Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala Sale,

Koliko sam ja shvatio postoji mogucnost
http://www.canadaimmigrationlaw.net/Immigration/family_class.htm

ima i ovo http://www.canadavisa.com/canadian-immigration-faq--family-sponsorship.html

Other relative, regardless of the age or relationship to the sponsor, where the sponsor does not have any relatives (a spouse, son, daughter, mother, father, brother, sister, grandparent, aunt, uncle, niece, or nephew) but the relative which sponsor intents to sponsor;

Where a sponsor does not have any relatives, listed above, to sponsor, and where he or she has no close relatives in Canada who are permanent residents or Canadian citizens, he or she may sponsor one relative regardless of his or her age or relationship to him or her.

Ako stvarno postoji ovakva mogucnost, bilo bi super. Njen brat ce pocetkom nedelje otici kod advokata pa ce pitati.
Ne znam koliko bi onda na osnovu braka ja mogao da dobijem dozvolu za boravak. Ne iskljucujem mogucnost da tamo budem neko vreme turista, "bez statusa" dok se stvari ne rese.

Dragi forumaši, već duže vreme pratim vaše postove pa rek'o da se i ja konačno učlanim, bilo je krajnje vreme.
Prvo, hvala vam svima na iscrpnim informacijama, kao i na detaljnim opisima svega sto je potrebno da bismo se dokopali zemlje nasih snova.
I ja, kao i većina ljudi odavde, planiram da napustim Srbiju, za koju ne verujem da će se išta promeniti u sledećih 20 godina...minimum. Stoga, imam par pitanja za početak.
Naime, želeo bih da se podnesem zahtev za permanent resident visu, naravno. Imam 25 godina i na poslednjoj sam godini studija, sa planom da diplomiram u junu. Iza sebe smatram da imam sve ključne preduslove da mogu da apliciram za ovu vrstu vize, ali još nisam odslužio vojni rok. Primetio sam da se vojska, ratište i slično pojavljivalo i provlačilo kroz dosta postova ovde, ali jedno mi iz svega toga nije jasno.
Naime, da li je apsolutno neophodno da osoba ima odslužen vojni rok da bi mogla da se prijavi za ovu vrstu vize?
Drugo, jako me zanima koji je prvi logičan korak koji treba da preduzmem ovde kako bih ušao u proces. Dosta puta sam bio u kanadskoj ambasadi u Beogradu, mada su jako često bili veoma nesusretljivi, uglavnom naši zaposleni. Srbija... Dakle, koji je prvi, ali zaista prvi korak u celoj priči, odakle da krenem?

Puno hvala na pomoći, svaki savet je dobrodošao!
Pozdrav!

Kljucni preduslov ti je da zavrsis fakultet i imas godinu dana radnog iskustva u struci.Ovo iskustvo mora da bude dokazivo tj da nisi radio na crno.Takodje, zanimanje mora da se nalaci na listi koja je na CIC sajtu ili da ides preko provincial ili preko Quebec.

Nemoj pogresno da me shvatis, ali moras dobro da proucis www.cic.gc.ca

Poslednja izmena:
Sale, iz tvojih usta u usi bilo koje dobre vise sile. Nadam se da nece gnjaviti sa proverama i dostavljanjem jos nekih papira. Nemaju oni pojma kako je nama koji ceeeeekkkaaaaammmooooo......
Da znaju barem delic, sigurno se ne bi tako igrali sa nasim, i te kako tanjusnim zivcima. Ali, sve cemo izdrzati i STICI DO CILJA, a o zurci smatram da smo se dogovorili. Predlog> Kad se skupi 8-10 ljudi sa ovog foruma, ali TAMO, organizuju zurku, a novopridosli forumasi koji "doplivaju" su uvek dobrodosli.
Na kraju, organizujemo nevladinu organizaciju "S.O.S. WE BELIEVE IN CANADA":rotf::super::lol:

Kljucni preduslov ti je da zavrsis fakultet i imas godinu dana radnog iskustva u struci.Ovo iskustvo mora da bude dokazivo tj da nisi radio na crno.takodje, zanimanje mora da se nalaci na listi koja je na CIC sajtu ili da ides preko provincial ili preko Quebec.

Nemoj pogresno da me shvatis, ali moras dobro da proucis www.cic.gc.ca

Sale, hvala najlepše na odgovoru. Radno iskustvo imam, i to zakonski, dokazivo, sve legalno. Ne bih isao ni preko provincial nominee, a ne bih išao ni u Quebec. Naime, cilj mi je da se dokopam Kanade, konkretno Vankuvera jer su mi tetka i jako dobar drugar tamo. Išsao bih zajedno sa ženom. Ona takođe treba da jako brzo završi faks, ali nema radnog iskustva. Video sam da postoji šansa da, kako je na 105. strani napisao, čini mi se Nikita, odemo na nečiju studentsku, nema problema, može i to. Zanima me da li je taj proces po tvom mišljenju brži, kao i to da li su stvari lakše jednom kada si tamo, pa odande onda da sređuješ svoj status i cimaš se. Dakle, aplicirati kao skilled worker, ili ići na varijantu studentska njoj, turistička meni, koje su vezane, pa da odande radimo dalje?

Sve najbolje.:bye:

Sale, iz tvojih usta u usi bilo koje dobre vise sile. Nadam se da nece gnjaviti sa proverama i dostavljanjem jos nekih papira. Nemaju oni pojma kako je nama koji ceeeeekkkaaaaammmooooo......
Da znaju barem delic, sigurno se ne bi tako igrali sa nasim, i te kako tanjusnim zivcima. Ali, sve cemo izdrzati i STICI DO CILJA, a o zurci smatram da smo se dogovorili. Predlog> Kad se skupi 8-10 ljudi sa ovog foruma, ali TAMO, organizuju zurku, a novopridosli forumasi koji "doplivaju" su uvek dobrodosli.
Na kraju, organizujemo nevladinu organizaciju "S.O.S. WE BELIEVE IN CANADA":rotf::super::lol:

Joj , ma samo da odmaglimo.Muka mi je vise od svega.Posle mozemo da organizujemo sta hoces. :ok::ok::ok:

People, imam pitanjce....

S obzirom da, jos uvek, nisam vozac, sta mi predlazete.... Da ovde polazem vozacki ili tamo (mislim, u Kanadi)?

Unapred zahvaljujem na odgovorima :)

Imao, NE imao vozacku iz Srbije. Moracesh polagati vozacki u Kanadi.

Ako imash vozacku iz Srbije duze od jedne ili dve godine, bicesh oslobodjen jednog dela ispita.

U Kanadi prvo polazesh testove, pa voznju u gradu(zabranjuje voznju nocu i na autoputevima), pa godinu dana kasnije full voznju.(sve dozvoljeno)

Ako imash nasu vozacku, u Kanadi polazesh testove, a odma zatim i full voznju.

Sto se tice osiguranja vozila. kazu da pocetnici placaju nevidjene sume..

Ako u Srbiji imash kola na svoje ima i uredno placeno osiguranje... To bi moglo da ti pomogne da osiguranje kola u kanadi bude jeftinije...

Poslednja izmena:
Imao, NE imao vozacku iz Srbije. Moracesh polagati vozacki u Kanadi.

Ako imash vozacku iz Srbije duze od jedne ili dve godine, bicesh oslobodjen jednog dela ispita.

U Kanadi prvo polazesh testove, pa voznju u gradu(zabranjuje voznju nocu i na autoputevima), pa godinu dana kasnije full voznju.(sve dozvoljeno)

Ako imash nasu vozacku, u Kanadi polazesh testove, a odma zatim i full voznju.

Sto se tice osiguranja vozila. kazu da pocetnici placaju nevidjene sume..

Ako u Srbiji imash kola na svoje ima i uredno placeno osiguranje... To bi moglo da ti pomogne da osiguranje kola u kanadi bude jeftinije...

200-300 CAD mesecno kao vozac pocetnik ( novopridosli).Ima na www.carpages.ca kalkulator pa koga ne mrzi neka racuna koliko je osiguranje.Inace moj komsija je placao (kad je dosao u Kanadu pre 4 godine) ratu za auto 250, a osiguranje (mesecno) 270 CAD.

Suma je stvarno neverovatna.:dash::dash::dash:

Poslednja izmena:
Sale, hvala najlepše na odgovoru. Radno iskustvo imam, i to zakonski, dokazivo, sve legalno. Ne bih isao ni preko provincial nominee, a ne bih išao ni u Quebec. Naime, cilj mi je da se dokopam Kanade, konkretno Vankuvera jer su mi tetka i jako dobar drugar tamo. Išsao bih zajedno sa ženom. Ona takođe treba da jako brzo završi faks, ali nema radnog iskustva. Video sam da postoji šansa da, kako je na 105. strani napisao, čini mi se Nikita, odemo na nečiju studentsku, nema problema, može i to. Zanima me da li je taj proces po tvom mišljenju brži, kao i to da li su stvari lakše jednom kada si tamo, pa odande onda da sređuješ svoj status i cimaš se. Dakle, aplicirati kao skilled worker, ili ići na varijantu studentska njoj, turistička meni, koje su vezane, pa da odande radimo dalje?

Sve najbolje.:bye:

Na zalost nemam iskustva sa kombinacijom koju je Nikita naveo.Koliko znam i oni su na kraju aplicirali za Quebec selected ali iz Montreala.Mislim da im je boravak u Quebecu olaksao stvar jer je procedura sama po sebi dosta brza.
Da li ti se zanimanje nalazi na listi od onih 30 i nekoliko? Ako se nalazi , ja bih pre aplicirao kao skilled.

Pozdrav

Sale

Sale, evo jos malo autica http://www.emotors.ca/ Pozdrav !

Hvala. :):):)

Evo jedan savet:

Svako u Kanadi mora da pravi kreditnu istoriju.E sada, svakom doseljeniku je potreban auto sto je dobra prilika za one koji imaju rodjaka ili prijatelja spremnog da im bude zirant ili tzv.co-signer.Ima automobila za nekoliko hiljada 3000-5000 koji mogu da se kupe na kredit tako da je mala mesecna rata.Ako se kupuje stariji auto onda je i osiguranje manje.Vi dobijate dobar automobil koji ce vas sluziti u pocetku,imate manje osiguranje(samim tim pravite i vozacku istoriju kod osiguranja u Kanadi) i takodje ,sto je jako bitno, pravite kreditnu istoriju koja je jako bitna kod kasnije kupovine nekretnnina.
Kod novih automobila osiguranje je pakleno skupo(zavisi od auta) i covek se odmah uvaljuje u veliki dug (tj. kredit)koji niko nece da mu odobri jer nema kreditnu istoriju i stalni posao najmanje godinu dana.Ovo je savet za one koji imaju nekoga u Kanadi.

Poslednja izmena:
Da li na forumu ima neko ko je predao aplikaciju tokom 2007-me? Please, zna li iko da li će i nama poslati onaj zahtev za dodatnom dokumentacijom u roku od 90. dana. Predali smo za skilled workwr krajem novembra 2007-me. Hvala unapred!

Mislim da su skoro zavrsili sa 2006-tom u smislu trazenja docs. Postoje ljudi iz marta, aprila 2007 koji jos nisu dobili takav zahtev. Govorim, naravno o FSW, dakle bez sponzora, ponude za posao i sl.
Mozes da pogledas sajt www.trackitt.com za informacije ko je dokle stigao.
Pozdrav

Original postavio dblui
Da li na forumu ima neko ko je predao aplikaciju tokom 2007-me? Please, zna li iko da li će i nama poslati onaj zahtev za dodatnom dokumentacijom u roku od 90. dana. Predali smo za skilled workwr krajem novembra 2007-me. Hvala unapred!

Mislim da su skoro zavrsili sa 2006-tom u smislu trazenja docs. Postoje ljudi iz marta, aprila 2007 koji jos nisu dobili takav zahtev. Govorim, naravno o FSW, dakle bez sponzora, ponude za posao i sl.
Mozes da pogledas sajt www.trackitt.com za informacije ko je dokle stigao.
Pozdrav

Ja sam za FSW predao u julu 2007. i još nikakav zahtev za dokumenta nisam dobio. Obzirom da ni u Kanadi nije situacija ružičasta i da većina firmi ima stopirano zapošljavanje novih radnika ko zna zašto je to dobro...

Mi smo predali u martu 2007., a AOR nam je 26.04.2007. i već smo se bili zabrinuli zašto nam ne stiže zahtjev za dokumentima.
Malo nam je lakše kad vidimo da nismo jedini.

Pozdrav svima

Nakon sto smo dobili sertifikate za Kvebek u decembru 2008 god. koje smo odmah poslali u Bec 15.01.2009 dobili smo pismo od njih koje formulare da popunimo i listu dokumenata koja treba da posaljemo u Bec. To smo uradili nakon 7 dana. Naredna etapa sa njihove strane je da nam posalju formulare za lekarski pregled. Koliko bi to moglo da traje. Jel ima nekog ovde na forumu koji ima takvo iskustvo.

Gorane,
Mi smo danas postom dobili formulare za lekarski pregled. Proslo je nekoliko nedelja posle csq sertifikata (05feb smo dobili csq). Moja supruga mora da obezbedi jos neke dodatne sertifikate iz Amerike (pored FBI clearance koji smo im poslali, traze i od lokalne policije u dve drzave gde je zivela). Kod nas je sve vrlo brzo islo do sada.
Sve najbolje...
Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back