Kako pametno uloziti 30.000 eura ???

Vrlo je važno shvatiti da je najbolje prodavati ono što svi moraju da kupuju - za ekskluzivnu ili uskospecijalističku robu - bez sigurnog kupca - ništa.
S obzirom da nam najavljuju razna zamrzavanja plata, poskupljenja su u toku, a i otpuštanaja su na pomolu, kupovna moć najvećeg broja ljudi će se bitno smanjiti, a tada će oni kupovati samo najneophodnije...

I, da ponovim: kupovina zemlje samo da bi se kasnije prodala po znatno višoj ceni je samo za one koji baš imaju toliko novca, da im tih 30 000 evra ne predstavljaju neki novac. Ostali bi mogli razmisliti o obrađivanju tog zemljišta - dok čekaju da poskupi...Jer, kad to zemljište poskupi, može se desiti da poskupi i sve ostalo, pa zarade i neće biti, već samo novac sačuvan od obezvređivanja.

U Banatu se može naći za nekoliko hiljada evra i po nekoliko desetina hektara zemlje - prva klasa je samo bitna za žitarice, i sl., a npr. uljana repica (za biodizel) može na svakakvom zemljištu, i ne zahteva neke posebne agrotehničke mere - pa se zato i ne mora biti seljak, niti živeti na selu, a ljudi i mašine se mogu iznajmiti...potražnja za sirovinama za biodizel je velika, jer ulje od uljane repice je najkvalitetnije od svih ulja koje ce za to koriste... eto primera uloženog novca, a postoji i mogućnost kasnije prodaje zemljišta, ili ulaganja u sopstvenu proizvodnju ulja...

Poslednja izmena:
MOj ti je savet da odes na berzu i kupis neke drzavne obveznice.. ako si kojim slucajem u Banja Luci savetujem ti da kupis drzavne obveznice za isplatu ratne stete.
Inace nikako nemoj u banku stavljati je maximalna kamata je 9,5 % na godisnjem nivou zarada na 30 000 eura je 2850 eura. Znaci gubljenje novca.
U nekretnine nemoj ulagati jer cene nekretnina padaju jako brzo po svetu ,samo je pitanje vremena kada ce to do nas stici.

Ili da probas da kupis akcije Galenike ili hemofarma ali ne znam da li je to trenutno moguce.
U svakom slucaju nemoj u kladionicu ili na rulet....
U svakom slucaju osmotri situaciju i novce ulozi u vise sektora ako kupujes na berzi.

Pozdrav svima,
Imam na raspolaganju 30.000 eura i hteo bi da uložim u nešto (biznis, nekretninu...), ili je možda bolje oročiti u banci. Ako imate neki konkretan i PAMETAN predlog molim da napišete.
Šale ostavite za neki drugi put. Hvala.
Pozdrav,
Uložite u shiitake business! Javite nam se privatno na nase emailove i dobicete kompletnu
dokumentaciju i spisak naših kooperanata u Srbiji koji su uložili i oplodili svoje uloge!
Uslov: Morate imati svoj objekat za uzgoj shiitake,i zaista se drzati svih saveta i
uputstava naseg tehnologa koji nadgleda Vas uzgoj!
S postovanjem
FISHER COMPANY Ltd/team
fishercompany@gmail.com
shiitakefisher@aol.com
www.freewebs.com/shiitakefisher

064/3144153
062/730858

Postojala je jedna tema sa nazivom:
PECURKE SHITAKE--PREVARANTI IZ VRSCA(PREDUZECE -CARPATIA), a pominje se i neki Slobodan Betulic, pa su je administratori obrisali. Da li je ovo nesto slicno?
:banovati:
Evo jos jednog bisera od "poslovne" ponude koji sam dobio na pp:
"Postovani,
Procitala sam Vas post na forumu koji se tice predloga o tome kako najpametnije uloziti 30.000 evra. Vec pet godina radim u inostranoj firmi na poslovima savetovanja klijenata kako uloziti novac.
(nesmem ovim putem da navodim ime firme jer imamo jako stroga pravila po pitanju reklamiranja, ali ukoliko mi se javite na mail ili tel. dobicete sve potrebne informacije).
Volela bih, ukoliko ste zainteresovani da mi se javite kako bismo malo popricali o mogucnostima i naravno, u zavisnosti od toga gde zivite uputila bih Vas na Vama najblizu poslovnu jedinicu. Imamo ih u skoro svim gradovima.
S postovanjem,
Gorica Pavlović
060-130-8-559
gorica.pavlovic@gmail.com "

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Pozdrav svima,
Imam na raspolaganju 30.000 eura i hteo bi da uložim u nešto (biznis, nekretninu...), ili je možda bolje oročiti u banci. Ako imate neki konkretan i PAMETAN predlog molim da napišete.
Šale ostavite za neki drugi put. Hvala.

Ja znam al ne smem da ti kazem jer ideja ubija :mrgreen:

Idi negde u neko predgradje gde jos nema i otvori teretanu............zavisi sta bi radio.

A i gica ti je dao dobar predlog..........kupi neki plac oko begrada.

Cao,svima!!Zivim u Italiji i vidim da i ovde sve pocinje polako da propada.Kad se oni zale sta mi trebamo da radimo!Napisao sam ti ovo zato sto su 30 000 velika kinta i za zabare pa tako da su svi polako poceli da podizu ustedjevinu i stavljaju je negde u slamaricu.Moj ti je savet,Sa jednim delom tog novca kupi neku nekretninu tako da ti je novac sigurno ulozen u sigurno jer cene nece pasti ma koliko oni to budu pricali,a sa drugim nadji neki lokal na dobrom mestu i otvori sportsku kladionicu jer danas i babe se klade.Poznajem jednog lika koji je do pre par godina opravljao video igrice i flipere a nakon toga je otvorio jednu malu kladju i onda je lik poceo da otvara i druge i to po selima.Iznajmis lokal za sto eura i probas.Naravno ne u zabitima gde je najmladji stanovnik 40 godina u proseku.Od 2005 do danas nije zatvorio ni jednu a bogami seo je i u dobar auto i renovirao kucu,kupio garsonjericu.Mozda mu nije sve donela kladja ali neki deo jeste sigurno.Za pristojan zivot ces imati.Pozdrav!!!!:think:

Pitanje je da li ti hoces da ulozos tie pare u posao od kojeg ces ziveti ili ti je vazno da ne propadnu.
Ja da sam na tvom mestu i da te pare ne moraju da mi donose platu bi ulozio u zemlju u Vojvodini.
Za te pare bi mogao da kupis 7-8 hektara zemlje i neku staru kucu na selu gde bi se nalazila ta zemlja.
Prijavio bi poljoprivredno gazdinstvo i imas od drzave 10000 din po hektaru plus besplatan dizel itd... a mozda i neki kredit za vocnak ili slicno. Zemlju mozes izdati u zakup pa makar i za 50-tak evra. Sve u svemu mozes zaradjivati godisnje 1500-2000 evra. Zemlje ima da se kupe jeftino jer mladi nece na selo a kako umiru stari njihova deca prodaju zemlju da bi kupili kola i otplatili kredite da bi ostali u gradu. Taj ciklus nece trajati vecno i bice sve manje i manje zemlje a za sada je jos uvek ima.

Не бих никоме саветовала да стави свој новац у банку. Прво због тога што финансијска криза куца на вратима, и друго тим поступком нећеш много добити, паре ће ти лежати у банци, неко ће други обртати са твојим капиталом, док ћеш ти чекати свој "проценат"....Ако тражиш сигурност, онда је то некретнина, ту је најмањи ризик, АЛИ ако хоћеш да будеш предузетник, и да свој новац брже "оплодиш" онда мораш да ризикујеш. Са некретнином ћеш добијати неке паре од закупа на месечном нивоу, бићеш "миран", али ако хоћеш да брже зарађујеш, и да зарађујеш данас-улжиш а сутра-добијеш, онда мораш да имаш умеће предузетничке иницијативе. Постоји пуно послова које би могао да отпочнеш и са мањом свотом новца. Највећи бизниси се стварају са најмање новца. Размисли добро о свему, донеси одлуку и неизоставно учини онако како си одлучио! Срећно! :D

Е да, неко је овде поменуо да је добро улагати у "ускоспецијалистичку робу" и имати "ускоспецијалистичке радње". ТО НИ СЛУЧАЈНО! Када се бира купац, мора се бирати нешто за широке народне масе, од 7 до 77 година!
Никако нпр. нешто за "студенте" или "децу" и сл. јер је то врло опасно. То јесте добро, али ту треба погодити, то је осетљиво питање.

То што неко спомиње телескопе, питам ја "КОМЕ ТО ТРЕБА?"
Мора да постоји потреба за неком робом. Анализа потрошача је анализа тражње. Свако кад се ујутро пробуди мора да купи хлеб у продавници јер МОРА да једе. Телескоп не мора свако да купи. Ради се о потребама.

итд....

To je otprilike 37 500 $ USD

Ovde možeš uložiti preko 20 000 $ dobiti mesečnu isplatu od 16%

Ili 17% ako ne dižeš zaradu 6 mjeseci , s tim da ti uz meseca u mesec ti ide 17% na

zaradu iz prošlog meseca.

Možeš se kao i ja registrirati kao i ja na http://www.finanzasforex.com/dkrijan1

ostalo mi pošalji e-mail : finasije@gmail.com ako nešto neznaš , čim se javiš pa ću ti

poslati više informacija

i sliku s mojom investicijom :bye:

Ako još nekoga znaš da bi zaradio molim te preporuči mi

Ja bih otvorio prodavnicu kompjuterske galanterije (misevi , USB, Tastature, kucista, slusalice....) Ova roba lepo popuni prostor a moze da se ubaci i poneki sklopljen racunar (stoni ili laptop) kao i nesto od stampaca i skenera). Uz to bih ulozio i u dobar stampani materijal za sve ono "sto nema u izlogu" tj. da u roku od jednog dana moze da se nabavi od veletrgovaca.

U sklopu prodavnice bih odvojio iza paravanceta "sektor" za reinstalaciju i obnovu sistema kompjuterski nepismenim poslovnim ljudima i svaku uslugu bih naplatcivao po jedno 20 EUR (5 pacijenata dnevno =100 EUR, mesec dana cca 2000 EUR za cistu prodaju pameti).

Uz stampan materijal bih obavezno ulozio u dobar sajt sa CMS odrzavanjem i sto kvalitetnijim azuriranjem.

Jedna ovakva radnja u BG bi sigurno mogla da prihoduje (pesimisticki) 3000 EUR mesecno do 5000 EUR (optimisticki).

Rashodi: 500 EUR lokal i jos jedno 500 za "predradnika", 200 za komunalije, 300 ostalo i to je oko 1500EUR.

Sa preostalih 1500-3000 EUR vidi sta ces.;)

Back