Kako rešiti problem Kosova i poboljšati odnose Albanca i Srba

• Začetnik teme Začetnik teme Dikan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
minos:
Ademe...kod nas su sve vodje iz tih ratova u Hagu...sta mislis,kako je nama kada gledamo kako svet tapse po ramenu vase zlocince...

U cemu je stvar,zasto ne pohapsite vase zlocince...na osnovu toga i deca sticu neku sliku o ratu,posto ih vise obrazuje TV nego udzbenici...

svi nasi optuzeni su u hagu, i ja mislim da se moramo osloniti na neciji sud. a ako ima razlike izmedju vaseg vidjenja necije krivice i njihovog onda....

adem_ks:
nije, kao sto rekoh da bi se mi dokazali da smo sposobni da sami vodimo zemlju moramo ispuniti neke norme-uslove, jedna od najglavnijih je suzivot sa svim narodima koji su inace ziveli na kosovu, sa posebnim osvrtom na srbe. e sad ti razmisli da li bi mi prokockali sansu koja nam se sada [i mozda ko zna kada ponovo] daje zarad nekih patrijota
Pa u tome i jeste stvar...svi vam kazu-postujte Srbe,dobicete Kosovo...pa ako vi niste u stanju da nas postujete zbog svog najveceg interesa-nezavisnosti,sta mozemo da ocekujemo kada je dobijete...

To je prica o standardima...vi ih niste ispunili...

adem_ks:
nije, kao sto rekoh da bi se mi dokazali da smo sposobni da sami vodimo zemlju moramo ispuniti neke norme-uslove, jedna od najglavnijih je suzivot sa svim narodima koji su inace ziveli na kosovu, sa posebnim osvrtom na srbe. e sad ti razmisli da li bi mi prokockali sansu koja nam se sada [i mozda ko zna kada ponovo] daje zarad nekih patrijota

Ako hoćete da imamo mir da duže staze mnogo toga morate da date. Razumite koliko dobijate. Tražite od Srbije da se prihvati nova država na njenoj teritoriji.

iskreno da kazem,Albanci nesmiju ni na sta drugo pristati osim nezavisnosti.ne sto je meni drago zbog Srba da izgube Kosovo,nego se treba sjetiti svih onih kaspljenja Alanaca od '912.godine pa do '99.godine kad je NATO-pakt silom istjerao srpsku vojsku sa Kosova i kad je srpsko vodstvo potpisalo kapitulaciju.mislim,zasto bi se Albanci opet stavljali pod cetnicki noz kad imaju historijsku sansu da ih vise cetnici nece nikad klati i divljati po Kosovu.

adem_ks:
svi nasi optuzeni su u hagu, i ja mislim da se moramo osloniti na neciji sud. a ako ima razlike izmedju vaseg vidjenja necije krivice i njihovog onda....
Ma daj...poredis nekog vaseg oficircica i nase generale,predsednike,ministre...

Morate sami da se razracunate sa njima...kada budem video Albance kako odvode u svoj kosovski zatvor neku krupniju zverku,spreman sam i da pomislim-hej pa ovi Albanci nisu vise isti kao oni pre...mozda se nesto i pokrenulo za Srbe na Kosovu...

ca-mu47:
iskreno da kazem,Albanci nesmiju ni na sta drugo pristati osim nezavisnosti.ne sto je meni drago zbog Srba da izgube Kosovo,nego se treba sjetiti svih onih kaspljenja Alanaca od '912.godine pa do '99.godine kad je NATO-pakt silom istjerao srpsku vojsku sa Kosova i kad je srpsko vodstvo potpisalo kapitulaciju.mislim,zasto bi se Albanci opet stavljali pod cetnicki noz kad imaju historijsku sansu da ih vise cetnici nece nikad klati i divljati po Kosovu.
Nije ti mesto ovde...

Niko ne zeli da se srpska vojska vrati na Kosovo,cak ni Srbi...

Uz cetnike,uvek obavezno spomeni i baliste...isti su bili...

Dikan:
Ako hoćete da imamo mir da duže staze mnogo toga morate da date. Razumite koliko dobijate. Tražite od Srbije da se prihvati nova država na njenoj teritoriji.

nakon rata je bilo previse vruce za bilo kakav dogovor, ali nakon par god. mogli smo bas da se dogovorimo, i mislim da bi nasi politicari pristali na sve ustupke samo da se dobije nezavisnost. doduse i sada ce ali po meni svakim danom se baca krivica na vas zbog odugovlacenja konacnog statuta. znaci sto pre to bolje, i recimo vas "blagoslov" bi zahtevao uzvratnu gestu. e tako ja vidim ovo.kao kada se dvoje posvadjaju, ili ce se sve vise mrzeti vremenom, ili ako jedan pridje pa zapocne razgovor, onda obicno i onaj drugi postaje popustljiviji i neprijateljstvo polako prestaje
ps.a sada vas pozdravljam, odoh da spavam :lol: :lol: :lol:

Minos šta misliš o ovome.
Šta svim Srbima treba na Kosovu
1)Autonomija Severa Kosova ista kao ona koju su Albanci imali od 1974 u odnisu na centralnu Srbiju
2)Potpuna eksteritorijalnost Gračanice, Pećke Patrijaršije, Dečana u krugu od nekoliko kilometara. Brigu o njima prepustiti Srbiji. Isto važi i za Gazimestan
3)garantovati prava SPC
4)školska i kulturna nezavisnost Srba u Kosovskom pomoravlju

za sad toliko

Dikan:
Ademovo pitanje
U školama se uči da su Sbi bili okupatori?

E to je suština. Mitovi o Dardaniji i Iliridi će samo dovesti do novog rata. To je isto kako kad bi mi učili da su Madjari bili okupatori u Vojvodini.
1912. Srba je bilo 30 posto i imali smo i istorijsko i nacionalno pravo na Kosovo.
Albanci nisu starosedeoci Kosova kao što misle, a Srbi pali sa Marsa.
Ma dosta vise ljudi o tome cije je Kosovo...pripada onome ko je jaci i pametniji u odredjenom trenutku...kakvi okupatori,kakvi bakraci...

Pre Dardanaca su na Kosovu ziveli Vincanci... i sta sad,neko se proglasi Vincancem i zatrazi Kosovo...smesno...

minos:
Ma dosta vise ljudi o tome cije je Kosovo...pripada onome ko je jaci i pametniji u odredjenom trenutku...kakvi okupatori,kakvi bakraci...

Pre Dardanaca su na Kosovu ziveli Vincanci... i sta sad,neko se proglasi Vincancem i zatrazi Kosovo...smesno...

Mahom što se većina njih doselila posle XVII veka. A ova priča ih tera u nacizam. Oni tripuju da je Niš glavni grad te Dardanije i da su oni Dardanci. I nijednu reč ne znaju o patnjama Srba sa Kosova, konstantnom iseljavanju. To je rana koja krvari već 300 godina za Srbe.

Dikan:
Minos šta misliš o ovome.
Šta svim Srbima treba na Kosovu
1)Autonomija Severa Kosova ista kao ona koju su Albanci imali od 1974 u odnisu na centralnu Srbiju
2)Potpuna eksteritorijalnost Gračanice, Pećke Patrijaršije, Dečana u krugu od nekoliko kilometara. Brigu o njima prepustiti Srbiji. Isto važi i za Gazimestan
3)garantovati prava SPC
4)školska i kulturna nezavisnost Srba u Kosovskom pomoravlju

za sad toliko
1)Nije im cak ni potrebna tolika autonomija,opstali bi i sa manjom ali da imaju potporu iz Srbije...
2)Sve su te oblasti osudjene na propast...naravno,ostace manastiri,ali ce narod otici jer je u potpunom Albanskom okruzenju bez ikakve perspektive cak i uz pomoc Srbije...
3)To se podrazumeva...mislim da ce i Albanci godinama ukapirati da su nasi manastiri u stvari i za njih veoma korisni i nesto sto ima najvecu vrednost na Kosovu...
4)To se podrazumeva...

Uzgred,odakle si ti?Da nisi s Kosova?

Dikan:
Mahom što se većina njih doselila posle XVII veka. A ova priča ih tera u nacizam. Oni tripuju da je Niš glavni grad te Dardanije i da su oni Dardanci. I nijednu reč ne znaju o patnjama Srba sa Kosova, konstantnom iseljavanju. To je rana koja krvari već 300 godina za Srbe.
Ma,samo ce sebi naneti stetu sa tim sirenjem do Nisa...zvuci kao ono-Karlovac,Karlobag,Virovotica...

To za doseljavanje,zar mislis da nemaju pravo na Kosovo zato sto su tamo"samo"300 godina...naravno da imaju pravo,ali oni to pravo ne priznaju i Srbima Kosovarima,u tome je problem,ta prevelika iskljucivost...

sto SE aLBANACA TICE hitno
f026.gif

Dikan:
Ne nisam sa Kosova. Ja bi tražio da se manastiri proglase teritorijom Srbije onako više simbolički i da se o njima brine naš zavod za kulturu.
Iz Kruševca sam, živim u Kosovskoj ulici, šetam pored Trga Kosovskih junaka, Obilićevom, Kosančićevom, Jug Bogdanovom, Topličinom... ulicom
Trenutno u Beogradu
A zato...lepo je videti da neko obraca paznju i na tu simboliku...pa jos iz Lazarevog grada...sta se onda palis na onaj Brazil... :grin:

Pitao sam te zato sto sam ja sa Kosova,pa rekoh da mi nisi zemljak...

minos:
Ma,samo ce sebi naneti stetu sa tim sirenjem do Nisa...zvuci kao ono-Karlovac,Karlobag,Virovotica...

To za doseljavanje,zar mislis da nemaju pravo na Kosovo zato sto su tamo"samo"300 godina...naravno da imaju pravo,ali oni to pravo ne priznaju i Srbima Kosovarima,u tome je problem,ta prevelika iskljucivost...

Normalno. Zamisli mi kad bi tvrdili da smo neki Madžiburci koji su vekovima starosedeoci Vojvodine, a Madjari okupatori i da bi trebali da nam daju Budimpeštu.
Pa samo pre 100 godina Srbi su bili većina u Prištini a sad ih nema ni 15.

Dikan:
Normalno. Zamisli mi kad bi tvrdili da smo neki Madžiburci koji su vekovima starosedeoci Vojvodine, a Madjari okupatori i da bi trebali da nam daju Budimpeštu.
Pa samo pre 100 godina Srbi su bili većina u Prištini a sad ih nema ni 15.
Eh,da barem pored tog broja mozes da stavis procente...ali...

Nikada,od srednjeg veka,gradovi na Kosovu nisu bili tako ocisceni od Srba...cak i u tursko vreme...i Metohija,takodje...

minos:
Eh,da barem pored tog broja mozes da stavis procente...ali...

Nikada,od srednjeg veka,gradovi na Kosovu nisu bili tako ocisceni od Srba...cak i u tursko vreme...i Metohija,takodje...

Da, ali mi moramo oko toga da se okupimo kao Jevreji. Nikako ne smemo napustiti u glavama Kosovo. Od toga moramo stvoriti mit. Taj mit će nam održati naciju i narod i za 1000 godina. Što je rušenje Jerusalima i raseljavanje Jevreja to je za nas Kosovo.
Jevreji su danas najbogatija nacija na svetu.

Dikan:
Minos skidaj to SR Jugoslavija što pre.
Zbog odricanja od Srpstva i prihvatanja jugoslovenske ideologije danas gubimo Kosovo.
Ha,ha...a ja sam to SRJ stavio bas zato sto sam u to vreme ziveo na Kosovu i proveo najlepse godine detinjstva...nostalgija,sta ces...ponekad razmisljam poput onog lika iz filma"Mirotvorac"(sa Klunijem i Nikol Kidman u glavnoj ulozi)kada su ga pitali sta zeli,on je samo odgovorio"Zelim da sve bude kao pre..."

Kakva bre crna jugoslovenska ideologija...ha,ha...

ca-mu47:

Dosta vise nisi interesantan......
Ruku pod ruku sa balijama pa pravac da skocite sa nekog mosta..... :wink:

Dikan:
Da, ali mi moramo oko toga da se okupimo kao Jevreji. Nikako ne smemo napustiti u glavama Kosovo. Od toga moramo stvoriti mit. Taj mit će nam održati naciju i narod i za 1000 godina. Što je rušenje Jerusalima i raseljavanje Jevreja to je za nas Kosovo.
Jevreji su danas najbogatija nacija na svetu.
U potpunosti se slazem s tobom...bar cu ja tako...nije nista tesko...nije tesko nesto voleti...

Back