Kako je Hrvatima od kad su ušli u EU i NATO?

Evropa dobrim delom (oko 40% teritorije) pripada Rusiji.EU je organizacija u kojoj ste i vi,zar ne?Samim uvođenjem sankcija toj Rusiji ste sebi odsekli zelenu granu,samo što to nećete da priznate.

Rusija nije Europa kulturno i ne želi biti Europa u bilo kojem pogledu. S ratom u Ukrajini možda jesu Ukrajinu unazadili za 100 godina i možda jesu razorili 1/5 ukrajinskog teritorija, ali Rusija sebe je sve na običnu kinesku marionetu. Kao što je srednjovjekovna Moskovija bila mongolski vazal, tako je danas Rusija opet u rukama potomaka Mongola.

Niti Rusija što bitno proizvodi. Hrvatska je u Rusiju izvozila vegetu i mandarine, nešto sitno Končerevih produkata. Rusi su bili izvanredno dobri i dragi turisti. Volim rusku kulturu, volim Ruse na individualnoj razini, ali u političkom pogledu daleka im kuća.

I tebe da pitam,koji je hrvatski interes da uvede sankcije Rusiji?
Hrvatski interes je isti kao i interes ostalih članica EU, zajednički stav i sigurnost. To se zove solidarnost i odgovornost, a ne "samostalnost" tipa sjedim na ogradi pa čekam da vidim kome ću se prikloniti kad zatreba.

Sankcije Rusiji nisu hir, nego reakcija na agresiju. Ako ti je čudno da Hrvatska stoji uz svoje partnere, možda je to zato što si navikao da partnera mijenjaš svake par godine, ovisno tko trenutno dijeli jeftiniji plin ili kredit.

Vjeruj mi dok sam bio studoš sa ocem sa išao po građevini po otocima i manjim mistima po Dalmaciji, čuda stranci rade o pojata i štalica. To toliko prekrasno izgleda ,da ostaneš paf...

Pogledaj ove dvi prekrasno obnovljene stare kuće, isto K.Sućurac samo na rivi..ovaj za desnu je čak i dobio neku nagradu
Pogledajte prilog 1786501

Pogledajte prilog 1786500
Ova kuća po ničemu nije smjela dobiti nagradu, nalazi se u staroj gradskoj jezgri Kaštel Sućurca i predhodni vlasnik, Sućuranin, ju je unakazio svojim nadogradnjama i žbukanjem. Takvu ju je prodao nekom Englezu, koliko se sjećam, koji je obnovio tu nakazu.
Prava vrijedna kuća je ona lijevo od nje, tradicionalna primorska, treba još poskidati s nje one nadstrešnice i zamijeniti sa tendom.
Ni ostali ti primjeri nisu dobri. Ali, generalno si u pravu, imamo mnoge primjere u kojima su stranci izvorno obnovili stare dalmatinske kuće. Mislim da je to čisto za njihov gušt, a ne za komercijalnu namjenu, jer mnoge nemaju uvjete za suvremeni način života (npr. pristup automobilom)

To je već odavno i u Hrvatskoj i nema veze sa strancima jer se više isplati iznajmljivati stambene prostore na dnevnoj bazi turistima nego imati u njima nekoga na dugoročni najam.
E, sad, ovo je uobičajeno razmišljanje, ali nije uvijek točno. U novije vrijeme su visine stanarina rasle brže od cijene najma turistima. Sve ovisi o lokaciji. Ako si nadomak većeg grada u kojem su visoke cijene najma, isplati se iznajmljivati dugoročno i ja sam već dijelom prešao na takvo iznajmljivanje (smanjio sam broj apartmana, jer je moja obitelj cijelo ljeto prala, peglala i čistila i tako bi im otišao dobar dio ljeta). Ne isplati se čak ni ako ljeti primaš turiste, a zimi vansezonske podstanare (jer vansezoncima ne možeš iznajmiti uz punu cijenu). Tamo gdje nema velike potražnje za podstanarstvom, mislim da se isplati ovako kako si napisao.

Poslednja izmena:
Hrvatski interes je isti kao i interes ostalih članica EU, zajednički stav i sigurnost. To se zove solidarnost i odgovornost, a ne "samostalnost" tipa sjedim na ogradi pa čekam da vidim kome ću se prikloniti kad zatreba.

Sankcije Rusiji nisu hir, nego reakcija na agresiju. Ako ti je čudno da Hrvatska stoji uz svoje partnere, možda je to zato što si navikao da partnera mijenjaš svake par godine, ovisno tko trenutno dijeli jeftiniji plin ili kredit.
Stav EU je da guraju prst u oko toj istoj Rusiji i da na sva zvona zvone kako je ona agresor.Ona vas nije napala,vi nju jeste,vodite rat preko leđa Ukrajinaca,a to je bedno.

Stav EU je da guraju prst u oko toj istoj Rusiji i da na sva zvona zvone kako je ona agresor.Ona vas nije napala,vi nju jeste,vodite rat preko leđa Ukrajinaca,a to je bedno.
Sad je Hrvatska kriva jer stoji uz partnere i brani međunarodno pravo, a mi smo po tvojoj logici, zli manipulatori koji ratujemo preko Ukrajinaca.. totalno smisleno, kao kad mačka optuži psa za poplavu u stanu.

Genijalno, svijet je jasan, agresor je onaj koji stane na stranu pravde, a mi svi ostali igramo "bednu" verziju geopolitike po tvojim pravilima iz dječje sobe.

Sad je Hrvatska kriva jer stoji uz partnere i brani međunarodno pravo, a mi smo po tvojoj logici, zli manipulatori koji ratujemo preko Ukrajinaca.. totalno smisleno, kao kad mačka optuži psa za poplavu u stanu.

Genijalno, svijet je jasan, agresor je onaj koji stane na stranu pravde, a mi svi ostali igramo "bednu" verziju geopolitike po tvojim pravilima iz dječje sobe.
Međunarodno pravo je odavno mrtvo.
Vi i vaši partneri (kako to pederski zvuči,zar ne?) ste direktni krivci za sukob na prostoru bivše Ukrajine.

Nikada vi niste znali samostalno.Austrougarska,kraljevina SHS,posle toga Jugoslavija,sada EU.
Dodaj ako sam nešto preskočio.
Ti si baš rijetko ograničena i frustrirana osoba..
Nismo mi krivi što ti je država u banani i što ste ekonomski zadnja rupa na svirali u Europi pa se tiješiš glupim izjavama poput ove.

Uostalom, bolje s braćom Austrijancima nego biti pod Turcima 500 godina.

Back