Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
Hmmm, ovako, situacija je sledeca:
stene ima mesec dana, znaci stvarno je majusno, mesanac pekinezera i shi tsua. I divno je! Kod nas je nedelju dana.Ona piski po celoj kuci, u ogormnim kolicinama, samo nocu tri puta! A tek danju.....
Sve u svemu, receno nam je da ne sme napolje dok ne napuni tri meseca, a i sad je zima. Pokusala sam da je nosim u tus-kabinu svaki put posle spavanja, jer tad UVEK piski, ona je uspela da se ispiski tamo dva puta, i posle je prestala, cim je izvedem i kabine, ona se ispiski na parket. Hvala bogu pa ne piski po tepihu, iz nepoznatih razloga! Trenutno pokusavam da je naucim da piski u kutiju. Danas se ispiskila cim sam je stavila u kutiju, sto nije slucaj, jer kad je stavim u kutiju, ona samo sedi, a onda izadje i ispiski se na parket. Medjutim, malopre se sve vreme vrpoljila u kutiji, pola sata bukvalno nije htela ni da proba da se ispiski, a onda je iskocila i zavrsila posao na podu. Pokusavam sa keksicima, jer mazenje nece upaliti, iz ruku je i ovako ne ispustamo!Medjutim cini mi se da ona to ne kapira, jer ona jedan keksic jede tri dana (nema zubice). Kaznjavamo je novinama, ali to je samo uplasi i pobegne, ne primecujem neki napredak sa tim metodom! Ne znam stvarno gde gresim, kao da sve pogresno kapira. UPOMOC!!!
![]()
Болдоване реченице су поента!
Нити штене од месец дана може да научи да буде чисто у кући, нити се то може постићи за само недељу дана!
Припреми се на још мнооого времена и стрпљења!

Пас мора да достигне одређени ниво зрелости да би уопште могао да контролише вршење нужде. Кажу да је оптималан узраст за то 3 месеца!
Као и код људске бебе: можеш ти бебу од 8 месеци стављати на ношу сваки дан по 100 пута, али она ће моћи да научи сама да тражи ношу тек када напуни минимум 14-15 месеци, када довољно сазри да може да контролише ту потребу!
За сада само буди стрпљива и упорна, немој га кажњавати још увек јер још није у стању да повеже казну са учињеним делом.... И спреми се да још бар месец-два бришеш за њом.