Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj forum je poprimio sasvim novi ton u poslednje vreme.
Od onog beznadeznog - kako cemo i kada cemo, preslo se na resavanje sasvim obicnih i konkretnih stvari - kako overiti dokumenta, gde, koliko, sta prikupiti, kako poslati...
Diiiiiiiiivno!
Jos samo da pozelim srecan put i bolji zivot nasem prijatelju Sinisi.
Pozdrav svima

Evo da se i mi pohvalimo,AOR 25.09.2006.U petak stiglo pismo sa zahtevom za dokumenta.
Pitanje za Sinisu koliko ti daju vremena za obavljanje lekarskog od njihovog zahteva?

Sada se nama ne zuri,saznali smo da ce zena uskoro da bude u trecem mesecu tako da moramo lekarski obaviti posle jos sedam,ovi u ambasadi bas spori,ko ce ih docekati.
Sta da se radi zivot ide, kockice se slazu polako,cak sam i unapredjenje na poslu dobio,nisam vise sa 20 hemikalija i 30 pumpi svaki dan...
Puno pozdrava svima sa foruma,puno smo pomogli jedni drugima.
Grandicu jos jednom sretan put.

Hello.
Ministry, Freeze, da li ste i vi dobili ono cirkularno pismo sto je poslato iz ambasade u Becu u kojem vas pitaju da li ste jos uvek zainteresovani za iseljenje u Kanadu, odnosno da li zelite da vam vrate application fee, ukoliko niste?

Ako ste ga dobili, kad vam je stiglo? Ukoliko sam dobro shvatila, grupica nas ga je dobila krajem avgusta ove godine...
Hvala unapred na odgovoru.

Meni je stiglo otprilike u drugoj polovini septembra,ne secam se tacno, nisam ga mnogo ni gledala, a zahtev za dokumenta pre 2 nedelje, sa datumom 15.10.08.
Poz.

Evo da se i mi pohvalimo,AOR 25.09.2006.U petak stiglo pismo sa zahtevom za dokumenta.
Pitanje za Sinisu koliko ti daju vremena za obavljanje lekarskog od njihovog zahteva?

Sada se nama ne zuri,saznali smo da ce zena uskoro da bude u trecem mesecu tako da moramo lekarski obaviti posle jos sedam,ovi u ambasadi bas spori,ko ce ih docekati.
Sta da se radi zivot ide, kockice se slazu polako,cak sam i unapredjenje na poslu dobio,nisam vise sa 20 hemikalija i 30 pumpi svaki dan...

3 cestitke, prva za bebu, pa za posao, i naravno za documents request.
Mi treba da postanemo roditelji u decembru.
Kada je trebalo da odlucimo da li je vreme za bebu ili ipak da sacekamo da vidimo sta ce biti sa Kanadom, ja sam se raspitivala i za lekarski i kada obavestiti ambasadu i sl.
Vi sada njima mozete postali sva dokumenta, uz napomenu da je supruga u drugom stanju. Oni su jako fleksibilni kada je u pitanju prinova.
Dok oni vas izboduju, proci ce sigurno 6 meseci.
Kada vas konacno ocene, poslace Vam zahtev za lekarski, supruga ce se vec poroditi, a lekarski cete poslati zajedno sa izvodom MKR za bebu za koji se inace u NS ceka i po 6 nedelja.
Tako da je super sto cete imati bebu i ona vam se potpuno uklapa u termine!
Poz.

Aleksandre, hvala,

Sto se tice lekarskog i bebe, ma samo terajte po planu i programu i ne brinite nista, dok dobijete zahtev za lekarski, Beba ce vec nauciti i prve reci.... :) .
Meni su dali rok 3 meseca da uradim lekarski, ali nemojte razmisljati o tome, tek su vas uzeli u proceduru.
Ministry vam je lepo rekla.
Neka je sa srecom i nek je ziva i zdrava Beba.:klap:

Meni je stiglo otprilike u drugoj polovini septembra,ne secam se tacno, nisam ga mnogo ni gledala, a zahtev za dokumenta pre 2 nedelje, sa datumom 15.10.08.
Poz.

Kao da su pobrkali loncice!

:dontunderstand:

Nama, koji smo predali zahtev u 2007., poslali su cirkular krajem avgusta, pre vas iz 2006. No dobro, valjda poziv za dostavljanje dokumentacije ide svojim redom...

Hvala oboma na odgovorima. Javite nam i kada dobijete poziv za lekarski - zivo me zanima koliko to sve, po 'simplified' procesu, traje. :???:

:bye:

Kao da su pobrkali loncice!

:dontunderstand:

Nama, koji smo predali zahtev u 2007., poslali su cirkular krajem avgusta, pre vas iz 2006. No dobro, valjda poziv za dostavljanje dokumentacije ide svojim redom...

Hvala oboma na odgovorima. Javite nam i kada dobijete poziv za lekarski - zivo me zanima koliko to sve, po 'simplified' procesu, traje. :???:

:bye:

Svima su poslali pismo bez obzira kada je aplicirao,verovatno iz njima poznatih razloga.
Za sad idu redom po simplified prvo ministry pa freeze pa mi pa dalje,bitno da je krenulo ali stvarno predugo traje.

Za Ministry i Aleksandra,

Podrska za trudnocu, bebe su najvece bogatstvo!! Evo moja lutka spava spokojno pored nas, nema pojma sta joj spremamo sa Kanadom. Mi smo pre oko godinu imali te dileme da li da preavimo bebu ovde ili tamo kad stignemo i slicno, ali nas je preduhitrila Dunja i rodila se (njen aor 20.06.2008, a nas AOR 25.04.2007!!) Ni slucajno ne treba cekati nikakvu administraciju, to je moj savet za sve one koji hoce da se sele, zivot ide, nema cekanja, a ovo kad bude, bice.....u slicnom smo sosu!!
Ura za bebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozzzz

AleksandarA ili bilo ko drugi...

Sta znaci ovo tj. kako vi to prevodite/shvatate? To je sa one strane sto si dao link.

"If you take the language test within one year of submitting your simplified application, the results remain valid and will be accepted as supporting documentation by the visa office."

Hvala unapred,

Sve najbolje!

Naz Dvoje

AleksandarA ili bilo ko drugi...

Sta znaci ovo tj. kako vi to prevodite/shvatate? To je sa one strane sto si dao link.

"If you take the language test within one year of submitting your simplified application, the results remain valid and will be accepted as supporting documentation by the visa office."

Hvala unapred,

Sve najbolje!

Naz Dvoje

Pa to treba da znaci da prihvataju IELTS ako je mladji od godinu dana u trenutku podnosenja aplikacije po SA :) Znaci recimo rezultati IELTS-a 16.7.2006. mora da se apllicira najkasnije do 15.7.2007. Ako gresim neka me neko ispravi.

Cao svima,
mi smo predali u aprilu, dobili AOR posle nekih desetak dana, i 29. septembra smo dibili obavestenje da se sa ovim pismom ponistava ono prethodno u kojem su nam dali AOR jer se to odnosi na one koji su aplicirali pre 27. februara. Nakon toga pise bold tekstom procitajte pazljivo ovo ispod.
Svesni ste da PArlament Kanade menja proces imigracije ...da ce ministar imati instrukcije po pitanju procesuiranja odredjenih tipova imigracije koji su predali 27. februara ili kasnije.
Buduci da do sada jos nisu dali nikakva uputstva, mi nismo u mogucnosti da vas trenutno informisemo da li i na koji nacin ce ovo uticati na Vasu aplikaciju. Medjutim, mozete se informisati na
http://www.cic.gc.ca/english/department/lows-policy/irpa.asp
medjutim ja ovo ne mogu da otvorim...pa ako neko uspe molim ga da me obavesti.
Naravno u poslednjem paragrafu se zahvaljuju na strpljenju i zao im je sto ne mogu da nas procesuiraju pre nego sto dobiju instrukcije. Obavestice nas kada ministar da instrukcije...
Eto cisto informacija za one koji su aplicirali po "buducem najnovijem" nacinu.
Puno pozdrava, Bojan

Ja sam to cirkularno pismo dobio krajem avgusta a AOR mi je od 2.avgusta 2007.

Poslednja izmena:
pozdrav svima.

kakav divan thread. more korisnih inputa, iskustva iz prve ruke. pročitala sam od 46 - 56 strane, mozak me malo prži od viška informacija pa ću morati nastaviti kasnije:)
inače, na 46 str. je gugl pronašao ono što je mene interesiralo, a to je famozni LMO, ali vidim da bi trebalo cijeli topic pročitat...

ja i suprug (oboje iz Bosne, RS) već (pre) dugo pokušavamo doć do radnog ugovora u edmontonu, oslanjali smo se na pomoć jedne osobe tamo ali smo oboje poprilično pogubili živce u toj nemoći da direktno reagujemo, pa se sad malo educiramo kako doć do kompanije koja već ima (ili želi tražit) LMOe, pošto vidimo da ima svega i da se većinom kompanije obraćaju agencijama za zapošljavanje, e sad, kako doć do ažurne agencije, bla bla...

uglavnom, samo sam vas sve htjela pozdravit koji ste na ovom topicu, i ove koji su nakon golgote uspjeli otputovat i ove koji još čekaju, prikupljaju dokumentaciju i studiraju kanadske zakone and stuff:)

vjerujem da ću i ja imat dosta konkretnih pitanja, ali prvo želim pročitat cijeli thread, pa se onda javim s nejasnoćama.

Poslednja izmena:
Pa to treba da znaci da prihvataju IELTS ako je mladji od godinu dana u trenutku podnosenja aplikacije po SA :) Znaci recimo rezultati IELTS-a 16.7.2006. mora da se apllicira najkasnije do 15.7.2007. Ako gresim neka me neko ispravi.

Nisam siguran nadam se da je to.Cucemo kada prvom od nas odgovore.
Ovo sto su napravili je tuzno,ali se nadam da taj posao tamo radi neko ko ima mozga da malo mucne glavim i da odluci,a ne da se slepo drzi datuma,sta ako je proslo godinu i nedelju dana ja sam kao zaboravio jezik uuuuuu.....:dash:

MA zivele bebe.....:super:

Sto se tice IELTS,pise ovde,tako da ne bi trebalo da bude problema.
British council *****,dobro da ne cuvaju rezultate 2 nedelje.
http://www.cic.gc.ca/english/information/faq/immigrate/skilled/skilled-faq14.asp

Ako sam dobro razumeo.... :rumenko:
Dakle, tek nakon sto iz Beca zatraze rezultate IELTS-a, treba otici u British Council i reci im da posalju taj jedan primerak koji inace salju direktno u Bec? :???:
Znaci, nikako ne uzimati rezultate odmah nakon testa (tj ne reci im da salju na kucnu adresu)? :???:
Ovo pitam jer je neko vec pomenuo da je imao problem da iz Beca traze da rezultate posalje sam British Council, a ne aplikant...

Cao svima,
mi smo predali u aprilu, dobili AOR posle nekih desetak dana, i 29. septembra smo dibili obavestenje da se sa ovim pismom ponistava ono prethodno u kojem su nam dali AOR jer se to odnosi na one koji su aplicirali pre 27. februara. Nakon toga pise bold tekstom procitajte pazljivo ovo ispod.
Svesni ste da PArlament Kanade menja proces imigracije ...da ce ministar imati instrukcije po pitanju procesuiranja odredjenih tipova imigracije koji su predali 27. februara ili kasnije.
Buduci da do sada jos nisu dali nikakva uputstva, mi nismo u mogucnosti da vas trenutno informisemo da li i na koji nacin ce ovo uticati na Vasu aplikaciju. Medjutim, mozete se informisati na
http://www.cic.gc.ca/english/department/lows-policy/irpa.asp
medjutim ja ovo ne mogu da otvorim...pa ako neko uspe molim ga da me obavesti.
Naravno u poslednjem paragrafu se zahvaljuju na strpljenju i zao im je sto ne mogu da nas procesuiraju pre nego sto dobiju instrukcije. Obavestice nas kada ministar da instrukcije...
Eto cisto informacija za one koji su aplicirali po "buducem najnovijem" nacinu.
Puno pozdrava, Bojan

ja sam aplicirala u junu ove godine, u Rimu i jos uvek nisam dobila nikakvo obavestenje od njih, a pre nekih mesec dana sam razmenila par e-mailova sa njima u vezi sa nekim drugim problemom i nisu mi nista spomenuli

Pre neki dan sam postovala neki link u vezi sa novim ministrom za imigraciju i tamo lepo pise da im sva zanimanja trebaju :p, ali da nema nikakvih vesti jos uvek o zvanicnim listama zanimanja, ali bas bi bilo zabavno da se ta stvar ubrza... ah!

Mnogo volim Kanadu :)

Ma komplikovano,mislim da kuci dobijes svakako,uracunato u CENU.Vec zamisljam da nemamo kuci rezultate,a oni obrisali podatke,videcemo kako ce biti.

Mi smo u dilemi da li prvo da vadimo nove pasose ne bi da se desi da posaljemo stare pa da nam nasa divna drzava ponisti vazenje pasosa kraj ove ili kraj sledece godine tako sem procitao u novinama.
Pa posle saljemo druge pasose na viziranje ili ako ne odemo do kraja 2009 da poniste vize i zakomplikuju proces od Srbije mozes svasta da ocekujes.:otkacio:
Da li je neko razmisljao o ovome,mi cemo u cetvrtak prvo da vadimo nove pasose.:!::!::!:

Ako si u Kanadi,stari pasos istekne, ako treba da se putuje negde,ide se u ambasadu....komplikacija...

Ministry,freeze?

Poslednja izmena:
3 cestitke, prva za bebu, pa za posao, i naravno za documents request.
Mi treba da postanemo roditelji u decembru.
Kada je trebalo da odlucimo da li je vreme za bebu ili ipak da sacekamo da vidimo sta ce biti sa Kanadom, ja sam se raspitivala i za lekarski i kada obavestiti ambasadu i sl.
Vi sada njima mozete postali sva dokumenta, uz napomenu da je supruga u drugom stanju. Oni su jako fleksibilni kada je u pitanju prinova.
Dok oni vas izboduju, proci ce sigurno 6 meseci.
Kada vas konacno ocene, poslace Vam zahtev za lekarski, supruga ce se vec poroditi, a lekarski cete poslati zajedno sa izvodom MKR za bebu za koji se inace u NS ceka i po 6 nedelja.
Tako da je super sto cete imati bebu i ona vam se potpuno uklapa u termine!
Poz.

Bas mi je drago sto ljudi ovako razmisljaju tako se napreduje u zivotu.

Srecan decembar vam zelimo.
Pozz:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back