Duskwood
Poznat
- Poruka
- 9.968
I dalje bolje nego Srbima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
S tim da nije crkotina.
S tim da nije crkotina.
80% hrane u Srbiji je fejk. Stigla analiza neki dan.
Čak dođu iz Australije da ustašuju.Prezadovoljne su komšije sto su u eu.
Putuju, rade po evropi uzivaju. u ljepu njihovu 500 hiljada ih dodje kuci da gleda tompsona i slusa muziku...
super im
![]()
Takve možeš na prste jedne ruke nabrojat.A znam i Srbe poreklom iz Dalmacije i sa Korduna koji su se posle 30 godina vratili u lijepu njihovu, da provedu penzionerske dane u zavicaju. Uz kanadsku i hrvatsku penziju, te obnovljene kuce o trosku hravatske drzave procenili su da im je tamo zivot bolji nego negde napolju.
Problem s Hrvatima nije u EU, nego u mentalitetu inercije, stalnoga jadikovanja i nedostatka inicijative. To je kulturološki problem kog nijedna vlada, da je i savršena, ne može riješiti. Može jedino vrijeme, življenje u kompetitivnom kapitalizmu i poštovanje zakona.Kako je u Hrvatskoj od ulaska u EU?
Zadnjih sedam godina se osjeti korist.
Problem je bio da smo ušli u EU usred svjetske ekonomske krize, Milanović je postao premijer i nikako se nije snašao u tom poslu.
Sad smo opet uhvatili korak sa istočnom drzavdma EU koje su nas prestigla upravo za vlade Milanovića.
Plaće su dosta porasle, a ljudi se i dalje tuže. Ne daj Bože da se prizna da je dobro, mogao bi netko tražiti da pomogneš. Sredi se kuća, novi auto pred kućom i opet loše je loše loše....samo se sad malo tko tuži da nema posla.
Evo meni zauzeti prsti na jednoj ruci sa tri starije porodice iz Petrinje i okoline i dve iz Kistanja i Benkovca... samo penzosa povratnika iz Kanade.Takve možeš na prste jedne ruke nabrojat.
Ti reče da su sa Korduna.Petrinja je na Baniji.Evo meni zauzeti prsti na jednoj ruci sa tri starije porodice iz Petrinje i okoline i dve iz Kistanja i Benkovca... samo penzosa povratnika iz Kanade.
Kordun/Banija meni isto. Bio sam tamo jednom u zivotu. izvinjenje.Ti reče da su sa Korduna.Petrinja je na Baniji.
Lagimo malo!?Ja sam za ovaj forum saznao od Srba na jednom hrvatskom forumu. Mislim da cijela Srbija ima račun na nekom hrvatskom forumu ili portalu gdje iz samo njima znanih razloga komentiraju zbivanja u Hrvatskoj kao da su doma, a nekad su većina ili jedini komentatori. Ludilo!
Članstvo u EU je najbolja stvar koja se desila Hrvatskoj. Ne postoji niti jedan negativni aspekt članstva u EU, što naravno ne znači da je EU savršena, ima tu mnogo problema, ali samo članstvo nema alternativu.Vidim da ima dosta članova iz Hrvatske, bilo bi korisno čuti utiske.
Sve koje znam se tako osećaju.Ne znamo to. Ima negde istrazivanje a ne tvoja odokativna procena?
A sta Hrvatska ima da bi mogla biti deo kompetativnog kapitalizma.Srbija na primer ima,ali sta ima Hrvatska?Problem s Hrvatima nije u EU, nego u mentalitetu inercije, stalnoga jadikovanja i nedostatka inicijative. To je kulturološki problem kog nijedna vlada, da je i savršena, ne može riješiti. Može jedino vrijeme, življenje u kompetitivnom kapitalizmu i poštovanje zakona.
Postoji forum.hr, panadan ovom forumu ali malo siri, obuhvata vise stvari nego ovaj forum. Istina je da Srbi tamo odlaze masovno i komentarisu poprilicno.Lagimo malo!?
Valjda im je bolje da slušaju naređenja iz brisela nego da slušaju iz beogradaKako može da im bude ako znamo da moraju da slušaju naređenja iz Brisela?Izgubili su samostalnost u vođenju državne politike.
Za NATO ne znam, ali od ulaska u EU, puno bolje.Vidim da ima dosta članova iz Hrvatske, bilo bi korisno čuti utiske.
Hrvatska ima pola prehrambene industrije u srbiji koja je to prodala i više nema.A sta Hrvatska ima da bi mogla biti deo kompetativnog kapitalizma.Srbija na primer ima,ali sta ima Hrvatska?
U pravu si djelomično, dio suvereniteta si prepustio.Kako može da im bude ako znamo da moraju da slušaju naređenja iz Brisela?Izgubili su samostalnost u vođenju državne politike.
Ne znam kako je u Hrvatskoj, ali hrana u Srbiji u prodavnicama je lošeg kvaliteta, naročito poslednje 2-3 godine.To sam pricao pre par godina i ljudi mi se smejali.
Pa kad dodju kod mene u Nemacku i probaju meso, sireve i mleko - raspamete se![]()
Ljude. Hrvatska ima jednoroge, niz tvrtki isl. koje ntko nema ni blizu:A sta Hrvatska ima da bi mogla biti deo kompetativnog kapitalizma.Srbija na primer ima,ali sta ima Hrvatska?
Sa vremena na vreme razmenim po koji poruku sa mojim bivsim komsijama (iz Kanade) koji su se vratili u svoj Zadar. Ne govore da su se za.y.ebali, deca su im se prilagodila na skolu (imaju jednog srednjoskolca i osnovnoskolku), oni guraju svoj posao ( konkurisali su i za neki podsticaj iz EU fondova za poljoprivrednu proizvodnju), zive sa porodicama i prijateljima... deluju mi zadovoljno. Ili dobro kriju, sta mislis ti kao strucnjak?Sve koje znam se tako osećaju.