Kako pronaći smisao u životu kada ga izgubimo?

U potpunosti te razumem.

Moram da budem iskrena i molim te da se ne naljutiš. Ne volim izraz "normalci". Po meni se tako vrši autostigmatizacija, a to nije dobro.

I ne znamo koliko ima tih "normalaca" koji su nervozni, osećaju tugu, ali nisu išli kod psihijatra, jer je, po njima, F dijagnoza strašna.

Normalna porodica i normalan posao jesu smisao života. Ali još neke stvari predstavljaju smisao života- ispunjenost na svim životnim poljima.
To se tako kaze u mom svetu😑 normalci.samo izraz nisam mislio nista lose

Губи се јер човек бива заробљен већи део дана без излаза и без неких личних задовољстава.

Не разумем зашто све везујеш за новац, али није важно.

Да ли знаш како може да се нађе смисао живота када га изгубимо?

Ово питање није везано са тим да ли је неко у радном односу и колико новца има.

смисао живота губимо онда када не видимо сопствену сврху у свету око нас.
Baš tako. Baš to.

Da nastavim temu: šta ako dete staro 5 godina pita majku "U čemu je smisao života?"
"Mama, kako sam ja nastao?"
"Mama a kako si ti mene rodila i odakle sam ja došao i zašto sam došao i šta treba da radim?"

Ja sam postavljao takva pitanja, eto sa cca 5 godina. Eto, što reče Muzička kutija, nisam video sopstvenu svrhu u svetu i ništa mi nije bilo jasno.
Ovo može da se primeni na ceo život, može neko da izgubi svrhu, što i jeste tema.

@крсташ i @Mecenaa džabe ste krečili kad vas niko ne razume. U pravu ste 100%.
Krstaš, ja sam sa svojih 29 godina kao podstanar seo jednom na taj bedni krevet u toj iznajmljenoj sobi u suterenu (znači gore otprilike ne može), seo sam, prislonio pištolj uz slepoočnicu i dugo sam tako sedeo. Izgubio sam pojam o vremenu, ali ruka me je zabolela, pa sam je konačno spustio i tada sam se dobro isplakao.
Onda sam se istuširao, obukao uniformu i otišao na posao u trećoj smeni kao da ništa nije bilo.

Teško da @Džudi može da razume, ja sam uleteo na ovu temu kad sam video da se ti i ja možemo razumeti perfektno, čak nisam morao ovoliko da detaljišem.

Back