Kako rešavate nesuglasice sa drugima?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
9.486
a-cinematic-photograph-of-two-people-sit_gk5rXJYFTMm8O4yr1zF60Q_Np6QjWnQRnOCqLTJ-GsAkw.jpeg
Ne postoji savršenstvo. Ne postoji savršeni život u kome vladaju samo ljubav, nežnost, razumevanje, dobrota, empatija kao i odlični međuljudski odnosi.

Život nam donosi i sreću i tugu. Donosi nam suze i smeh. Pored odlične komunikacije sa nekim ljudima, sa druge strane imamo i nesuglasice u porodici, sa prijateljima, na poslu i u komunikaciji na drugim ljudima na društvenim mrežama.

Neke osobe ne vole nesuglasice i svađu koja je ponekad deo nesuglasica. One se povlače. Neke druge osobe se raspravljaju, a neke traže rešenje nesuglasice ( svađe ) mirnim putem.

Kako rešavate nesuglasice sa drugim ljudima?

Da li vam je važnije da budete u pravu ili da sačuvate odnos?

Kako reagujete kada vas neko ne razume?

Na ovoj temi, akcent ne treba da bude samo na komunikaciju na društvenim mrežama. Hajde da diskutujemo i o svakodnevnom oflajn životu u kome imamo nesuglasice.

Kod mene više ne postoje nesuglasice sa drugima, samo sa prvima. Hehe Prvi su jedini važni. A druge ko šiša. Ne podnosim više kortizol, stres, nerviranje, više nikoga ne gledam u oči u prolazu. Ne volim ni osećaj besa ako me neko iznervira a posle mi bude žao pa mi se plače, ma užas. BDP. Kao pozorište. Hehe

Imam stpljenja do neba, obično. Tako da nesuglasice sam u stanju da rešavam do zauvek :D U situacijama kada je sagovornik nevaspitan il nekulturan, pokušavam da shvatim koji je njegov problem pa je takav. Svakako volim da analiziram svaku raspravu, da pođem od obe strane priče i tek onda reagujem na nivou koji sagovornik može da razume. Neretko pribegavam i sarkazmu kada sam svesna da neko namerno pokušava da izazove još težu raspravu.

Ја би волео да повремену сучелим мишљење са неистомишљеницима ужво. Али авај. То могу само овако , инкогнито и преко тастатуре. Уживо.... шта да кажем. Ја изгледам ужасно, и сви се на жалост, одмах у свему слажу самном за сваки случај. Уопште ми то није пријатно. Прави саговорници су ми само најближи, који добро знају да мој изглед и вештине уопште не утичу на то, како третирам људе и да никакво насиље није уопште мој манир.

Ја би волео да повремену сучелим мишљење са неистомишљеницима ужво. Али авај. То могу само овако , инкогнито и преко тастатуре. Уживо.... шта да кажем. Ја изгледам ужасно, и сви се на жалост, одмах у свему слажу самном за сваки случај. Уопште ми то није пријатно. Прави саговорници су ми само најближи, који добро знају да мој изглед и вештине уопште не утичу на то, како третирам људе и да никакво насиље није уопште мој манир.

Strašno je kad razgovor zavisi od toga kako izgledaš. Mislim da izgled ne treba da bude najvažniji kada razgovaramo sa nekim, sa nekim sa kojima se slažemo ili ne slažemo.

Strašno je kad razgovor zavisi od toga kako izgledaš. Mislim da izgled ne treba da bude najvažniji kada razgovaramo sa nekim, sa nekim sa kojima se slažemo ili ne slažemo.
Ја сам висок, 195. Имам 140 килограма, без грама сала. Дуго сам боксовао у Француској и Немачкој. После сам радио на вратима ноћних клубова. И све се то на мени види по мало. Из далека изгледам сасвим присстојно.

Insistiranje na tome da uvek budes u pravu je dosta infantilno ponasanje i posramljujuce za odraslog coveka.
Ako mi je stalo do nekog odnosa, uvek cu da pokusam da razgovaram. Ako razgovoru treba vremena, sacekacu. Ali ponekad je nemoguce sacuvati neke odnose.
Ono sto izrazito ne trpim u svojoj blizini su ljudi koji koriste moje vreme. Mozda cu ja u svoje vreme samo u tavanicu da gledam, ali je svejedno moje.

Back