Kako overklokovati

Imam jos jedno pitanje...(posto se ne razumem bas mnogo u ove stvari)
Ovako...
Sta moze da se desi procesoru ili ploci, ako dignem MHz na 2500MHz (procesor Amd sempron 2500+)
I takodje, da li da stavim magistralu od 200mhz posto postoji ta opcija za procesor u BIOS-u???

ArkantoS-Vrbas:
I
Sta moze da se desi procesoru ili ploci, ako dignem MHz na 2500MHz (procesor Amd sempron 2500+)
I takodje, da li da stavim magistralu od 200mhz posto postoji ta opcija za procesor u BIOS-u???

Seampron nije dobar za overclokovanje!!!!
Mozes "samo" da sprzis plocu i CPU!!

Ne preporucujem ti nikakvo clokovanje!

Ja sam letos sprzio Bartona 2500+ i jos me dusa boli za njega :(

Pozdrav!

Posto su mi zatvorili temu moram da pitam ovde. Imam ASUS P4VP-MX, Celeron na 2.0 GH, Ami bios, Via chipset, 512MB ram-a (2 X 256). Nema opcija u biosu gde moze da se menja FSB ili bilo sta slico vezno za OC, pa pitam da li i kako mogu da OC-ujem CPU?

vladanlo:
Pravo pitanje!
KAKO DA UPDAT-UJEM BIOS?!!!!!
I PREVEDEM GA SA NEMAČKOG?!!!!!!!!
Skines sa sajta (proizvodjaca tvoje maticne poloce) bios za tvoju plocu... taj fajl na disketu, resetujes komp i pritiskas F10 (za F10 nisam siguran....pise ti cem resetujes komp)!

ps:
ako ovo nikada nisis radio (da si radio ne bi pitao :) ) bolje odnesi kod nekog da ti to odradi!

Pozdrav!

a sto mislis koliko kosta taj procesor,a da dodam uz njega i 3G ram memorije i nvidia 6800 GT TDI 256GDDR3 256 i creativ X-Fi platinum, konekcija na net ADSL 1024 i sve to spojeno na plazmu od 42 inca sa ozvucenjem 7.1 creativ zvucnici radjeni da zadovolje EAX sistem i mozda nisam siguran THX a izaboravih kucni Wirelles. procesor maticna ram i muzicka su me dosli 1360e

a i taj detalj da dodam logitech mx1000 laserski mis i logitech tastatura obadvoje bezicni i nemozes imati procesor kao ja jer je samo 1 kod nas uvezen pa pali nekog drugog jer znam sto uzimam i sto se uvozi, prijatelj mi radi tj prodaje komponente i zna koliko i sto se uvozi u scg 8-)

A koja ti je ploca ako nije tajna? Mogao si bolju graficku da uzmes , neku iz serije 7. A opet ne radi ti dual ddr, bolje da si uzeo 2x1gb ram-a. A i to da je jedan taj procesor uvezen kod nas to se grdno varas. Ima i X2 4800+. I mislim da su te odrali za komponente(procesor, ploca, ram i zvucna).

maticna je asus a8v delux sa wirelles. skupi su ovi gde sam kupovao ali su najkvalitetniji i imam 3x1Gb ram. kad sam kupovao graficku imao sam stari komp sa agp slotom pa sam je zadrzao a kupio sam je prje god dana i zadovljan sam sa njom, sve sam kupio preko pakoma. a taj 4800+ jel amd 64bitni, ja sam moj kupio prije mjesec dana :D

Back