Ristob;
Izvukao si rečenicu iz konteksta i još dodao M pa je boldovao, a ja gledam i tripujem kad sam ono napisala :shock:

"Opet, ne, ne postoji(m)‚ baš..." tehnička greška, samo primetih da si je boldovao pa ko zna... možda je bitno.
Ali čini mi se
da ti moje pisanje doživljavaš kao potpuno gubljenje vremena, stepen koji se prevazilazi ili šta slično, ne kao razliku u uglu posmatranja ili uopšte, načinu razmišljanja/prihvatanja stvari, možda čak i tipu osobe.
Iz mog ugla,
prihvatanje stvari bez provere, makar i zarad duševnog mira, predstavlja vid predaje i zadovoljavanja malim.
Bilo bi divno da potražim utočište u nekoj lepoj zgradi, sa lepim zidovima, g
de će uvek biti ljudi koji će me usmeravati i preuzeti na svoja leđa sve moje terete, kako bi to lepo bilo, čak i moguće.....
Tj. moguće jer,
iako istinski možda nikada ne bih prihvatila njihove reči kao 100% apsolutnu istinu, verovatno bi mi pružale utehu i odmarale glavu. Vremenom, bez sumnje bih počela citirati moje učitelje i ne bi mi bio problem da pronađem smisao u svakoj njihovoj reči.
Ali ja biram da se mučim. Stvarno ne ulazim u patetiku, biram tako jer sam to ja, jer nisam našla odgovor koji bi me potpuno zadovoljio i dok ga ne nađem neću da se zavaravam da ga imam.
Odatle racionalizacija svega, pa i čuvenog JA iz teme, odatle interesovanje za njega, tvrdeći da znam nešto što očigledno ne znam mogu opušteno da prekrstim noge i kupim Skandal.....
A sve u čemu možemo uživati, prepuštajući se svakodnevnom životu i smirujući strasti, deluje sasvim trivijalno naspram onoga čega smo se odrekli zarad tog i takvog mira.
I pitala
da li nam je logika pomoć, što bez sumnje jeste,
ali da li nas i koči, kada su u pitanju daleko sveobuhvatnija pitanja, tj. one funkcije mozga koje imamo ali ne razumemo.