Kako regulisati trigliceride?

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
81.339
Ako ima tema izvinjavam se.

Dakle - visok nivo triglicerida uzrokuje gojaznost.
Ja sam mislio da je kriv loš holesterol , nisam lekar pa ...
E, višegodišnji loš holesterol sam regulisao za samo mesec dana (!) upotrebom italijanskog preparata na bazi crvenog pirinča.
Medjutim trigliceridi ostaju vodeći i gorući problem kod tromesečnih provera za dijabetes...

Šta valja činiti a šta ne?

E, višegodišnji loš holesterol sam regulisao za samo mesec dana (!) upotrebom italijanskog preparata na bazi crvenog pirinča.
Medjutim trigliceridi ostaju vodeći i gorući problem kod tromesečnih provera za dijabetes...

pa j dam mojima pare pa idu u radnje da kupe sta oce

Meni je za povišene trigliceride bilo savetovano da uzimam crveni grejpfrut sa maslinovim uljem. Treba izbaciti šećer, peciva, alkohol, veštačku hranu, kretati se više, biti fizički aktivan tokom celog dana. (Sve ono što ne radim. :rotf:)

Holesterol je vrlo bitan za izgradnju nervnog sistema, hormona, polnih ćelija, tako da ga ne treba preterano snižavati. Ne postoji loš i dobar holesterol, LDL i HDL su lipoproteinski nosači holesterola, "low-density lipoprotein" transportuje holesterol do ćelija, a "high-density lipoprotein" vraća holesterol u jetru, tako da holesterol ne putuje sam kroz organizam već putuje u toj proteinskoj kapsuli kao u vozilu. Ono što treba je da se LDL i HDL nalaze u balansu, ali LDL je vrlo bitan da unosi holesterol u ćelije, i daleko od toga da je "loš", već je ključan za ljudsko zdravlje.

Postoje teorije da holesterol izaziva probleme sa srcem i krvnim sudovima, ali one nisu valjano dokazane. Ono što šteti srcu i krvnim sudovima je šećer, kao i polinezasićene masti, poput suncokretovog ulja na primer, zato što izazivaju zapaljenske procese u krvnim sudovima, koje onda dovode do stvaranja plaka i zapušenja sudova. Polinezasićene masti lako oksidiraju i zbog toga su kancerogene, takođe ćelije kancera se hrane šećerom. Sa druge strane, zasićene masti, poput slanine i putera, ne oksidiraju i ne izazivaju zapaljenske procese u krvnim sudovima, pa samim tim ne izazivaju ni začepljenje krvnih sudova. Podnošljive su i mononezasićene masti, kao u maslinovom ulju.

Повишени триглицериди могу да значе и да се сало топи и да мршавиш. Не знам какве везе имају триглицериди са дијабетесом. У сваком случају, треба да одеш код неког доброг нутриционисте, не знам да ли си можда већ био или не, да те детаљно прегледа и анализира и препише ти исхрану која теби лично одговара, која ти не ствара алергију, да није инфламаторна за тебе, и да те не гоји.

Treba izbaciti stres iz organizma!!!
Pokusaj nekako ako je moguce.
4 puta sedmicno trcanje ili hodanje i jesti umerenije dosta.

e do krasnog...
do sada mi zabranjeno slatko i slano a sad i stres?
pa šta mi ostaje onda?
hvala
Ne zabranjujem drug moj.Samo.preporuka.Imam iskustva sa tim.Koliki su triglerceridi u brojkama a koliki holesteroli?
Slatko nikako,gazirano ne daj boze.Ostaje ti da moras tako i da sve to lepo regulises da i pritisak ne fasujes.Ako si jace gradje cak i smrsat.

Ne zabranjujem drug moj.Samo.preporuka.Imam iskustva sa tim.Koliki su triglerceridi u brojkama a koliki holesteroli?
Slatko nikako,gazirano ne daj boze.Ostaje ti da moras tako i da sve to lepo regulises da i pritisak ne fasujes.Ako si jace gradje cak i smrsat.
holesterol regulisan uz biljni ekstrakt na prijatno iznenadjenje doktorke
mada je pekara odavno označena kao "javna kuća" tako da svratim tu i tamo baš kad mi se prijeDe...

Može uz biljni ekstrakt ali redovno kad se uzima .
Pekara zlo no1 zaobić u luku.
Podgrevaju staro i prodaju.Zlo zlo.
koje bre staro
samo "Ljupče" - upravo iz rerne
ne znaš dal mu bolji prazan, sir ili meso...
a svaka kora providno tanka...
PA NEK CRKNEM

Znači ako zveknem u Dalmatinskoj 14 u Beogradu znajte da sam otišao kod Sv.Petra PREZADOVOLJAN :lol:

E pa dragi moji i moje,

da pešačenje skida kilažu pośtari bi bili najvitkiji.
Sasvim slučajno sam našao odgovor.

Omega 3 masne kiseline mogu pomoći radikalnom smanjenju triglicerida.
Postoji uputstvo kolika doza je potrebna.
Pažljivo analizirati sadržaj korisnog EPA i DHA jer pojedini preparati imaju previsoku cenu za ono śto nude. Na tržiśtu su samo 2 proizvodjača koja imaju opravdanu cenu sa visokim kvalitetom proizvoda.

E pa dragi moji i moje,

da pešačenje skida kilažu pośtari bi bili najvitkiji.
samo oni koji idu u svaleraciju, nisu ti to rekli - ostali jok
Sasvim slučajno sam našao odgovor.

Omega 3 masne kiseline mogu pomoći radikalnom smanjenju triglicerida.
Postoji uputstvo kolika doza je potrebna.
ma, ako gazimo 5 deceniju, mislim 6, sve zivo nam fali, a ja sam pristalica suplemenata, bolje saka suplemenata nego saka lekova, ali ja uzmimam od svake po 1 tabletu, kapsulu ili sl, ili 2 maksimalno, tako nema greske da se predoziram

Yes, some supplements can help lower triglycerides, including:

Fish oil: A rich source of omega-3 fatty acids, which can lower triglycerides and reduce inflammation.

Omega-3 fatty acid supplements: Prescription omega-3 supplements can reduce triglyceride levels by 30% or more.

• Fenugreek: Fenugreek seeds can help reduce blood triglycerides.

• Vitamin D: Vitamin D supplements can help reduce overall triglyceride levels.

• Curcumin: Curcumin supplements can significantly lower triglyceride and LDL (“bad”) cholesterol levels.

• Niacin: Niacin can help improve cholesterol numbers.

• Soy protein supplements: Soy protein supplements can help lower triglycerides.
beli luk rekose vise njih:
  • Garlic supplements: Garlic supplements can help lower triglycerides.

• Psyllium: Psyllium can help lower triglycerides.

Pažljivo analizirati sadržaj korisnog EPA i DHA jer pojedini preparati imaju previsoku cenu za ono śto nude. Na tržiśtu su samo 2 proizvodjača koja imaju opravdanu cenu sa visokim kvalitetom proizvoda.
Is it better to take fish oil or krill oil?
Some studies have shown that krill oil may be better absorbed by the body and more effective at improving risk factors for heart disease. However, more studies are needed to confirm these findings. If you are looking for a supplement rich in EPA and DHA at a reasonable price, fish oil may be your best option.

Is krill oil better than fish oil for the brain?
One study found that pretreated krill oil can increase brain levels of EPA and DHA by 5-70 times more than untreated krill oil. Meanwhile, fish oil, whether treated or not, has no effect on brain levels of EPA or DHA.

e, ali ti si sns, tako da ti ne treba ostroumnost, uzmi riblje ulje, d vitamin je isto jeftin, uzmi beli luk i kurkumu, samo nemoj da preteras sa svim

Poslednja izmena:

Back