Kako neko može da ne navija za Zvezdu ili za Partizan?

Evo, ja ne navijam.

Navijao sam za Zvezdu tamo do neke 18-e godine.

Posle toga sam shvatio kakvo su udbasko-kriminalno blato koje unistava drustvo ta dva kluba, i ne navijam vise.

Prosto, ne mogu da navijam da kriminalci i udbasi koji vode te klubove imaju toliku moc i kontrolu nad ljudima i firmama.

Ne mogu da navijam na ljude koji vode te klubove koji decenijama pisaju po sportu, prete igracima, i teraju ih da potpisuju otpis dugovo tih klubova prema njima.

Pravo pitanje je zasto vi navijate za te mafijaske udbase, a ne zasto mi ne navijamo.

Evo, ja ne navijam.

Navijao sam za Zvezdu tamo do neke 18-e godine.

Posle toga sam shvatio kakvo su udbasko-kriminalno blato koje unistava drustvo ta dva kluba, i ne navijam vise.

Prosto, ne mogu da navijam da kriminalci i udbasi koji vode te klubove imaju toliku moc i kontrolu nad ljudima i firmama.

Pravo pitanje je zasto vi navijate za te udbase, a ne zasto mi ne navijamo.
Ne navijaš za nijedan klub?

Nemački klubovi nemaji privatnog vlasnika nego su mislim u vlasništvu navijača. Barselona i Real Madrid su takođe državni klubovi.

Nemci imaju glupa 51% pravila za grupe gradjana.

Barsa i Real muzu Spaniju decenijama.

Zato sto se to sve ne profesionalizuje, nikada nece biti na nivou i Engleza, a o Amerima i da ne pricam.

To su ozbiljne biznis price, razlozi zasto uopste sport i postoji na ovom nivou.

Bez NBA lige, gubitaska Evroliga ne bi ni postojala.

Kako neko može da ne navija za Zvezdu ili za Partizan? Kapiram da neko voli svoj lokalni klub, ali ne razumem ljude koji ne navijaju za Zvezdu ili za Partizan. Ja to jednostavno ne razumem, molio bih da mi to objasni neko ko to može.

Vrlo je jednostavno. Zvezda i Partizan su već par decenija sinonim za huligantsvo, dilovanje droge, opskurne biznismene, sumnjive finansijske tokove i slično...

Tu nema ni 10% sporta.

Zašto bi neko pri zdravoj pameti navijao za to? :think:

Sve ovo opisuje današnje države. Pa to ne znači da neko ne treba voleti svoju zemlju. Ljubav je iracionalna kategorija.
Sta znaci to 'voleti svoju zemlju'?

Konkretizuj, nemoj mi neke megalomanske narative o nekim apstraktnim stvarima.

Da volis diktatora, udbase, udbaske mafijase koji vladaju tvojom zemljom?

Bas suprotno, 'voleti svoju zemlju' je kada se pobunis protiv tih mafijasa i diktatora.

Evo, bas kako su Ukrajinci to uradili, a indoktrinirani Srbi ih raspeli zbog toga.

Mi smo stvarno tuzno drustvo.

Evropska kosarka ne bi postojala bez NBA lige.

Evropska kosarka je gubitaski subvencionisani sport, koji gubi pare decenijama.

Postoji samo i iskljucivo jer pojedini radnici u tom sektoru uzimaju veoma dobre pare od NBA-a, i isplati im se zbog toga da pumpaju to gubitasko trziste.
Daj molim te, Amerikanci da dele pare šakom i kapom ne bi bili najbogatija nacija na planeti Zemlji.

525501251_18051107504624174_3769831036867775957_n.jpg

KK Partizan

Ne pitam to kao nesto lose.

Vec vas pitam u ozbiljnom kontekstu, kako to da toliko volite te klubove, a oni i dalje gubitasi?

Znaci da trosite jako mala para na njih, iako ih kobajagi volite.
Crvena zvezda i Partizan nisu globalni brendovi pa da mogu zarađivati velike svote novca od prodaje dresova. Veliki evropski klubovi malo zarađuju od prodaje ulaznica u odnosu na ostale prihode. Slažem se da se u tim klubovima krade i da treba da se zavede red, ali to ne znači da ljudi treba da prestanu da podržavaji te klubove. Kao što rekoh ljubav je iracionalna kategorija.

Back