Kako pametno uloziti 30.000 eura ???

Pretpostavljam da postoje sajtovi državnih isnstitucija koje se bave zakonima o trgovini plemenitim metalima, a i "Službeni glasnik" ima svoj sajt, i u njemu se može naći svašta vezano za zakone i njihovo tumačenje..svaki zakon počinje da važi tek kada se tamo pojavi.Uglavnom, tema mora da se zove "trgovina i promet premenitim metalima" ili da sadrži te ili slične ključne reči, pa vredi probati.

kupis prvoklasnu obradivu zemlju u vojvodini, sada je skoro za DZ. Kad srbija udje u eu skocice cijena 10 puta i vise

E, samo mislite da jeftino kupite, pa skupo prodate!
Jel' nekom palo na pamet da nešto gaji na toj zemlji?!
Da radi, i da zarađuje, "do tog magičnog ulaska u EU koji će nam rešiti sve probleme", pa možda i neće hteti da je prodaje ni po kakvoj ceni, kad oseti šta znači biti svoj na svome - i kad su najveće krize, sve može da propadne, i to što proizvodiš može da ostane bez kupca, ali ti i tvoja porodica nećete biti gladni!
A bez kupovine novih industrijskih proizvoda se, ako je potreba, može izdržati godinama! Taman dok kriza ne prođe...
Bez svega se može..ali ne i bez hrane.
U slučajevima velikuh kriza, oni koji žive od obrtanja novca, kad novac prestane da ima vrednost, sve što su stekli, daće, budzašto, za hranu! Onome ko je ima...

Poslednja izmena:
Mozda salon vencanica?

U svakom slucaju ces biti u situaciji da rizikujes ali gledaj da kontrolises taj rizik.

Ja bi ti savetovao da ovo pitanje postavis nekom ko je vec zaradio novac, nikad ali NIKAD nemoj da prihvatas savet od nekog ko nije uspesan u biznisu ili u trgovini nekretninama.

Pogotovo bezi od pilica koji koriste termine "siguran", "to ne moze"... Jer su to obicno neuspesni ljudi, uostalom kako moze neko da te savetuje ako i sam nije to postigao.

Samo logika i zdrav razum.

Pozdrav svima,
Imam na raspolaganju 30.000 eura i hteo bi da uložim u nešto (biznis, nekretninu...), ili je možda bolje oročiti u banci. Ako imate neki konkretan i PAMETAN predlog molim da napišete.
Šale ostavite za neki drugi put. Hvala.

Moj savet je trgovina.Ako je u pitanju otvaranje firme.
Registracija je jednostavna,takse nisu velike.Papirologija nije komplikovana,i kriterijumi po pitanju opremljenosti prostorije nisu strogi,kao npr.kod ugostiteljstva.
A cime konkretno trgovati i za cega se oredeliti,zavisi od toga gde se nalazi sediste firme.Koji je grad,kraj,kakvih trgovina ima u okolini,,kakvih nema,....Na osnovu toga mozes proceniti sta bi proslo,da bi rizik bio sto manji

Ja mislim da nikako nije trenutak za ulaganje novca u nekretnine, posto su cene jos uvek nerelano visoke i treba sacekati pad cena, pogotovo sto su poskupeli krediti za stanove, tako da su pojeftinjenja nekretnina neminovna. Ako nemas bas nikakvu dobru ideju za sada, najbolje je da pare orocis u banci (npr. Eurobanka, 9,5% kamata na godisnjem nivou).

Ima dosta stvari kojima se mozes baviti i u koje mozes uloziti te pare, samo zavisi od toga sta tebe zanima. Najlakse je reci kupi zemlju, pa prodaj.
Kod nas postoji samo jedna prodavnica teleskopa i to u Subotici, tako da mislim da bi na nekoj atraktivnoj lokaciji u BGu bilo prilicno pametno otvoriti prodavnicu teleskopa, mikroskopa, durbina, dvogleda... i svega u vezi optike. Uz to odraditi neki lep sajt sa mogucnoscu on-line kupovine i slanja po celoj Srbiji, a reklamirati se na sajtu astronomije i adrba gde svi astronomi amateri Srbije navracaju.
Za optiku sklopiti neke ugovore o exkluzivnom zastupnistvu nekog proizvodjaca i samo njegov program gurati.
Po manjim mestima (i to je moja namera da pocnem da radim tokom sledece godine) po kojima jos nije prosao kablovski ili ADSL net, ne bi bilo lose baviti se wireless provajdingom. RATELu se posalje zahtev za odobrenje pruzanja internet usluga, pa posle kupuj opremu i postavljaj antene i sve ostalo.

Back