Kako radi hard disk.

Imam problem sa hard diskom:

1zvq0si.png

2wpklug.png

Interesuje me kako se pokrene chkdsk na Windows 7.

I da li su ona dva loša sektora alarmantni za cijeli HDD?

Poslednja izmena:
Šta ima pod ostalo?
Ima jošjedan problem. Instalirao sam Sea Tools For Windows koji mi je po pokretanju izbacio da postoji važan firmware update za moj HDD,ja pođem da skinem taj update, ukucam serijski broj tamo gdje traži serijski broj, opet izaberem model hard diska, skinem update, pokrenem, resetuje se računar u biosu se pokrene update, i tu se sve prekida,piše da firmware nije odgovarajući. To sam pokušao 4-5 puta.

ma batalite te regeneratore zbog dva sektora
:think:
disk se sam brine o tim lošim sektorima i realocira ih (kao što je i uradio)
ako je nov disk on ne bi smeo da ih ima

postoji tendencija da se oko te tačke naprave novi, pri daljem radu

neki su predlagali da se velika komadeška diska oko tog mesta odvoji u posebnu praznu particiju

Napisao si šta ne treba uraditi, OK. Sad na piši šta da uradim.
meni je čudno to što je samo jedan sektor :think:
kako si primetio da nešto nije u redu ?
koliko je star sam taj disk?

u tome je stvar da se disk sam brine o njima i ne treba ništa da se radi dok ne dođu do kraja te kvote , dodeljene ;)

kad je pri kraju onda mora da se menja disk ( u tvom slučaju
kada pređe trashold 36 )

probaj da poboljšaš hlađenje samog diska ? :tick:
prati i narednih dana da li se povećava broj loših sektora, :tick: u ovom drugom prozoru

takođe ranije su virusi znali da proglase sektor za loš
ali to je obsolited ko zna od kada, to je bilo u vreme kada je windows sam označavao loše sektore.
(mislim da ne mogu oni to da izvedu sa novim generacijamA diskova ili se varam)
jedino ako su našli način da prodru do HPA (host protected area) :think:

i ovde kažu uglavnom tako nekako
regenerator nije oporavak već samo realocira :think:
a ako se umnože onda kopiranje važnih podataka i novi disk
http://www.overclock.net/hard-drives-storage/402603-crazy-fixed-bad-hard-hdd-regenerator.html
http://thedailyreviewer.com/xphelp/view/damaged-hard-drive-1012047836

Poslednja izmena:
Skenirao sam HDD tako što sam sa HDD Regeneratorom napravio boot disk i iz BIOS-a ga startovao... i nije našao ni 1 loš sektor. Šta je sad? Možda da skidam noviju verziju HD Tune i da pokušam. Takođe sam uradio neke testove softverom za Seagate, Sea Tools For Windows, i nije našao ništa. Ima li još nekih alata da znam.
HDD sam kupio prošle godine u junu ili julu. Primjetio sam da mi kompjuter zaglavi, upali se crvena lampica na kućištu koja označava rad hard diska i samo reset pomaže (taster na kućištu).
Nakon uspješnog memtesta koji nije vidio ništa instalirao sam HD Tune i otkrio ove oštećene sektore.
Inače, desi se da se HDD prestane rotirati, i to se baš čuje tako što prvo nešto škljocne a zatim neko zujanje, nakon što zujanje prestane čuje se hard disk kao i pri paljenju računara, kako ubrzava na radni RPM, onda opet nešto škljocne i nakon 20ak sekundi računar opet radi kao da se ništa nije dogodilo, dok se eventualno cijeli događaj ne ponovi.

Brat mi kupuje novi komp .. na ploci ima SATA 3 kontroler , ono sto mene interesuje , da li bi na tu plocu radio njegov stari hdd SATA 1 , kao MASTER ???
Pretpostavljam da moze biti slave itd. ali da li bi mogao da prodje sa kupovinom racunara a da postavi SATA na ovaj novi prikljucak , ili ce ipak morati i novi hdd ... tnx :)

Odkad ovde nije pisano a meni treba pomoc :(

Mozda neko i vidi ako ja to uspem da objasnim laicki tako da ne dramite nego pokusajte da shvatite

HD mi svojevremeno nije podeljen na particije i onda u nekom momentu u servisu mi je predlozeno resenje ''vestacke podele'' sto znaci da radi na C a ja rucno mogu prebaciti na d jer imam gomilu necega sto zelim da sacuvam a jos nisam uradila .
Problem je sto neznam sad kako da smanjim ''d'' a u korist C jer je ovaj skoro pun i definitivno mi ne treba toliki ''d'' .
To izgleda ovako u CP
hdcontrolpanel.jpg

a ovako pojednicano

hddrivec.jpg
hddrived.jpg

rojzle je prazan prostor

Dali neko ima neku ideju ?Hvala

...malo je besmisleno sada kuckati o nekom rešenju koje ne znaš sama da odradiš...:(

1. sve sa D kopiraj na neku flash memoriju... mislim da će ti posao završiti i fleška od 4 giga...

2.program sa kojim je kreiran virtelna particija verovatno može i da reši problem... da manipuliše njime, što znači da ga ukloni, smanji ili poveća.

zvuči jednostavno? :lol:

šta god uradila, ili našla nekog da to uradi... toplo bih preporučio instalaciju novog operativnog sistema.
onda možeš napraviti ponovo dve ili više particija po želji.
a komp će živnuti...

Back