Fora je kad si u šengenu pa nema granica pa putuješ da te nitko ništa ne pita. Skokneš do Trsta, Beča, Minhena taj tren jer nema zaustavljanja na granici. Fora je da ti je puk k turista na obali. I to je ujedno sve. Cijene odletile nebu pod oblake. Metar kvadratni stana od 5000-7000e pa si ti misli. Jest, porasle plaće ali porasle i cijene pa ti dodje na isto. Supruga i ja 5000e neto zajedno al šta ti to vrijedi kad je zbog tog hebenog eura kila kruha 2e pa bih rekao da sam na istom kao i prije samo s puno manjom plaćom ali i puno manjim cijenama. Burek 2,5e. Nekih velikih investicija niti nema pa da se nešto masovno otvaraju radna mjesta. A ovi moji hrvati se od ulaska u EU pogospodili jer su vidjeli kako se to vani radi pa sad ne kuhaju nego naručuju izvbana pa nam je cijela zemlja puna ovih indijaca i nepalaca koji voze dostavu hrane. O moru da ne pričam. Piva 6e, pica 13e, lignje porcija 20e. Deračina gdje god da ideš. Turista milijun na obali, gužva i muka. Više ni na more ne možemo. Ukratko, bolje da nismo ni ulazili. A to bih i vama savjetovao, da to odjebete.