Како решити проблем Космета?

Ја имам само једно питање - зашто политички Запад толико поштује државни интегритет Украјине а толико не поштује исти Србије?
И потпитање - на који начин политичком Западу користи српско признање Косова у његовој борби за очување државног интегритета Украјине? Јер, ако нашим признањем Косова желе да 'избију аргумент Русији', логичан је закључак да тиме желе да заштите држ. интегритет Украјине. Међутим, ако ми признамо Косово, логичан след је да и Украјина призна независност територија анектираних од стране Русије.
Дакле, то ми није јасно.

Што се тиче самог решења за Косово, с обзиром на тренутну светску ситуацију и на то да је међу чланицама УН кренуо талас повлачења признања Косова, ја бих то питање вратила у УН.

А ако не може, онда бих западним 'миротворцима' поручила следеће: драга господо, да Србија не би увек била неки преседан, ево, сачекаћемо да Украјина призна независност својих територија под руском влашћу па ћемо одмах за њом и ми Косово (које сте нам ви отели), тако да можете истовремено да нас примите у ЕУ.
Фајт-хипокриси-вит-ајрони/стил.

И тако, (док чекамо да Украјина призна :mrgreen:) , треба да сачекамо расплет ситуације у свету, држимо очи отворене, вребамо на сваку шансу (и савезника) и паметно је искористимо. Дакле, неки полу-замрзнут статус, на одређено време.

Искрено, ја много наде полажем у ову промену светске хијерархије и односа, можда грешим али осећам/надам се да ће многе неправде бити исправљене, самим тим и ова вишедеценијска према Србији и Србима.
Ja samo za ovo zadnje mogu da dodam a posto slicno mislim u vezi velikih sila i promena odnosa snaga u svetu bar na neki normalni balans istoka i zapada, da Rusija trenutno uopste ne postuje nas interes na KiM nego ga koristi za pravljenje DNR i LNR, ali da ce one svejedno i bez obzira na taj ruski nehat polako "privesti zapad k poznaniju prava" u vezi KiM, sto ce nam olaksati da ga samo u jednom trenutku i vojno vratimo, jer vojno smo ga izgubili, tako cemo ga i vratiti.

I ovo pisem samo zbog nepravde oko Kosova koja nam je nacinjena i mora da bude ispravljena, inace su mi se smucili Rusi i to sta rade sada oni kao nekad NATO samo ka drugome, i to sto dele ovaj narod i prouzrokuju povratak u najcrnja komunisticka vremena, da ne mogu da opisem.

Ја имам само једно питање - зашто политички Запад толико поштује државни интегритет Украјине а толико не поштује исти Србије?
И потпитање - на који начин политичком Западу користи српско признање Косова у његовој борби за очување државног интегритета Украјине?
Мислим да и сама знаш одговор на та питања, па не бих да затрпавам интернет сувишним речима; :mrgreen: и просто речено- "политички запад је тако у могућности", јер није у обавези да се придражава ни речи, ни Уговора, а образ им је одавно изгубљен у вихору времена...:lol:

Још једном о "Гордијевом чвору" балканских трвења, али уз мало ширу и дубљу анализу и генезу овог сукоба...
Без амбиције да иком сугеришем моје ставове, изнећу нека своја размишљања о томе- како треба видети узроке сукоба, последице и могуће правце развоја ситуације, или можда решења, која се овде могу применити; нећу ни покушати да апелујем на форумске смараче и паћенике да не спамују тему својим нискостима, јер то, реално, и није мој посао...
Они, који мисле да је стриктно поштовање међународних прописа и норми понашање једини, или бар најбољи начин за очување мира и поретка у свету- немају ни најмању дилему- чије је Косово и Метохија.
Но, ствари у свету су се битно измениле, и неке велике државе данас мисле да се на њих обавезе поштовања потписаних и уговорених узуса не односе, те су стога, у својим хистеричним борбама за ресурсе мање или више отворено посегле за туђим територијама, које те ресурсе имају; ту Космет није усамљен случај, и не бих губио време у набрајању тих "локација"; довољно је само послушати било које вести из света- све се оне помену, у пар дана...
Нећу помињати ни то чега све има на Космету- и то је много пута помињано, и кога уопште занима- зна то поодавно; зато ћу претпоставити да озбиљни дискутанти имају те информације, и да оне нису спорне.
Исто тако- познато је како је и када Србији враћено Косово и Метохија у састав државе, ко га је и када отео, како, и зашто је све то рађено; понављам- ово и није тема за неупућене, којима препоручујем само читање, док не сазнају довољно, да би стекли право учешћа у дискусији, а да оно буде и релевантно и смислено...
Имају ли Албанци нека права на ту територију, и зашто, или- зашто не? Постоји ли нека разлика између Шиптара и Албанаца, и ако постоји- у чему је та разлика?
Како то, да они имају подршку запада, а Срби не, и зашто?
Ко се то прави да не види српске аргументе, и зашто их игнорише, ако су то добри аргументи?
Ко је то дозволио Југославију, али му се никако не допада да настане Србија, у својим историјским, етничким и логичним границама, већ скоро два века?
Који су резултати те политике, осим два светска рата, за која се испоставило да су малтене само Србе коштали, а они "добили" најмање, и у чијем је то интересу?
Током дискусије, поставићу још питања, и изнети одговоре, онако- како их ја видим исправним.
Изволите...

Па ти први прочитај шта је реал-политика (Тукидид и његова дилема са историјом политике) пре 2500 па да транспонујемо правила и данашњицу...

Па ти први прочитај шта је реал-политика (Тукидид и његова дилема са историјом политике) пре 2500 па да транспонујемо правила и данашњицу...
:lol:
Јбт, ти просто ниси у стању да нормално разговараш...:hahaha:

Како ствари тренутно стоје- то је једини паметан начин, јер НАТО не даје никакав простор за српски интерес...

Не капираш, Американци не дају, већ одузимају Србима суверенитет, баш тим клиповима.

1666546493932.png

Јел треба неком ова књига?

Мислим да и сама знаш одговор на та питања, па не бих да затрпавам интернет сувишним речима; :mrgreen: и просто речено- "политички запад је тако у могућности", јер није у обавези да се придражава ни речи, ни Уговора, а образ им је одавно изгубљен у вихору времена...:lol:

Али, види 'разраду' потпитања, ђе ту логика?
Ја то стварно не разумем.

Проучити обрасце људског понашања кроз историју, а сам почетак откривања људског калупа је Пелопонески рат између таласократских и земљократских одлика.

Мали Мелос је први страдао у сукобу два савеза, као Србија између два блока.

--- додатак ---

Većina Amerikanaca verovatno ne razlikuje Tukidida i Mefistofelesa. Ali grčki pisac je neka vrsta poluboga za teoretičare međunarodnih odnosa i vojne istoričare, poštovan zbog svoje elegantne hronike jednog od najvažnijih ratova u istoriji i vanvremenskih uvida u prirodu politike i ratovanja. Profesor istorije sa Univerziteta Jejl Donald Kejgan Tukididova pisanja naziva „izvorom mudrosti o ponašanju ljudskih bića kad se nađu pod ogromnim pritiscima izazvanim ratovima, savezima, kugom i građanskim sukobima“.

Али, види 'разраду' потпитања, ђе ту логика?
Ја то стварно не разумем.
Одговорио сам ти, само ме ниси разумела...
Наиме, политички запад захтева наше признање, да предупреди било каква каснија преиспитивања одговорности за: агресију на суверену државу, мешање у убутрашње послове друге државе, подршку криминалним и сецесионистичким структурама и ко зна какве још неподопљтине, које су очигледно почињене.
Следствено томе- одакле ти уверење да њих уопште интересује "интегритет" тамо- неке- Украјине? :lol:
Нису сви Американци полуписмене дилеје; има и тамо образованог света који зна да је руско право на део територије Украјине потпуно легитиман и неспоран; но, исто тако- они су спремни да се туку са Русијом до последњег украјинског ретарда и кукавице, без да ма и сузу пусте... Јер- резултат је известан: Русији се додаје баласт нових територија, које треба обнављати, а онај остатак "Украјине" постаје нови архи- непријатељ Русије, врло вероватно...
И коју то "логику и принцип" још увек очекујеш од Вашингтона, који, јасно је- води целу игру, после свега?:roll:
Тог баласта су се они поодавно решили.

Ja samo za ovo zadnje mogu da dodam a posto slicno mislim u vezi velikih sila i promena odnosa snaga u svetu bar na neki normalni balans istoka i zapada, da Rusija trenutno uopste ne postuje nas interes na KiM nego ga koristi za pravljenje DNR i LNR, ali da ce one svejedno i bez obzira na taj ruski nehat polako "privesti zapad k poznaniju prava" u vezi KiM, sto ce nam olaksati da ga samo u jednom trenutku i vojno vratimo, jer vojno smo ga izgubili, tako cemo ga i vratiti.

I ovo pisem samo zbog nepravde oko Kosova koja nam je nacinjena i mora da bude ispravljena, inace su mi se smucili Rusi i to sta rade sada oni kao nekad NATO samo ka drugome, i to sto dele ovaj narod i prouzrokuju povratak u najcrnja komunisticka vremena, da ne mogu da opisem.

Искористимо гужву :per:
А ова последња реченица - грешиш, Керки. Праву поделу изазива Запад, то је њихов фазон - 'завади па владај'

Što se tiče KiM sukob Srba i Albanaca bi se lako rešio da recimo Nato izgubi interes za tu pokrajinu.Kako se to neće desiti u skorije vrijeme mi na teritoriju KiM se nećemo vratiti u dogledno vrijeme.Ali tu treba biti dosledan do kraja, nezavisnost ne bi priznala ni jedna država na svijetu u ovakvim okolnostima.Dakle ostaće zamrznut konflikt.Ako opstane vizija EU a Srbija joj se približi mislim da će se na kraju ipak istolerisati priča Srbiji oko normalizacije odnosa ali ne i priznanje.Za 50 godina ko zna.Ja vjerujem da će se recimo BIH raspasti i da će veći sigurnosni problem biti zapad Srbije nego jug.

...
Наиме, политички запад захтева наше признање, да предупреди било каква каснија преиспитивања одговорности за...
Не, ти немаш објашњење и упоредивост из историје...

Прочитај о малом острву Мелосу зашто је уништен од Атине и шта је схватила Спарта у преговорима после првог сукоба.

То уништено острво пре 2500 г.је била сфрј између два блока 1989.г

Искористимо гужву :per:
А ова последња реченица - грешиш, Керки. Праву поделу изазива Запад, то је њихов фазон - 'завади па владај'
Podelu pravi i zapad, ne kazem, ali ovog puta pravi je i Rusija.

Pogledaj samo ovaj video, da ne izlazim mnogo iz okvira teme, od danas je, kako i koliko ruska propaganda radi u Srbiji i da su molim te glasali protiv otpisa dugova Srbiji jedini, posle promena iz 2000te godine. Pa kome bi i zasto to smetalo?

Ljubomorni su na zapad i Srbiju sto je za zapadom i sto balansira jos od tad, i to ti je, i zaista zele da nas vrate u komunizam kad smo vec birali zapad jos od '48 i stave pod njihovu kapu.

Što se tiče KiM sukob Srba i Albanaca bi se lako rešio da recimo Nato izgubi interes za tu pokrajinu.Kako se to neće desiti u skorije vrijeme mi na teritoriju KiM se nećemo vratiti u dogledno vrijeme.Ali tu treba biti dosledan do kraja, nezavisnost ne bi priznala ni jedna država na svijetu u ovakvim okolnostima.Dakle ostaće zamrznut konflikt.Ako opstane vizija EU a Srbija joj se približi mislim da će se na kraju ipak istolerisati priča Srbiji oko normalizacije odnosa ali ne i priznanje.Za 50 godina ko zna.Ja vjerujem da će se recimo BIH raspasti i da će veći sigurnosni problem biti zapad Srbije nego jug.
Јел? А ми да се "опаметимо"

Podelu pravi i zapad, ne kazem, ali ovog puta pravi je i Rusija.

Pogledaj samo ovaj video, da ne izlazim mnogo iz okvira teme, od danas je, kako i koliko ruska propaganda radi u Srbiji i da su molim te glasali protiv otpisa dugova Srbiji jedini, posle promena iz 2000te godine. Pa kome bi i zasto to smetalo?

Ljubomorni su na zapad i Srbiju sto je za zapadom i sto balansira jos od tad, i to ti je, i zaista zele da nas vrate u komunizam kad smo vec birali zapad jos od '48.

Ниси ти ништа бирала...

Одговорио сам ти, само ме ниси разумела...
Наиме, политички запад захтева наше признање, да предупреди било каква каснија преиспитивања одговорности за: агресију на суверену државу, мешање у убутрашње послове друге државе, подршку криминалним и сецесионистичким структурама и ко зна какве још неподопљтине, које су очигледно почињене.
Следствено томе- одакле ти уверење да њих уопште интересује "интегритет" тамо- неке- Украјине? :lol:
Нису сви Американци полуписмене дилеје; има и тамо образованог света који зна да је руско право на део територије Украјине потпуно легитиман и неспоран; но, исто тако- они су спремни да се туку са Русијом до последњег украјинског ретарда и кукавице, без да ма и сузу пусте... Јер- резултат је известан: Русији се додаје баласт нових територија, које треба обнављати, а онај остатак "Украјине" постаје нови архи- непријатељ Русије, врло вероватно...
И коју то "логику и принцип" још увек очекујеш од Вашингтона, који, јасно је- води целу игру, после свега?:roll:
Тог баласта су се они поодавно решили.
Не. Све ово што си написао знам.
Ево, конкретно опет: ако ми признамо Косово, онда мора и Украјина да призна ДНР, ЛНР итд, а то се коси с оним да ће тиме да 'избију аргумент Русији'. ТО њихово 'објашњење' не разумем.

Poslednja izmena:
Не. Све ово што си написао знам.
Ево, конкретно опет: ако ми признамо Косово, онда мора и Украјина ДНР, ЛНР итд, а то се коси с оним да ће тиме да 'избију аргумент Русији'. ТО њихово 'објашњење' не разумем.
Навлака, бре... :lol:
Не занима њих "територијални интегритет Украјине"; заболе их, баш, поготово за проруске крајеве.
Њихов интерес је: легализација агресије на СРЈ, војно замарање Русије и производња непријатеља Руске федерације.:think:
Кад то уочиш- понашање запада је потпуно логично; војно поражена Украјина ће признати или не изгубљене територије, а Вашингтон ће кенјати о "руској агресији", правећи се блесав, као и увек...

Back