Kako je nastala Bosnjacka nacija?

Onda bolje se izjasni.

Inace sta je u mojim izjavama smesno.

Ili lazem kad kazem da velik deo Bosnjaka nisu iz Bosne nego iz Srbije a pre toga su dosli i Muslimani iz Slavonije i drugih krajeva Hrvatske koje su Austijanci osvojili.

Imali bilo koji dokaz da se bosnaski Muslimani ikad interesovali za srednovekovnu Bosnu u knjigama koji su radjeni na to nisu nasli nista.
Hoces reci da su Srbi iz Srbije i da tu nije bilo pomjeranja? Danasnji bosanski Srbi su skoro svi iz Srbije.

Ajde objasni mi etnogezu. Inace ja stvarno ne znam kakve veze imaju stece za etnogezom evo kod mene u zapadnoj Srbiji ima stece kolko hoces.
A ostalo osim stecaka :D i nema stece koliko hoces ima veoma malo ( svoj nacin zivota)

Screenshot_2024-05-06-12-32-48-736_com.android.chrome.jpg

Promene je bilo, samo Bosnjaci su tek postali povezani tako za Bosnom u 19. veku kad su svugde drugde isterani.

Inace vecina Krajsnika su iz Hercegovine a ne iz Srbije.
Naseljavalji su se iz Istocne Hercegovine, Kosova i iz tzv Beogradskog pasaluka, veliki dio danasnjih bosanski Srba vodi korijene i iz CG tj skoro svi koje znam u Banja Luci , nebitno, etnogeza Bosnjaka je jasna kao dan kako sam vec objasnio i ne moze se drugacije tumaciti nego kako to cijela Evropa tumaci.

Naseljavalji su se iz Istocne Hercegovine, Kosova i iz tzv Beogradskog pasaluka, veliki dio danasnjih bosanski Srba vodi korijene i iz CG tj skoro svi koje znam u Banja Luci , nebitno, etnogeza Bosnjaka je jasna kao dan kako sam vec objasnio i ne moze se drugacije tumaciti nego kako to cijela Evropa tumaci.

Ima i tvrdnje da je kod Bosnjaka to isto slucaj, da vecina vodi ne iz Bosne kao bosanski Srbi.

Da ima i ovde jednog koji tvrdi kako je ilirski samo hrvatski i da to ceo svet tako vidi. A samo gluglas i vidis da ceo svet tako ne vidi nego ilirski smatra srpskohrvatskim.

Da ceo svet tako vidi il ti reko to babo da je tako.

Etnogaz Bosnjaka nema veze za srednovekovnom Bosnom, kako Hosbawn bi reko "izmisljenja je tradicija"

Molim pricamo o secanju na srednji vek i prenosenje tradiciju i nestanak plemstva kod Srba i primer ti je Knez Srbije iz 19 veka koji je cuvao svinje kao dete.

Tradicija o Nemanjicima je prezivela 15. 16, 17 i 18 vek i tu od 17. veka nema vise plemstva.
Zato sto su Srbi u 19 vijeku izasli kao pobjedinici a muslimani kao izdajnici, zato ti Bosnjaci sad rade ono isto sto su Srbi u 19 vijeku nema tu nikakve razlike.

Zato sto su Srbi u 19 vijeku izasli kao pobjedinici a muslimani kao izdajnici, zato ti Bosnjaci sad rade ono isto sto su Srbi u 19 vijeku nema tu nikakve razlike.
To je mozda i tacno, samo za onim sta pisem nema veze.

Inace ili mislis da Garasanin Bosnjake smatra nekim zasebnim narodom??? Ili si citao Garasanina i njegova dela uopste ili znas samo izecak.

Ima i tvrdnje da je kod Bosnjaka to isto slucaj, da vecina vodi ne iz Bosne kao bosanski Srbi.

Da ima i ovde jednog koji tvrdi kako je ilirski samo hrvatski i da to ceo svet tako vidi. A samo gluglas i vidis da ceo svet tako ne vidi nego ilirski smatra srpskohrvatskim.

Da ceo svet tako vidi il ti reko to babo da je tako.

Etnogaz Bosnjaka nema veze za srednovekovnom Bosnom, kako Hosbawn bi reko "izmisljenja je tradicija"
E sad bi ja tebi trebao da navedem nekog drugog ko tvrdi suprotno pa tako do besvjesti, kao sto sam vec rekao zna se sta su dokazi etnogeze svih evropskih zemalja i Bosna ih ima i previse,tako da nema svrhe vise o tome raspravljati.

Tačno!

Samo ima jedan problem o kome sam već nešto napisao.
Naime, bošnjačka elita trebalo bi da se opredijeli;
Da li su svi drzavljani BiH Bošnjaci/Bosanci nezavisno od vjeroispovjesti ili su Bošnjaci svi muslimani nekadašnjeg srpskohrvatskog jezika nezavisno od toga gdje žive.

Tačno!

Samo ima jedan problem o kome sam već nešto napisao.
Naime, bošnjačka elita trebalo bi da se opredijeli;
Da li su svi drzavljani BiH Bošnjaci/Bosanci nezavisno od vjeroispovjesti ili su Bošnjaci svi muslimani nekadašnjeg srpskohrvatskog jezika nezavisno od toga gdje žive.
Bosnjaka elita je opredjeljena da su svi Bosnjaci nezavisno o vjeroispovjedi, licno ne nazivam sebe Bosnjak jer mi je to samo strani ugarski naziv za Bosanac.

Po istom po kojem je pravoslavac iz Bosne Srbin ili katolik Hrvat po vjeri naravno tj princip je samo kopiran od drugih.
Polako. U pretposljednjem postu pišeš da je bošnjačka elita stava da su svi Bošnjaci bez obzira na vjeroispovijest a sada potpuno suprotno - da su Bošnjaci svi koji su muslimanske vjeroispovjesti bez obzira čije državljanstvo imaju.

Ne može i jedno i drugo.

Polako. U pretposljednjem postu pišeš da je bošnjačka elita stava da su svi Bošnjaci bez obzira na vjeroispovijest a sada potpuno suprotno - da su Bošnjaci svi koji su muslimanske vjeroispovjesti bez obzira čije državljanstvo imaju.

Ne može i jedno i drugo.
Zar to nije u Srbiji isto i elita u Srbiji tvrdi da su svi ljudi koji zive u Srbiji Srbi bez obzira na vjeru.

To je mozda i tacno, samo za onim sta pisem nema veze.

Inace ili mislis da Garasanin Bosnjake smatra nekim zasebnim narodom??? Ili si citao Garasanina i njegova dela uopste ili znas samo izecak.

Он није прелистао ни сликовницу.

Зна само понављати као папагај:

-Црква Босанска
-Гарашанин
-Матица српска

А све то је доказ против њихове пластичне нације. Која је то неписмена марва.

То би било каи да се данашњи Италијани позивају на Римљане и да кажу да је то била природна етногенеза данашњих Талијана. Али да, они су Илири. 🤣

Poslednja izmena:

Back