Како је Богу име?

nema se sta tu previse misliti,Mojsije pita Boga i dobiva odgovor.
jel jos neko pitao Boga za ime i dobio odgovor?

Da li znaš - ili - ne znaš stihovima odgovoriti?
Ako ne znaš - reci - nisam pročitala nikada Bibliju,
zaboravila sam, ne sjećam se,
a ne ovako - jer to je neozbiljno!

---------------------------------------------------------
Jesi pročitala ovo:
http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=stvarnost

Kada pročitaš sve - javi se - i reci mi - da li si što naučila iz toga.

Ako je Mojsije pisao KNJIGU IZLASKA bio je slobodan da pise sta zeli.

On nije imao nijednog svedoka koji ce potvrditi da mu je licno Bog dao ploce. Nijednog svedoka nije imao, a u S.Z. mislim da stoji da je potrebno najmanje 2 svedoka da bi se verovalo da je istina.

Nakon svega, bicu slobodan da kazem da se JUDAIZAM, HRISCANSTVO i ISLAM temelje na verovanju na rec jednom coveku, koji je na osnovu spisa i sam bio upoznat u MUDROST EGIPTA ( osudjen od strane mnogih licnosti iz Biblije da su - PAGANI).

Ok, a mislis li da je taj Mojsije odrastao u bEgiptu misiru, bio zadojen njihovom kulturom i slavom , i samo tako krenuo u oslobadjanje svog naroda, u cemu je i uspeo, reci mi sada zasto koje su njegove pobude bile a pritom objasni njegov ne ulazak u obecanu zemlju?

Ako je Mojsije pisao KNJIGU IZLASKA bio je slobodan da pise sta zeli.

On nije imao nijednog svedoka koji ce potvrditi da mu je licno Bog dao ploce. Nijednog svedoka nije imao, a u S.Z. mislim da stoji da je potrebno najmanje 2 svedoka da bi se verovalo da je istina.

Nakon svega, bicu slobodan da kazem da se JUDAIZAM, HRISCANSTVO i ISLAM temelje na verovanju na rec jednom coveku, koji je na osnovu spisa i sam bio upoznat u MUDROST EGIPTA ( PAGANI su osudjivani od strane mnogih licnosti iz BIBLIJE ).

Primi se Biblije pa ćeš saznati istinu,
a ne ovako - Ne Znaš da Ne Znaš!

NETKO je još bio sa Mojsijem!
A ti ne znaš TKO - a tvrdiš - SAM je bio!

ČITAJ Bibliju - pa kad nađeš - zapamti i ispravi svoj krivonauk!
-------------------------------------------------------------------------------

Ovdje je tema - IME BOGA JEDINOGA!

JAHVE!

Da li znaš - ili - ne znaš stihovima odgovoriti?
Ako ne znaš - reci - nisam pročitala nikada Bibliju,
zaboravila sam, ne sjećam se,
a ne ovako - jer to je neozbiljno!

Jesi pročitala ovo:

Kada pročitaš sve - javi se - i reci mi - da li si što naučila iz toga.

Dobio si odgovor a ja nisam, ,jeli jos neko pitao za ime Boga, ili je Mojsije jedini dobio odgovor?

Dobio si odgovor a ja nisam, ,jeli jos neko pitao za ime Boga, ili je Mojsije jedini dobio odgovor?

Ima samo ti stihovi koji kažu da je SAMO Mojsije pitao Boga za Njegovo Ime Sveto.

Zašto nećeš čitati?
-----------------------------------------------------------------------------------------

POSTANAK 4,26
Šetu se rodi sin, komu on nadjenu ime Enoš. Tada se počelo zazivati ime Jahvino.
POSTANAK 12,8
Odatle prijeđe u brdoviti kraj, na istok od Betela. Svoj šator postavi između Betela na zapadu i Aja na istoku. Ondje podigne žrtvenik Jahvi i zazva ime Jahvino.
POSTANAK 13,4
do mjesta na kojem je bio postavio šator, između Betela i Aja, gdje je prije podigao žrtvenik. Tu je Abram zazivao ime Jahvino.
POSTANAK 21,33
Abraham zasadi kod Beer Šebe tamarisku i ondje zazove ime Jahve - Boga Vječnoga.
POSTANAK 26,25
Izak tu podigne žrtvenik i zazove Jahvu po imenu; postavi ondje svoj šator, a njegove sluge počnu kopati bunar.
…………………………………………………………………………………..
IZLAZAK 3,13
Nato Mojsije reče Bogu: "Ako dođem k Izraelcima pa im kažem: `Bog otaca vaših poslao me k vama, i oni me zapitaju: `KAKO MU JE IME? - što ću im odgovoriti?

IZLAZAK 3,15
Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako: JAHVE, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.` TO MI JE IME DOVIJEKA, TAKO ĆE ME ZVATI OD KOLJENA DO KOLJENA..
...................................................................................................................
IZLAZAK 6,3
Abrahamu, Izaku i Jakovu objavljivao sam se kao El Šadaj. Ali njima se nisam očitovao pod svojim imenom - Jahve.
IZLAZAK 15,3
Jahve je ratnik hrabar, Jahve je ime njegovo.
IZLAZAK 20,7
Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
IZLAZAK 33,19
"Dopustit ću da ispred tebe prođe sav moj sjaj", odgovori, "i pred tobom ću izustiti svoje ime Jahve. Bit ću milostiv kome hoću da milostiv budem; smilovat ću se komu hoću da se smilujem.
IZLAZAK 34,5
Jahve se spusti u liku oblaka, a on stade preda nj i zazva Ime: "Jahve!
IZLAZAK 34,14
Jer ne smiješ se klanjati drugome bogu. Ta Jahve - ime mu je Ljubomorni - Bog je ljubomoran.
LEVITSKI ZAKONIK 18,21
Ne smiješ dopuštati da koje tvoje dijete bude žrtvovano Moleku; ne smiješ tako obeščašćivati ime Boga svoga. Ja sam Jahve!
LEVITSKI ZAKONIK 19,12
Nemojte se krivo kleti mojim imenom i tako oskvrnjivati ime svoga Boga. Ja sam Jahve!

Poslednja izmena:
Zašto nećeš čitati?
-----------------------------------------------------------------------------------------

POSTANAK 4,26
Šetu se rodi sin, komu on nadjenu ime Enoš. Tada se počelo zazivati ime Jahvino.
POSTANAK 12,8
Odatle prijeđe u brdoviti kraj, na istok od Betela. Svoj šator postavi između Betela na zapadu i Aja na istoku. Ondje podigne žrtvenik Jahvi i zazva ime Jahvino.
POSTANAK 13,4
do mjesta na kojem je bio postavio šator, između Betela i Aja, gdje je prije podigao žrtvenik. Tu je Abram zazivao ime Jahvino.
POSTANAK 21,33
Abraham zasadi kod Beer Šebe tamarisku i ondje zazove ime Jahve - Boga Vječnoga.
POSTANAK 26,25
Izak tu podigne žrtvenik i zazove Jahvu po imenu; postavi ondje svoj šator, a njegove sluge počnu kopati bunar.
…………………………………………………………………………………..
IZLAZAK 3,13
Nato Mojsije reče Bogu: "Ako dođem k Izraelcima pa im kažem: `Bog otaca vaših poslao me k vama, i oni me zapitaju: `KAKO MU JE IME? - što ću im odgovoriti?

IZLAZAK 3,15
Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako: JAHVE, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.` TO MI JE IME DOVIJEKA, TAKO ĆE ME ZVATI OD KOLJENA DO KOLJENA..
...................................................................................................................
IZLAZAK 6,3
Abrahamu, Izaku i Jakovu objavljivao sam se kao El Šadaj. Ali njima se nisam očitovao pod svojim imenom - Jahve.
IZLAZAK 15,3
Jahve je ratnik hrabar, Jahve je ime njegovo.
IZLAZAK 20,7
Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
IZLAZAK 33,19
"Dopustit ću da ispred tebe prođe sav moj sjaj", odgovori, "i pred tobom ću izustiti svoje ime Jahve. Bit ću milostiv kome hoću da milostiv budem; smilovat ću se komu hoću da se smilujem.
IZLAZAK 34,5
Jahve se spusti u liku oblaka, a on stade preda nj i zazva Ime: "Jahve!
IZLAZAK 34,14
Jer ne smiješ se klanjati drugome bogu. Ta Jahve - ime mu je Ljubomorni - Bog je ljubomoran.
LEVITSKI ZAKONIK 18,21
Ne smiješ dopuštati da koje tvoje dijete bude žrtvovano Moleku; ne smiješ tako obeščašćivati ime Boga svoga. Ja sam Jahve!
LEVITSKI ZAKONIK 19,12
Nemojte se krivo kleti mojim imenom i tako oskvrnjivati ime svoga Boga. Ja sam Jahve!

- - - - - - - - - -

Prevod - to je ljudska tvorevina.
U Bibliji nema jasno rečeno - Jahve znači to i to.
Nema.
Znači - tko što kaže - to je samo njegovo razmišljanje,
a ne i istina.

Zasto ime Bozije ne prihvatas onako kako ga mojsije dobi, vec nesto drugio,
Ko dobi jos odgovor od Boga kako se Zove, ajde reci , navedi......................

ЈЕХОВА или ЈАХВЕ.

Kako je Ime Božjem Sinu?
---------------------------------

Isus - ili - Jošua - ili - Jehošua - ili - Đizus - ili - Hristos - ili - ......

Izgovor ne znamo.
A da li ti znaš O KOME se radi kada kažeš Isus?
ZNAŠ!

Tako isto i kada kažeš Jahve, Jehova, JHVH, .....
TREBAŠ znati O KOME se radi - O Jedinome Bogu Ocu!

JER - ako TO ne znaš - onda:

2. Solunjanima 1,8
u ognju žarkome i osveti se
onima koji ne poznaju Boga
i ne pokoravaju se evanđelju Gospodina našega Isusa.

Poslednja izmena:
IZLAZAK 3,13

IZLAZAK 3,15
Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako:
JAHVE,
Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.
` TO MI JE IME DOVIJEKA,
TAKO ĆE ME ZVATI OD KOLJENA DO KOLJENA..

----------------------------------------------------------

2. SAMUELOVA 6,18
Pošto je prinio paljenice i pričesnice, David blagoslovi narod imenom Jahve Sebaota.
2. SAMUELOVA 7,26
Neka se veliča tvoje ime zauvijek i neka se govori: Jahve nad vojskama jest Bog Izraelov, a dom sluge tvoga Davida neka stoji čvrsto pred tobom.
2. SAMUELOVA 14,11
A ona reče: "Neka se kralj udostoji spomenuti ime Jahve, svoga Boga, da krvni osvetnik neće umnožiti zator i da neće pogubiti moga sina!" A on obeća: "Tako mi živog Jahve, nijedna vlas neće pasti s glave tvome sinu!
2. SAMUELOVA 22,50
Zato te slavim, Jahve, među pucima i psalam pjevam tvome Imenu:
1. KRALJEVIMA 5,17
"Ti znaš dobro da moj otac David nije mogao sagraditi Doma imenu Jahve, svoga Boga, zbog ratova kojima su ga okružili neprijatelji sa svih strana, sve dok ih Jahve nije položio pod stopala nogu njegovih.
1. KRALJEVIMA 5,19
Namjeravam, dakle, sagraditi Dom imenu Jahve, Boga svoga, kako je Jahve rekao mome ocu Davidu: `Tvoj sin koga ću mjesto tebe postaviti na tvoje prijestolje, on će sagraditi Dom mome Imenu.`
1. KRALJEVIMA 8,16
`Od dana kad izvedoh svoj narod iz zemlje egipatske, nisam izabrao grada ni iz kojega Izraelova plemena da se u njemu sagradi Dom gdje bi prebivalo moje Ime, nego sam izabrao Davida da on zapovijeda mojim narodom Izraelom.`
1. KRALJEVIMA 8,17
Otac mi David naumi podići Dom Imenu Jahve, Boga Izraelova,
1. KRALJEVIMA 8,18
ali mu Jahve reče: `Naumio si podići Dom mojem Imenu, i dobro učini,
1. KRALJEVIMA 8,20
Jahve ispuni obećanje svoje: naslijedio sam svoga oca Davida i sjeo na prijestolje Izraelovo, kako obeća Jahve, i podigao Dom Imenu Jahve, Boga Izraelova,
1. KRALJEVIMA 8,43
usliši ga s neba gdje prebivaš, usliši sve vapaje njegove da bi upoznali svi zemaljski narodi Ime tvoje i bojali se tebe kao narod tvoj Izrael i da znaju da je tvoje Ime zazvano nad ovaj Dom koji sam sagradio.
1. KRALJEVIMA 8,44
Ako narod tvoj krene na neprijatelja putem kojim ga ti uputiš i pomoli se Jahvi, okrenut k ovom gradu što si ga izabrao i prema Domu koji sam podigao tvojem Imenu,
1. KRALJEVIMA 9,3
Jahve mu reče: "Uslišio sam molitvu i prošnju koju si mi uputio. Posvetio sam ovaj Dom, koji si sagradio da u njemu prebiva Ime moje dovijeka; moje će oči i srce biti ovdje svagda.
1. KRALJEVIMA 10,1
Glas koji je u Jahvinu Imenu stekao Salomon dopro je do kraljice od Sabe; zato ona dođe da Salomona iskuša zagonetkama.
1. KRALJEVIMA 14,21
Roboam, sin Salomonov, bio je kralj Judejaca; bijaše mu četrdeset i jedna godina kad je postao kraljem, a sedamnaest je godina kraljevao u Jeruzalemu, u gradu koji Jahve izabra između svih izraelskih plemena da ondje postavi svoje Ime. Majka mu se zvala Naama, a bila je Amonka.

Da se malo opet podsjetimo TKO je Jedini Bog,
TKO je Isusov Bog,
i KAKO Mu je Sveto Ime!

-------------------------------------------------------------
1. KRALJEVIMA 18,24
Vi zazovite ime svoga boga, a ja ću zazvati ime Jahvino: bog koji odgovori ognjem pravi je Bog." Sav narod odgovori: "Dobro!
1. KRALJEVIMA 18,32
I sagradi od toga kamenja žrtvenik Imenu Jahvinu i iskopa jarak oko žrtvenika, širok da bi se mogle posijati dvije mjere pšenice.
1. KRALJEVIMA 22,16
Ali mu kralj reče: "Koliko ću te puta zaklinjati da mi kažeš samo istinu u Jahvino ime?
2. KRALJEVIMA 2,24
On se obazre, pogleda ih i prokle ih u ime Jahvino. I odmah iziđoše dva medvjeda iz šume i rastrgaše četrdeset i dvoje djece.
1. KRALJEVIMA 8,43
usliši ga s neba gdje prebivaš, usliši sve vapaje njegove da bi upoznali svi zemaljski narodi Ime tvoje i bojali se tebe kao narod tvoj Izrael i da znaju da je tvoje Ime zazvano nad ovaj Dom koji sam sagradio.
2. KRALJEVIMA 21,4
Podigao je žrtvenike i u Domu Jahvinu, za koji bijaše rekao Jahve: "U Jeruzalemu će prebivati moje Ime zauvijek.
2. KRALJEVIMA 21,7
Dao je načiniti lik Ašere i posadio ga u Domu, za koji Jahve bijaše rekao Davidu i njegovu sinu Salomonu: "U ovom Domu i u Jeruzalemu, koji sam izabrao među svim izraelskim plemenima, postavit ću svoje Ime zauvijek.
2. KRALJEVIMA 23,27
Jahve je odlučio: "Maknut ću Judejce ispred sebe kao što sam maknuo Izraela; odbacit ću ovaj grad koji sam izabrao, Jeruzalem, i Dom o kojem rekoh: `Tu će biti Ime moje.`
1. LJETOPISA 13,6
Pošao je David sa svim Izraelom u Baalu, u Kirjat Jearim, koji je u Judi, da odande ponesu Kovčeg Božji nazvan imenom Jahve, koji stoluje nad kerubinima.
1. LJETOPISA 16,2
Pošto je prinio paljenice i pričesnice, David blagoslovi narod Jahvinim imenom.
1. LJETOPISA 16,8
"Hvalite Jahvu, prizivajte mu ime; navješćujte među narodima djela njegova!
1. LJETOPISA 16,10
Dičite se svetim imenom njegovim, neka se raduje srce onih što traže Jahvu!
1. LJETOPISA 16,29
Dajte Jahvi slavu imena njegova, nosite prinose i dolazite pred njegovo lice! Poklonite se Jahvi u sjaju svetosti njegove!
1. LJETOPISA 17,24
Neka bude čvrsta, da se veliča tvoje ime zauvijek i da se govori: Jahve nad vojskama, Izraelov Bog, jest Bog nad Izraelom, a dom tvoga sluge Davida neka stoji čvrsto pred tobom.
1. LJETOPISA 21,19
David je otišao po riječi koju mu je Gad rekao u Jahvino ime.
1. LJETOPISA 22,7
Još David reče Salomonu: "Sine! Bio sam nakanio u srcu da sagradim Dom imenu Jahve, svoga Boga.
1. LJETOPISA 22,8
Ali mi je došla Jahvina riječ: `Mnogo si krvi prolio i velike si ratove vodio; nećeš ti graditi Doma mome imenu jer si mnogo krvi prolio na zemlju preda mnom.

Rec Jahve se spominje u Bibliji - nije pogresno nazvati Boga imenom Jahve !

Ali Jahve se odnosi na sva tri lica Bozanstva !!!!

Bog je rekao Izrailju da je on njihov Bog -JHVH ... da bi znali po imenu kome sluze !!!

To sto su drugi narodi imali svoje bogove i nazivali ih nekako - na pr. bog Val ^^ tako je i Izrailj imao svog Boga - Jehovu !

JHVH se misli na sva tri lica Bozanstva !!!

Rec Jahve se spominje u Bibliji - nije pogresno nazvati Boga imenom Jahve !

Ali Jahve se odnosi na sva tri lica Bozanstva !!!!

Bog je rekao Izrailju da je on njihov Bog -JHVH ... da bi znali po imenu kome sluze !!!

To sto su drugi narodi imali svoje bogove i nazivali ih nekako - na pr. bog Val ^^ tako je i Izrailj imao svog Boga - Jehovu !

Drago mi je da priznaješ da je Ime Jedinome Bogu - JAHVE.
-----------------------------------------------------------------------------
JHVH se misli na sva tri lica Bozanstva !!!

Da li to možeš i Biblijskim stihovima dokazati?

Objasni mi onda ovaj stih:

Psalam 110,1 Psalam. Davidov.
Riječ Jahvina Gospodinu mojemu:
"Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!

TKO je tu Kome što?
--------------------------

Objasni mi onda ovaj stih:

Luka 1,31 Evo, začet ćeš i roditi sina i nadjenut ćeš mu ime Isus.

---------------------------
Kako komentiraš -
Isus = OD Jahve dolazi spasenje
?

Back