Kako izazvati sazaljenje?

Trebaju mi nacini kako izazvati sazaljenje?
Ali zadrzati postovanje...
Ako moze...

Npr
Kad covek duboko nesto veruje, u trenutku kad pocne da bulazni zbog toga sto je pod stresom u vezi toga sto mu je strasno vazno, izaziva sazaljenje, ali ostaje postovanje.

Takodje kad pocne da se gubi, zbog bilo kog razloga, izaziva sazaljenje, bar u prvi mah.

Sad vi malo , pa cu opet ja ....

Teško pitanje. Uopšte ne vidim kako bi izazvao sažaljenje uz poštovanje.

Možeš izvesti da budeš cinični mračni osvetnik koji svako veče (sam) nazdravlja dušmanima u baru. Izazvaćeš interesovanje, podozrenje, u zavisnosti od toga koliko ti dobro stoji tri dana zarasla brada i mrk pogled; strahopoštovanje i, naravno, žensku naklonost.

Ali to nije sažaljenje; pre su vlažni snovi.

Možeš, opet, izvest da ideš svetom osramoćen i dostojanstven; mada je tu dostojanstvo samo u tvojoj glavi, a sprdnja u ostalima. Glavama, hoću reći.

Čovek koji žali postavlja se nadmoćno; a u toj priči nema nikakvog poštovanja. Dozvoljavam da termin "saosećanje" podrazumeva nešto drugo; mada meni nije naročito jasan.

Ali sažaljenje, ne pobogu.

Dozivi u sebi sazaljenje prema sebi, ali zadrzi postovanje, i otkrices. :ok:

Znaci, nema onih gluposti modernog samohipnotizma gde svi kad krenu u to raspolozenje tripuju "moram biti jak/a, osmeh na lice, ne pokazuj slabosti". Meni je upravo to vise vredno sazaljenja bez postovanja.

Trebaju mi nacini kako izazvati sazaljenje?
Ali zadrzati postovanje...
Ako moze...

Npr
Kad covek duboko nesto veruje, u trenutku kad pocne da bulazni zbog toga sto je pod stresom u vezi toga sto mu je strasno vazno, izaziva sazaljenje, ali ostaje postovanje.

Takodje kad pocne da se gubi, zbog bilo kog razloga, izaziva sazaljenje, bar u prvi mah.

Sad vi malo , pa cu opet ja ....

Kad svojom glavom probijas led, drugi ce istovremeno sazaljevati i postovati tu tvoju glavu, naravno ako su ti istomisljenici, ali bez dovoljno " hrabrosti"...

Back