Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam pitanje u vezi para...

Da li potvdu iz banke mozemo da posaljemo ako je iz 2008. godine?

Pozdrav svima!

Da,mozda bi bilo bolje pribaviti neku sveziju.Jeste da je mozda problem za toliku cifru,ali pokusajte da se snadjete.Ako im dostavite nesto sto im ne odgovara to odmah usporava citav proces.Zamisli,meni na intervju-u imigracioni sluzbenik uopste nije trazio potvrdu iz banke iako je striktno bilo navedeno da je ponesem sa sobom.Opet,ako ne mozete da nabavite novu onda pokusajte sa starom pa sta bude.Ako budu trazili sveziju onda se snalazite.

Da,mozda bi bilo bolje pribaviti neku sveziju.Jeste da je mozda problem za toliku cifru,ali pokusajte da se snadjete.Ako im dostavite nesto sto im ne odgovara to odmah usporava citav proces.Zamisli,meni na intervju-u imigracioni sluzbenik uopste nije trazio potvrdu iz banke iako je striktno bilo navedeno da je ponesem sa sobom.Opet,ako ne mozete da nabavite novu onda pokusajte sa starom pa sta bude.Ako budu trazili sveziju onda se snalazite.

Hvala sale0509,

kasno sam procitala poruku, pakujemo se za more pa sam delimicno prisutna...

Pozdrav!

Meni su takodje izdali u EFG-u na engleskom, ali i pored toga sto sam njihov klijent vec nekoliko godina,moraju Grci malo da usicare pa su mi je naplatili,mislim 500 din.

E jesu vaćare. Nadam se da su ovi u Komercialnoj fleksibilniji :). Nego Grandić je svojevremeno rekao da je salo samo originale pisama preporuke i prevode istih bez fotokopija ugovora i njihovih prevoda. I sam bih im poslao samo originale referentnih pisama i sudski overene prevode referentnih pisama bez ugovora (iz nekih firmi ih i nemam) jer je dosta jeftinije nego prevoditi još dodatnih 5-6 strana svakog ugovora. Drugari šta mislite?

:vatromet::orkestar::vatromet::pivce::vatromet:

Svaka cast majstore, sve najbolje.... fenomenalno. Jako mi je drago da si se dokopao viza. Posle skoro tri godine cekanja to je veliki uspeh. Mi smo zavrsili lekarski 8.maja i svakog dana ocekujem da traze pasose na viziranje. Moram priznati da sam prilicno nestrpljiv, sto se da razumeti, zar ne!?

Ako nije tajna gde ides, u koji grad?

Pretpostavljam da si vec nabasao na ovaj "webpage" al' evo ti za svaki slucaj, imaju jako povoljene letove AirBerlin-om za Kanadu. Naravno zavisi za koji termin "book"-iras.
http://www.flightnetwork.com/

pozz
ja sam aplicirala july 2007. i neki dan mi je došlo da dostavim dokumente,ali sam polagala ilts test prije 2 godine,a sada nemam rokova do 9 mj. a imam rok da predam papire 90 dana...vidim da si i ti bio u istoj situaciji...pa pomagaj.......pusa

pozz
ja sam aplicirala july 2007. i neki dan mi je došlo da dostavim dokumente,ali sam polagala ilts test prije 2 godine,a sada nemam rokova do 9 mj. a imam rok da predam papire 90 dana...vidim da si i ti bio u istoj situaciji...pa pomagaj.......pusa

Mnogi su slali original koji su imali kod kuće uz potvrdu iz BC-a da su ga polagali. Inače po pravilu ako ti je IELTS bio mlađi od 1 godine u trenutku kada si apicirala onda priznaju taj IELTS. Pozz

pozz

Ja sam slao original IELTS-a, bez potvrde iz British Council-a.....naravno, uz ono sto je rekao "gep" da se uklapa u pravilo od godinu dana. Meni nisu pravili probleme, dobio sam papire za lekarski, sad se nadam da ce mi poslati zahtev za slanje pasosa na viziranje ovih dana, videcemo.

freeze imam par pitanja za tebe a i ostale ako mogu da pomognu.
Zanima me da li izvod iz matične knjige rođenih može da bude i stariji od 6 meseci? O tome ništa eksplicitno ne piše. Poslao bih im izvod iz matične knjige rođenih na međunarodnom obrascu kao što je uradio i savetovao Sale, jedino što bi u trenutku slanja bio nešto stariji od 6 meseci, ili da vadim novi izvod.
Zatim jesi li slao samo preporuke iz firmi u kojima si radio i prevode istih, bez ugovora? U pismu koji sam dobi iz CA i onako piše da može jedno i/ili drugo. Ja bih poslao samo originale preporuka i prevode. Trebalo bi da to bude ok.
Vidim i da fotokopije pasoša i vojne knjižice ne treba da budu overene. Je li to ok? Treblo bi da jeste jer piše samo photocopies a ne certified photocopies.
E da i piše i sledeće: Be sure to write your file number on any documents that you send. Jesi li ti pisao na svakoj stranici svoj broj fajla? To bi trebalo da bude onaj broj B0......

Hvala unapred.

freeze imam par pitanja za tebe a i ostale ako mogu da pomognu.
Zanima me da li izvod iz matične knjige rođenih može da bude i stariji od 6 meseci? O tome ništa eksplicitno ne piše. Poslao bih im izvod iz matične knjige rođenih na međunarodnom obrascu kao što je uradio i savetovao Sale, jedino što bi u trenutku slanja bio nešto stariji od 6 meseci, ili da vadim novi izvod.

Ne znam druze ja sam slao medjunarodne izvode i nisu bili stariji od 6 meseci, jednostavno su bile takve okolnosti tako da po tom pitanju ne bih mogao da te posavetujem. Mada mislim da oni ne poznaju tu cuvenu klauzulu srpske birokratije "ne stariji od 6 meseci", mislim da to tamo ne postoji.

Zatim jesi li slao samo preporuke iz firmi u kojima si radio i prevode istih, bez ugovora? U pismu koji sam dobi iz CA i onako piše da može jedno i/ili drugo. Ja bih poslao samo originale preporuka i prevode. Trebalo bi da to bude ok.

Slao sam samo pisma preporuke bez ugovora. Upravo tako sam i ja uradio, preveo kod sudskog tumaca i poslao prevode zajedno sa originalima.

Vidim i da fotokopije pasoša i vojne knjižice ne treba da budu overene. Je li to ok? Treblo bi da jeste jer piše samo photocopies a ne certified photocopies.
E da i piše i sledeće: Be sure to write your file number on any documents that you send. Jesi li ti pisao na svakoj stranici svoj broj fajla? To bi trebalo da bude onaj broj B0......

Hvala unapred.

Nisam overavao fotokopije pasosa. Vojnu knjizicu sam fotokopiro od korice do korice i preveo kod sudskog prevodioca. Pecat prevodioca garantuje verodostojnost fotokopija tako da nema potrebe za overavanjem u opstini. Samo da dodam da su mi posle izvesnog vremena od slanja dokumenata trazili da posaljem vojnu knjizicu i da popunim neku "smesnu" tabelu sa podatcima gde sam i koliko vremena proveo na raznim "militaristickim" aktivnostima. Obrazac su zakacili za mail-a u kome su trazili vojnu knjizicu.

Da to je taj broj i da pisi broj fajla na sve sto saljes.

Koliko sam uspeo da ukapiram, mislim da je i Aleksandar to negde napisao, javice ti se za odprilike 4 meseca od momenta kad posaljes papire.

Sve najbolje..... ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back