Kerkyra
Legenda
- Poruka
- 63.879
Ja samo za ovo zadnje mogu da dodam a posto slicno mislim u vezi velikih sila i promena odnosa snaga u svetu bar na neki normalni balans istoka i zapada, da Rusija trenutno uopste ne postuje nas interes na KiM nego ga koristi za pravljenje DNR i LNR, ali da ce one svejedno i bez obzira na taj ruski nehat polako "privesti zapad k poznaniju prava" u vezi KiM, sto ce nam olaksati da ga samo u jednom trenutku i vojno vratimo, jer vojno smo ga izgubili, tako cemo ga i vratiti.Ја имам само једно питање - зашто политички Запад толико поштује државни интегритет Украјине а толико не поштује исти Србије?
И потпитање - на који начин политичком Западу користи српско признање Косова у његовој борби за очување државног интегритета Украјине? Јер, ако нашим признањем Косова желе да 'избију аргумент Русији', логичан је закључак да тиме желе да заштите држ. интегритет Украјине. Међутим, ако ми признамо Косово, логичан след је да и Украјина призна независност територија анектираних од стране Русије.
Дакле, то ми није јасно.
Што се тиче самог решења за Косово, с обзиром на тренутну светску ситуацију и на то да је међу чланицама УН кренуо талас повлачења признања Косова, ја бих то питање вратила у УН.
А ако не може, онда бих западним 'миротворцима' поручила следеће: драга господо, да Србија не би увек била неки преседан, ево, сачекаћемо да Украјина призна независност својих територија под руском влашћу па ћемо одмах за њом и ми Косово (које сте нам ви отели), тако да можете истовремено да нас примите у ЕУ.
Фајт-хипокриси-вит-ајрони/стил.
И тако, (док чекамо да Украјина призна) , треба да сачекамо расплет ситуације у свету, држимо очи отворене, вребамо на сваку шансу (и савезника) и паметно је искористимо. Дакле, неки полу-замрзнут статус, на одређено време.
Искрено, ја много наде полажем у ову промену светске хијерархије и односа, можда грешим али осећам/надам се да ће многе неправде бити исправљене, самим тим и ова вишедеценијска према Србији и Србима.
I ovo pisem samo zbog nepravde oko Kosova koja nam je nacinjena i mora da bude ispravljena, inace su mi se smucili Rusi i to sta rade sada oni kao nekad NATO samo ka drugome, i to sto dele ovaj narod i prouzrokuju povratak u najcrnja komunisticka vremena, da ne mogu da opisem.
) , треба да сачекамо расплет ситуације у свету, држимо очи отворене, вребамо на сваку шансу (и савезника) и паметно је искористимо. Дакле, неки полу-замрзнут статус, на одређено време.