Kako se moze drugacije doziveti sopstvena smrtnost, nego sa gomilom uzasa, koji ti oduzima snagu da bilo sta drugo mislis, jer sve ostalo u zivotu moze i ne mora da ti se desi, ali smrt mora. Svoje strahove, tipa, jao mene vise nece biti, imam otkad znam za sebe. I kad god se nadem u poziciji starca koji nema sta da radi sem da razmislja o smrti, zelim samo da prestane. To su valjda procesi u mozgu, koji se javljaju prirodno, da bi se covek pokrenuo i delao. I kad krenem da delam, onda me vise smrt ne okupira. I nema dela, knjizevnog, naucnog, ili ma kog drugog, koje me je u stanju tad da utesi. Ustvari, nema smisla ni citanje, ni pisanje, ni ljubav ni disanje. Sad ne mogu ni da kazem kako dozivljavam svoju smrtnost, jer kad naidje ta faza, ne vidim poentu ni mnogo smislenijih stvari od foruma, tako da necu biti tu da citiram. Moja smrtnost je vaznija od svih ikad napisanih drama, od svih civilizacija, od svega sto je bilo i sto ce biti. Eto, takva ti je moja smrtnost, pa mi ti reci da si bio u Hadu i da cu imati s kim da popricam o smrti, kad dodjem tamo.
Jel' ti dovoljno licno?