Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...u kanadskoj ambasadi su nam trazili broj naseg tekuceg racuna, fotokopirali su potvrdu o uplati koju smo dobili u Komercijalnoj banci i tako su nam na racun vratili novac...

native land, planiram da idem za BGD za povracaj novca.... kome treba da se obratim u Ambasadi za to? u kojoj sluzbi ste bili?

ili samo treba da se nacrtam kod portira i izdeklemujem problem, pa me on salje dalje?

unapred zahvaljujem na odgovoru :)

Ma brate :), odlucio da se sto vise preokupiram sa raznoraznim stvarima,samo da ne bih mislio tj. iscekivao prokleti poziv za medicinski pregled.Odveo veceras klince na judo u Partizan.Prodjose dva sata dok si trepnuo,a oni puni utisaka.Jedva cekaju sledeci trening.Ja u nedelju odoh na Maljen-Vrhovi Divcibara(pesacka tura oko 15 km).To je jedini nacin da se iskljucim iz ovog neprestanog iscekivanja i pitanja kad ce,kad ce :dash::dash::dash::dash:
Jednostavno sam poceo da sebi pravim planove sta cu raditi od slobodnih aktivnosti sledecih mesec dana,kako organizovati neki izlet i radovati se tome.Takodje na poslu pocinjem sa pripremom sertifikacionih ispita iz racunarskih mreza,tako da cu time biti preokupiran.Ako samo sedim i razmisljam,onda to ubija.Ovako,mnogo je lakse.:super::super::super:

Potpisujem!:ok:

native land, planiram da idem za BGD za povracaj novca.... kome treba da se obratim u Ambasadi za to? u kojoj sluzbi ste bili?

ili samo treba da se nacrtam kod portira i izdeklemujem problem, pa me on salje dalje?

unapred zahvaljujem na odgovoru :)

Pozdrav DJazzy,
Sve smo objasnili na onom salteru za opste informacije, cim prodjes kontrolu na ulazu pa levo...Samo ponesi onu potvrdu o uplati iz banke, pasos i karticu tvoje banke (tekuceg racuna). Oni ce sve to fotokopirati i za dva-tri dana vratice ti novac...
Vidim da ste poslali nazad u Sydney papire...i mi smo...nadam se da ce biti sve ok...i da nam nece ponovo vracati aplikacije zbog necega...

cujemo se...

Gmina,
da li mogu da te zamolim da nam objasnis kako je isla procedura u tvom slucaju?
Da li ste slali aplikaciju u Sydney, po ovom novom sistemu?
Molim te...veoma bi nam znacilo...ukratko nam reci kad ste poslali, za koliko su vam se javili, kako su vam se javili (mejlom ili postom), sta su rekli i sl...
Mi smo poslali u Sydney papire pre mesec dana, pa bi nam znacilo da znamo otprilike sta da ocekujemo...

hvala unapred!

Mi smo zavrsili proces po starom sistemu i idemo preko PNP programa, tako da o ovom novom neznam nista sem sto sada citam na forumu sto vi pisete i izgleda mi jako komplikovano i kazem hvala bogu pa to nas nije zakacilo.Proceduru smo poceli prosle godine u ovo vreme, islo je brze od federalnog jer je to PNP, ali neznam puno da kazem o tome kako sad funkcionise PNP, cujem da sad i za to nesto slabije koriste kao varijantu jer su i u Saskatchewanu dosta odbili jer traze dlaku u jajetu, mora sve biti savrseno slozeno, tako da i Krsturcani su malo oladili kako cujem.Inace su nas uvek kontaktirali postom,jedino iz Bgd-a su nas prvo zvali telefonom da se dogovorimo za intervju oko datuma pa su nam opet sve to poslali postom zvanicno. pozdrav

Mi smo zavrsili proces po starom sistemu i idemo preko PNP programa, tako da o ovom novom neznam nista sem sto sada citam na forumu sto vi pisete i izgleda mi jako komplikovano i kazem hvala bogu pa to nas nije zakacilo.Proceduru smo poceli prosle godine u ovo vreme, islo je brze od federalnog jer je to PNP, ali neznam puno da kazem o tome kako sad funkcionise PNP, cujem da sad i za to nesto slabije koriste kao varijantu jer su i u Saskatchewanu dosta odbili jer traze dlaku u jajetu, mora sve biti savrseno slozeno, tako da i Krsturcani su malo oladili kako cujem.Inace su nas uvek kontaktirali postom,jedino iz Bgd-a su nas prvo zvali telefonom da se dogovorimo za intervju oko datuma pa su nam opet sve to poslali postom zvanicno. pozdrav

Hvala najlepse na odgovoru...
pozdrav

Pozdrav DJazzy,
Sve smo objasnili na onom salteru za opste informacije, cim prodjes kontrolu na ulazu pa levo...Samo ponesi onu potvrdu o uplati iz banke, pasos i karticu tvoje banke (tekuceg racuna). Oni ce sve to fotokopirati i za dva-tri dana vratice ti novac...
Vidim da ste poslali nazad u Sydney papire...i mi smo...nadam se da ce biti sve ok...i da nam nece ponovo vracati aplikacije zbog necega...
cujemo se...

hvala na informacijama i lepim zeljama :)

Mi smo u istoj situaciji. ne znam odakle podatak o tri meseca posle lekarskog, gde si to nasla?:think:
"Mada oduvek je bilo neko nepisano pravilo 4-6 nedelja..." da li je ovo sa trackitt-a ili ?
Goran 71 je dobio vizirane pasose za dva meseca (pre par dana).
Izludeh, najgore je kad ne znas koliko ces da cekas!!!!!
Pozdrav

cao
evo nama je danas punix 7 nedelja kako cekamo od lekarskog i nista se nedogadja
nervoza u kuci i oko nas , nadam se da ce uskoro stici e-mail iz beca za uplatu
takse i da napokon posaljemo pasose

Gmina,
da li mogu da te zamolim da nam objasnis kako je isla procedura u tvom slucaju?
Da li ste slali aplikaciju u Sydney, po ovom novom sistemu?
Molim te...veoma bi nam znacilo...ukratko nam reci kad ste poslali, za koliko su vam se javili, kako su vam se javili (mejlom ili postom), sta su rekli i sl...
Mi smo poslali u Sydney papire pre mesec dana, pa bi nam znacilo da znamo otprilike sta da ocekujemo...

hvala unapred!

ja se izvinjavam nije li sydney u australiji

Da li bi neko mogao da mi da odgovore na par pitanja u vezi bodovanja za imigriranje za Kanadu, posto vidim da je dosta ljudi to proslo :

1) Zavrsio sam 3 godine FABUS - finansije (Diplomirani ekonomista) + 1 godina specijalizacija na PMF u smer informatika - Koliko bih bodova dobio na obrazovanju i jel ima veze sto su osnovne studije ekonomija, a specijalisticke informatika ?

2 ) Radim godinu dana kao Racunovodja organizator (organizer), a na njihovom sajtu pise da u ono sto oni traze su racunovodje koje sam naveo ispod, medjutim u nasem sistemu se to ne zove tako nego Racunovodja organizator, posto nema taj naziv sto oni traze.

Mene zanima jel mozda neko zna da li bi mi to radno iskustvo priznali, posto se racunovodje trenutno traze ? Da li priznaju samo radno iskustvo u radnoj knjizici ili moze i potvrda od poslodavca, posto i tako imam jos 2 godine...?

I zanima me da li ako odradim godinu dana strucnog usavrsavanja u Americi na Career Training programu, moze da mi se isto racuna u radno iskustvo ili samo kao jedan vise + ? Ovo su zanimanja koja oni traze :
# accountant
# accountant-controller
# accountants supervisor
# accounting controller
# analyst-accountant

3 ) Takodje me zanima u vezi zanimanja posto je Accountant - Racunovodja zanimanje koje u Kanadi mora da bude licencirano, da li ja treba da imam neku licencu za Racunovodju odavde iz Srbije, ili mi to nista ne pomaze i sta treba u tom slucaju da radim da bi mi zanimanje ispunilo sve kriterijume za licenciranje, posto na sajtu nisam to bas mogao da nadjem ?

Hvala Vam unapred !!!

ja se izvinjavam nije li sydney u australiji

Sydney (2001 population: 24,115) is a Canadian urban community in the province of Nova Scotia. It is situated on the east coast of Cape Breton Island and is administratively part of the Cape Breton Regional Municipality.

Pozdrav

Mislim da se pasosi ne salju u Bec ako si iz Srbije.Barem je do sada tako bilo.Zovnu te lepo u Kneza Milosa i tamo ti lupe vizu.Ima cenovnik na oglasnoj tabli ambasade.Cini mi se da je taksa 29000.Zadnji sa foruma su otisli Yugoslav i Grandic.Obojici su pasosi vizirani u Beogradu.:super::bye:

Poslednja izmena:
Da li bi neko mogao da mi da odgovore na par pitanja u vezi bodovanja za imigriranje za Kanadu, posto vidim da je dosta ljudi to proslo :
1) Zavrsio sam 3 godine FABUS - finansije (Diplomirani ekonomista) + 1 godina specijalizacija na PMF u smer informatika - Koliko bih bodova dobio na obrazovanju i jel ima veze sto su osnovne studije ekonomija, a specijalisticke informatika ?
2 ) Radim godinu dana kao Racunovodja organizator (organizer), a na njihovom sajtu pise da u ono sto oni traze su racunovodje koje sam naveo ispod, medjutim u nasem sistemu se to ne zove tako nego Racunovodja organizator, posto nema taj naziv sto oni traze.
Mene zanima jel mozda neko zna da li bi mi to radno iskustvo priznali, posto se racunovodje trenutno traze ? Da li priznaju samo radno iskustvo u radnoj knjizici ili moze i potvrda od poslodavca, posto i tako imam jos 2 godine...
I zanima me da li ako odradim godinu dana strucnog usavrsavanja u Americi na Career Training programu, moze da mi se isto racuna u radno iskustvo ili samo kao jedan vise + ? Ovo su zanimanja koja oni traze :
# accountant
# accountant-controller
# accountants supervisor
# accounting controller
# analyst-accountant
3 ) Takodje me zanima u vezi zanimanja posto je Accountant - Racunovodja zanimanje koje u Kanadi mora da bude licencirano, da li ja treba da imam neku licencu za Racunovodju odavde iz Srbije, ili mi to nista ne pomaze i sta treba u tom slucaju da radim da bi mi zanimanje ispunilo sve kriterijume za licenciranje, posto na sajtu nisam to bas mogao da nadjem ?
Hvala Vam unapred !!!

Pozdrav, ukoro treba da saljem aplikaciju za iseljenje u kategoriji "Skilled workers and professionals", sve preduslove imam kao i polozen IELTS.
Ono sto nisam uspeo nigde da pronadjem informaciju, a bitno je, nacin uplate troskova.

Pise bukvalno:
If you are a federal skilled worker applicant, no matter where you are applying from, you must pay by certified cheque, bank draft or money order made payable to the “Receiver General for Canada.” Payment must be in Canadian funds only. Do not enclose cash. You must send payment to the Centralized Intake Office in Sydney, Nova Scotia, Canada.

Da li neka od nasih banaka radi bilo koji od ovih nacina uplate?
Ako ima neko nekakvu informaciju bio bih zahvalan.
Ako ne moze, da vijam prijatelje u Kanadi.

Poz.

Mene zanima jel mozda neko zna da li bi mi to radno iskustvo priznali, posto se racunovodje trenutno traze ? Da li priznaju samo radno iskustvo u radnoj knjizici ili moze i potvrda od poslodavca, posto i tako imam jos 2 godine...
# accountant
# accountant-controller
# accountants supervisor
# accounting controller
# analyst-accountant
Hvala Vam unapred !!!

Cestitamo svima koji su pred odlaskom, dobro je sto konacno normalno rade u ambasadi.
Evo da se pohvalim zavrsio sam Master iz informatike (prosek 9,8), ispekao zanat solidno (ASP.NET, C#.NET, SQL Server, Java ), citam u oglasima za posao u Torontu traze moju struku prilicno ali ja nisam u Torontu.
Zena treba da se porodi u roku od dve nedelje pa da saljemo dopunu dokumentacije u vezi sa bebom nadam se da ce viza biti barem do kraja godine.

Za highliner,
mi smo poslali pismo u ambasadu u vezi sa bebom i oni su trazili kada se rodi birth certificate, 4 slike, dopunu formulara i processing fee.
Pozdrav svima.

Cestitamo svima koji su pred odlaskom, dobro je sto konacno normalno rade u ambasadi.
Evo da se pohvalim zavrsio sam Master iz informatike (prosek 9,8), ispekao zanat solidno (ASP.NET, C#.NET, SQL Server, Java ), citam u oglasima za posao u Torontu traze moju struku prilicno ali ja nisam u Torontu.
Zena treba da se porodi u roku od dve nedelje pa da saljemo dopunu dokumentacije u vezi sa bebom nadam se da ce viza biti barem do kraja godine.

Za highliner,
mi smo poslali pismo u ambasadu u vezi sa bebom i oni su trazili kada se rodi birth certificate, 4 slike, dopunu formulara i processing fee.
Pozdrav svima.

Cestitam na zavrsenom Masteru :super:

Pozdrav

Poslednja izmena:
Pridruzujem se cestitkama!!!
Juce dobili mail sa informacijom da rade background check i kada se to zavrsi trazice nam pasose!
To je zona sumraka koja moze da traje ohoho (Sale zna najbolje).
Inace, kao informacija, pregledali su sve papire, poslali nam formulare za medical (feb 2009) i trazili dodatnu dokumentaciju za neosudjivanost iz USA gde mi je zena zivela. Sve im je stiglo u Bec 15.04.2009.
Toliko!!!!

Pridruzujem se cestitkama!!!
Juce dobili mail sa informacijom da rade background check i kada se to zavrsi trazice nam pasose!
To je zona sumraka koja moze da traje ohoho (Sale zna najbolje).
Inace, kao informacija, pregledali su sve papire, poslali nam formulare za medical (feb 2009) i trazili dodatnu dokumentaciju za neosudjivanost iz USA gde mi je zena zivela. Sve im je stiglo u Bec 15.04.2009.
Toliko!!!!

Pa oni stvarno nisu normalni. Pa otkud da ti sada rade background check?:dontunderstand:
Ti si vec odradio lekarski i SAD tek ce da urade proveru. Dakle ovo je igra sa zivcima..... Ovo stvarno treba izdrzati.
Mi smo uradili lekarski 06.05. i po iskustvima sa trackitta trebalo bi da svaki dan ocekujemo poziv za viziranje, a nas kolega sa foruma, mislim da je Canada222 je posle samo dve nedelje dobio poziv za viziranje. Tu stvarno nema pravila, ama bas nikakvog. Samo mi jos fali da umesto poziva za viziranje koje svakog dana ocekujem i otvaram mail box po sto puta, dobijem obavestenje o background check. Dassal nista nam drugo ne preostaje nego da izdrzimo i ovu zaje....iju sa njihove strane. :besna:
Pozz...

Pozdrav, ukoro treba da saljem aplikaciju za iseljenje u kategoriji "Skilled workers and professionals", sve preduslove imam kao i polozen IELTS.
Ono sto nisam uspeo nigde da pronadjem informaciju, a bitno je, nacin uplate troskova.

Pise bukvalno:
If you are a federal skilled worker applicant, no matter where you are applying from, you must pay by certified cheque, bank draft or money order made payable to the “Receiver General for Canada.” Payment must be in Canadian funds only. Do not enclose cash. You must send payment to the Centralized Intake Office in Sydney, Nova Scotia, Canada.

Da li neka od nasih banaka radi bilo koji od ovih nacina uplate?
Ako ima neko nekakvu informaciju bio bih zahvalan.
Ako ne moze, da vijam prijatelje u Kanadi.

Poz.

pozdrav Paukman,
Taksa se ne moze uplatiti u nasim bankama. Nas nekoliko je uplatilo ovde pa su nam papire vratili i morali smo ponovo da saljemo sa novom uplatom...Nijedna nasa banka nema dozvolu da izdaje certified cheque, bank draft ili money order. Uplatu dakle moras odraditi u inostranstvu, mora biti u CAD, nikako u nekoj drugoj valuti. Dosta smo o tome raspravljali na prethodnim stranicama na forumu od 122 stranice na ovamo pa prelistaj...

eto
srecno!

Poslednja izmena:

:ok::ok::ok:BRAVO!!! CESTITAMOOO!:super::super::super:

Cao drustvo.
Moj AOR 12.6.2007., a poziv za dodatna dokumenta je stigao pre dve nedelje. U igri smo beba+muz+ ja.

Medjutim problem mi je IELTS. BC vise nema moj primerak (jer je proslo vise od dve godine od polaganja), a imigraciono je navelo da hoce da im BC posalje. BC moze da mi da potvrdu da sam polagala IELTS, i da je ja posaljem zajedno sa mojim primerkom testa u Bec.Pisala sam u Bec da li ce mi to prihvatiti, ali odgovora nema.
Ima li neko slicnih iskustava.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back