KAKO NAUCITI STENE DA...

Verovatno se gricka od dosade ili nervoze, ko zna sta je jadno proslo, ti si ga uzela (nekako mi se cini da si zensko-ispravi me ako gresim) sa nekog standa ako se dobro secam?

A za piskenje, vrebaj kad se sprema i pre nego sto pocne ga odnesi na pedvidjeno mesto. I ne odustaj, napisala sam ti to i na dresuri, cini mi se. Kad smo mi useli onaj beznadezan slucaj da dovedemo u red, nema tog psa koji ne moze da se nauci tim osnovnim stvarima, samo je stvar pristupa.

Aha, zensko sam. :)

Nisam ga uzela sa standa... Dobila sam ga od decka, koji ga je kupio od nekih ljudi iz Beceja.

Pa trudicu se, ne zna on kako ja mogu da budem tvrdoglava...
...samo mi se nesto cini da je jos jako mali da bilo sta skapira.

Izvini, prebacila sam se, Anakuki ima mesanca sa standa, tvoja kuca je koker? Moji stric i strina su imali kokerku, bila je prilicno tvrdoglava ali uspeli su da je nauce sve sto treba za miran suzivot u stanu.

Mimi`s mom zna kako sam ja kukala i nisam vise znala sta da uradim sa mojom kucom da nauci da te stvari radi na jednom mestu, i nisam je naucila, ali je sa prvim izlaskom napolje sve ukapirala...samo vam treba strpljenja i ljubavi i naucice pametnice male:)

Taman sam htela da pitam koji je najefikasniji nacin da naucim stene od 8 nedelja gde da piski... ali procitala sam par prvih stranica...
Samo....
Kod nas nastaje problemcic sto je nemoguce da ga odmah dignem i odnesem gde treba da obavi, jer cim ga uhvatim on stane i NECE da piski/ kaki gde mu je receno. nego trpii dugoooooo dok ne ode sa tog mesta (wc konkretnije).
A sa novinama je isti slucaj... :(

~~Ja sam mog proslog kucu naucila gde da vrsi nuzdu tako sto sam posto on obavi nuzdu natopis krpu s ``tim`` i stavis na mesto gde treba da vrsi nuzdu,stalno je dolazio to da njuska i kasnije je tu vrsio nuzdu.Deluje malo odvratno ali meni je pomoglo.

~Moja drugarica je to isto naucila svog labradora li na malo manje ``odvratan`` nacin. Posle vrasenja nuzde ona mu zabije njuskicu u to i susne mu novinom na oho.Zatim ga izbaci i stana na nekih 2,3 minuta,god nje je upalilo

~nisam sigurana ali mislim da je neko to vec pisao ovde,ali eto za svaki slucaj.....;)

SRECNO!!!

Ari je taaaaaako tvrdoglav i prgav....
Probala sam da ga "shopnem" novinama po guzi kad obavi nuzdu gde ne treba - lajao je i rezao na mene.
Prestala sam ubrzo sa novinama, i sad samo viknem "ne" ili "fuj" kad se nesto slicno desi, medjutim pricha sa rezanjem i lajanjem se ponavlja.

Ne shvatite me pogresno, ne vichem ja konstantno na njega, niti ga maltretiram,a njegovo rezanje, lajanje i sve to je meni veoma slatko...
...samo se bojim sta ce biti kad poraste...

pa nije to tako lako na brzinu nauciti psa kako treba da se ponasa......naoruzajte se strpljenjem..jeste da vam niko nece reci hvala,,,ali ja sam recimo moju kujicu cim vidim da cucne,,,pozvala imenom i otvorila vrata da obavi to napolju,,,,par puta tako....sad stane kod vrata ako su zatvorena i ceka da obavi nuzdu napolju....savet za stan nemam pojma...ne bih drzala psa u stanu...moja je kad sam je prvi put donela u stan ispiskila svakih pola metra,,,i od straha i obelezavala je teritoriju.

mozda nisam u pravu, ali par njih je napisalo da su kupili stene od dva meseca,,,mislim to je prerano, a drugo,,,otkud to da se pas seta pre 40tog meseca?Prvo vakcine pa ulica.Neki dan je kod mene bila u poseti koleginica s madjarskim pulinom od 2,5 meseca, seta ga redovno , bez povoca...ja nista nisam rekla...svako neka radi sta hoce..mislim da ne treba tako, da je to prerano. rizicno.

Mali off.. procitah puli i setila sam se, davno prve komsije su imali pulija Lisu i dolazila je povremeno da se igra sa mojom pudlom, malecka je bila paa podgojena i prvo sto je radila je ode do njegove cinije sa hranom i ako ima nesto pocisti, dok moj sedi gleda i ceka da ona zavrsi i tek posle ide igra.. ludnica, jurnjava po namestaju.. A isto tako je dolazio koker ali muzjak ali njemu ne da da prilazi njegovoj ciniji vec pridje i uhvati ga za uho i odvlaci ga od hrane. :lol: Bio je zaljubljen u Lisu 100%.. :lol:

Pozdrav svim ljubiteljima pasa! :bye:

Imam prelepog NO,star je 2 i po meseca i zove se Ajk.Držim ga puštenog u ograđenom dvorištu,nabavio sam mu i kućicu ali u nju ulazi samo ponekad.Uglavnom je ispred praga kuće (ako se ne igra po dvorištu). :) E sad,zanimaju me sledeće stvari:

1) iza kuće imam jedan betonski deo,otprilike 3x3 metra,idealan za box.Kada je vreme da ga zatvaram u box?Kad krenem na posao ja ga zatvorim u moju drugu kuću jer se plašim da neko ne uđe u dvorište i ne odnese ga...da li već u ovom uzrastu mogu da ga zatvaram u box? (mislim da je bolje zatvarati ga u box nego u kuću :D )

2) je li rano da ga učim nekim komandama kao što su sedi,mesto...već je poprilično naučio šta znači NE i uvek posluša kad mu to kažem! Na DOĐI se nekad odazove,nekad ne,ali dobro...još je on beba! :mrgreen:

3) Voli kao mnogi, da gricka pa je li vreme da ga polako odvikavam? Kupio sam mu neku igračku glodalicu...ali više voli mamine papuče! :hahaha:

Malko sam odužio...izvinjavam se ako sam smorio! :bye::bye:

Sve pročitala , svidja mi se tehnika koju je Alal iznela kako nauciti kucu da piski napolju ..
Ja sam resila da probam sa pelenama za kuce, jedno mi nije jasno jel se koriste vise puta ili samo jedno piškenje pa baciti. Meni deluje kao dobra ideja da se koristi više puta jer tako ostaje miris...

Mene tek čeka ova avantura .
PIške li kuce i tokom noci ?
Gde su spavale vase kuce kad ste ih tek uzeli?

Moj savet je da nikako kucama ne uranjate njusku u kaku vec ga dovedete do kake date mu da onjusi, viknete ne, ili prodrmate za vrat, i odvedete tamo gde treba da kaki. Ako ste u stanu, kuca kaki nakon jela, kad i piski, a piski i kad ustane i kad pije vodu, jer su psi ciste zivotinje i nikad ne kake gde spavaju, znaci ako nemate vremena onda stavite novine u neku tacnu, kao ono za mece i on ce znati da tu treba, ili ga naucite. Pricam iz iskustva jer se Malisa, kuca koju udomljavamo, jednom pokakio i kad sam to uradila, nikad vise, a sad ako hoce napolje cvili ili laje kod vrata i kad otvorim pravo u travu.
I LakiJUnior je dala/o jedan odlican savet!

Back