jevtabg:
AMD Athlon 64 3500+
2 * 512 Kingston PC3200 uparene
DFI NF4 Ultra Infinity
ASUS 7600 GS 512 Silencer
Cooler Master 430W Extreme Power
Procesor po default-u radi na 2200
Ja sam podigao samo FSB na 220 i sad radi na 2420Mhz
Probao sam i vise bez dizanja napona al nece .
A i imam box kuler pa ne bih da preterujem.
Ima li ko slicno i koliko ga gura ?
Evo isceprkao sam nesto... Temperatura je stabilna- ne ide preko 55 na full load-u... Proverio sam komp sa memtest i prime 95 (ali samo po 1h) i radi bez greske
Ti ne mozes da povecas FSB preko 220, jer time povecavas i hercazu memorije. Moras obratiti paznju na ono sto ti je u prvom postu napisano- potreban ti je delioc koji ce za osnovu memorije gurati 166Mhz! Onda, kada povecas FSB na recimo 250 (koliko ja guram) memorija ce ti biti 210 (tj. 420Mhz)! Ako nisi ovo radio ranije bolje ne preteruj... Ja nisam radio ranije i bogami bila je prpa kada komp nije hteo da se boot-uje! Nekako se izvukao a ja sam morao JOS da ga cackam... Sada ipak, da kucnem u drvo, sve radi...

Cak sam na ovaj nacin i 5% ubrzao memoriju

Jedino sto nisam siguran je kako da podesim memory timings- ostavio sam sve na default (mozda bih cackanjem, kojeg nece biti, mogo izvuci jos)...
Dakle evo rezultata:
FSB= 251 (default 200)
Memclock index value = 166Mhz (default 200)
LDT BUS Frequency = 800Mhz (default Auto)
Tcl-Trcp-Trp-Tras = 3-4-4-8 (default ---II---)
2T/1T = 1T (default ---II---)
PciEx clock sync to CPU = Disable-100Mhz (default enable-100Mhz)
Pci Clock sync. Tu Cpu = Disable- 33Mhz (default enable-33Mhz)
CPU multiplyer = Auto-x10 (default ---II---)
-----------------------------------------
AMD Athlon 64 3200+ (venice)
ASUS A8V-E SE
2 x 512 Kingmax (veritech) PC 400 / 3200
ASUS GeForce EN6600LE
-----------------------------------------
Athlon 3200+ (2 Ghz default) ---> 2.5Ghz
DDRAM Kingmax 400Mhz ---> 420Mhz
I da ne zaboravim: kao sto ovde i vidis... Moras "lockovati" vrednosti PCIEx, PCI, i ako imas AGP! Cini mise da oni ne podnose bas najbolje novu hercazu CPU-a...
Ako te nesto buni iz sjajnog prvog posta, mozda je to samo zbog terminologije- to je i mene jedino mucilo, a to mozes da proveris negde na netu... I samo strpljivo i polako...
A oni koji su protiv OC, mogu da se zapitaju zasto uopste postoji BIOS?! Nije sigurno samo za podesavanje boot device priority! Uostalom i ako ce mi procesor brze crci... Nema veze

Da li ce to biti za 5 umesto za 6 god. mi i nije bitno, jer cu vec za 2-3 morati da ga menjam

A onaj ko odmah rokne 350Hz na FSB koji je po default-u 200Hz- mora da je lud! Njemu i treba a i bolje da mu crkne CPU- da se ne bi kasnije izgubio negde na NETu ili sta vec znam!