postoje odvajkada pa bi bilo uputno da roditelji nauče decu (dok psi ne budu uklonjeni) kako da se ophode prema psima. Ali kako da nauče kad ni sami ne znaju, a ne žele ni da se informišu. Oni se recimo plaše pasa i mrze ih i to prenose na decu. Pas po prirodi ne napada decu. Ali ako ima loše iskustvo sa decom ili sa ljudima, vidi ih kao opasnost. ZAto štenad i pse ne treba šutirati. Takođe im ne treba ni prilaziti da biste ih mazili jer se možda boje i mogu da napadnu iz straha. Naročito se treba čuvati vlasničkih pasa, jer ne znate kako su vaspitani i socijalizovani. Posebno ne treba približavati lice psu, ali ga treba pustiti da vas onjuši. Pas je oprezan i sumnjičav, pa se tako i vi ponašajte.
Ništa nećete pomoći deci time što kmečite da nećete pse na ulici. Oni su već na ulici i treba naučiti decu kako se treba ophoditi sa njima kako sebe ne bi dovela u opasnost.
Treba imati u vidu da pasa ima mnogo i svakodnevno po ulicama. Jer ti psi kojih je na hiljade, svakodnevno se susreću sa mnogo ljudi i tako 365 dana, ali napada procentualno ima veoma malo. Postavlja se pitanje, šta ih to izazove da napadnu i povrede neku osobu, a hiljade ljudi pored koji su prošli nisu napali? Zato je potrebna edukacija, jer strah kod ljudi može da izazove neku manifestaciju i ponašanje koje izaziva pse. Ta edukacija nije loša, jer iako u vašem kraju nema pasa, otićićete negde gde ima. A dovoljan je i jedan pas da povredi čoveka.
Ja prvo odem u prodavnicu i kupim hranu, onda nahranim kerove,
pa sta ostane dam deci, a ja jedem zrnevlje to niko nece i onda podelim sa golubovima.
Tu mu najgori dodju golubovi ljute se ako nema za sve.
Onda kada izadjem na ulicu sretnem desetak huligana i huliganki i prijavim za streljanje momentalno.
To mu dodje neka ravnoteza medju zivuljcima...
Oni na koje moze da utice muzika uopste nisu blentavi.Ако ћемо по Дарвину, лоше нам се пише. Клање китова и тетошење усраних керова. Ајкулама (које су милион пута значајније за природу) секу пераја и онда их бацају као да су ђубре а блентавим керовима и музику компонују да превазиђу стрес од ватромета.