Kako je Hrvatima od kad su ušli u EU i NATO?

Хрвати су робови робова !

Робови су могли да имају робове у Персији.

Ово је сада неофеудализам !

Да ти не објашњавам пол.филозофију ови што хоће да буду робови, што су приморани и ови што су заточеници ! Има и ту класификације

Компликовано је то за тебе !
Bolje i to nego biti Srbin ljeta gospodnjeg 2025..

Да ти не објашњавам пол.филозофију ови што хоће да буду робови, што су приморани и ови што су заточеници ! Има и ту класификације

Kad talog društva, oni koji nemaju tri zuba u glavi počnu filozofirati kako su drugi robovi, propali, dok njegova djeca idu raditi za te i takve.

hvala sto si me postedio objasnjavanja

nego kad 100 tisuca srba ode a radi u hrvatsku, jel su onda oni robovi robovskih robova?

Nije im ništa gore ili bolje od nas, ali imaju more tako da im je lepše. Hrvati vole da ćute i trpe za razliku od Srba tokom cele istorije, tako da to što nemaju proteste ne znači da im je bolje.
Moram ti reći da je ovo što si napisao glupost. Život u Hrvatskoj je puno bolji nego u Srbiji, a najveća zasluga za to ide ulasku u EU. Ja sam prvi bio veliki skeptik oko ulaska, ali sada 13 godina nakon ulaska mogu ti reći da je stanje u odnosu prije-poslije vidljivo i da je otišlo na bolje. I to dosta bolje. Od plaća, vladavine prava, slobode medija, projekata, obnove infrastrukture, radnih mjesta. Apsolutno je sve bolje. Da, imali smo jedan veliki egzodus iz države, ali stanje se pomalo mijenja. Ljudi se u RH sada vraćaju. Jako veliki broj njih se vratio u Slavoniju u kojoj i ja živim. Jedan dio njih se naravno nikad neće vratiti, ali kod mene u mjestu nema više slobodne kuće za kupiti. Vrtić koji je bio u sjedištu općine je kapacitetom poduplan, a sada se grade i po manjim mjestima. Evo koliko vidimo blizu smo ulaska i u OECD,a nakon toga slijedi novi financijski zamah i nova ulaganja. Neusporedivo sa onim što je bilo prije.

Vi niste ni svjesni kakvu vam štetu čine Rusija i Vučić sa takvom zaostalom politikom. Što je najžalosnije ušli bi ste u EU samo da se malo pokrenete, ali ovaj vaš talog na vlasti ne želi napraviti ni to. BIli bi u rangu sa Bugarskom i Rumunjskom koje su ušle zbog utjecaja Rusije. Ušli bi i vi, samo da imate normalnu politiku.

imaju malo normalnije ljude na vlasti, malo veće plate
u suštini nema neke velike razlike
Malo veće plaće? Malo normalnije ljude na vlasti? Realnost je da je RH gospodarski i politički za pola koplja bogatija i normalnija država od Srbije. Ne dolaze bez veze stotine tisuća Srba raditi ovdje. A jedan dio se seli i za stalno. Evo kod mene u firmu došlo njih 3-4 iz Novog Sada. Neki iz Šida dolaze svakodnevno raditi ovdje u jednu firmu do. A ta firma nije baš poznata po dobrim plaćama. I ljudima se itekako isplati putovati 70-80km u oba smjera jer im je plaća za 40-50% veća nego u Srbiji. I to je stanje u Slavoniji, koja je okarakterizirana kao najsiromašnija regija u RH. :)

Kad talog društva, oni koji nemaju tri zuba u glavi počnu filozofirati kako su drugi robovi, propali, dok njegova djeca idu raditi za te i takve.

Ви неморални и проклети робови робова, нама заточеницима у казамату нешто да говорите и паметујете !

Уживајте робовски у вашем проклетству и неморалу !... :kafa:

hvala sto si me postedio objasnjavanja

nego kad 100 tisuca srba ode a radi u hrvatsku, jel su onda oni robovi robovskih robova?

Не него су затвореници на принудном раду у Хрватској од стране немачке управе !!!

Није то за тебе.

Не иде ти у толику главуџу , јер си тренирао желудац, "мој и само мој "

Otkud znaš kako se živi u Srbiji? Jutarnji list i Index.ndh nisu merilo objektivnosti
U N. Sadu sam bio jedno 10 puta, u Beogradu sam do prije par mjeseci imao rodbinu. Neki umrli neki se odselili. Na dnevnoj bazi pričam sa ljudima koji iz N. Sada doselili u RH. Priroda posla mi je takva da obilazim dosta firmi u SLavoniji i jako puno ljudi ima koji iz Srbije rade ovdje. Ljudi pričaju. Nisu zatucani krkani kao vaša politička elita. Jako dobro znam kako se živi u Srbiji. Pa ljudi iz Bačke Palanke dolaze po gorivo i meso u Ilok čovječe jer je ovdje jeftinije.

Не него су затвореници на принудном раду у Хрватској од стране немачке управе !!!

Није то за тебе.

Не иде ти у толику главуџу , јер си тренирао желудац, "мој и само мој "
a to sto su sami svojevoljno otisli znaci da su se predali?

Fora je kad si u šengenu pa nema granica pa putuješ da te nitko ništa ne pita. Skokneš do Trsta, Beča, Minhena taj tren jer nema zaustavljanja na granici. Fora je da ti je puk k turista na obali. I to je ujedno sve. Cijene odletile nebu pod oblake. Metar kvadratni stana od 5000-7000e pa si ti misli. Jest, porasle plaće ali porasle i cijene pa ti dodje na isto. Supruga i ja 5000e neto zajedno al šta ti to vrijedi kad je zbog tog hebenog eura kila kruha 2e pa bih rekao da sam na istom kao i prije samo s puno manjom plaćom ali i puno manjim cijenama. Burek 2,5e. Nekih velikih investicija niti nema pa da se nešto masovno otvaraju radna mjesta. A ovi moji hrvati se od ulaska u EU pogospodili jer su vidjeli kako se to vani radi pa sad ne kuhaju nego naručuju izvbana pa nam je cijela zemlja puna ovih indijaca i nepalaca koji voze dostavu hrane. O moru da ne pričam. Piva 6e, pica 13e, lignje porcija 20e. Deračina gdje god da ideš. Turista milijun na obali, gužva i muka. Više ni na more ne možemo. Ukratko, bolje da nismo ni ulazili. A to bih i vama savjetovao, da to odjebete.

Fora je kad si u šengenu pa nema granica pa putuješ da te nitko ništa ne pita. Skokneš do Trsta, Beča, Minhena taj tren jer nema zaustavljanja na granici. Fora je da ti je puk k turista na obali. I to je ujedno sve. Cijene odletile nebu pod oblake. Metar kvadratni stana od 5000-7000e pa si ti misli. Jest, porasle plaće ali porasle i cijene pa ti dodje na isto. Supruga i ja 5000e neto zajedno al šta ti to vrijedi kad je zbog tog hebenog eura kila kruha 2e pa bih rekao da sam na istom kao i prije samo s puno manjom plaćom ali i puno manjim cijenama. Burek 2,5e. Nekih velikih investicija niti nema pa da se nešto masovno otvaraju radna mjesta. A ovi moji hrvati se od ulaska u EU pogospodili jer su vidjeli kako se to vani radi pa sad ne kuhaju nego naručuju izvbana pa nam je cijela zemlja puna ovih indijaca i nepalaca koji voze dostavu hrane. O moru da ne pričam. Piva 6e, pica 13e, lignje porcija 20e. Deračina gdje god da ideš. Turista milijun na obali, gužva i muka. Više ni na more ne možemo. Ukratko, bolje da nismo ni ulazili. A to bih i vama savjetovao, da to odjebete.

Одје6али би ми то, али гравитациона сила је прејака, а ми затвореници преслаби и онемоћали што од ЕУ пајаца и шарлатана споља што од унутарњих капоа и дахија !

У сваком случају први прстен (круг) у ЕУ се бори да се ослободи Амера, а за други, трећи и ваш четврти прстен није нешто, јер ипак неће господари и нас затворенике казамата Србије да уведу у 5.прстен робовања. Доста им је робова, треба и затвореника ! Болесна друштва имају тај култ

Хтели би господари и 9 круг пакла да уведу до тихог океана, али неће цивилизације које су старије од ЕУ и до 5000 година....

Ukratko, šetaš, putuješ, ništa ne radiš i kukaš kako je loše. :mrgreen:

Ti se zajebbavaš? Cijena kruha ti je problem, 60e mjesecno pri 5000e prihoda?
5000-7000e/m², jedino ako tražiš na elitnim lokacijama.
Toliko smo skupi da smo krcati turistima koji dolaze iz država sa duplo manjim prihodima od tebe i žene. Prosječni Nijemac može o vašim prihodima samo sanjati, a troškovi su im takvi da fiksno pola plaće ode na stanovanje, režije i osiguranja.

Back