Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma komplikovano,mislim da kuci dobijes svakako,uracunato u CENU.Vec zamisljam da nemamo kuci rezultate,a oni obrisali podatke,videcemo kako ce biti.

Mi smo u dilemi da li prvo da vadimo nove pasose ne bi da se desi da posaljemo stare pa da nam nasa divna drzava ponisti vazenje pasosa kraj ove ili kraj sledece godine tako sem procitao u novinama.
Pa posle saljemo druge pasose na viziranje ili ako ne odemo do kraja 2009 da poniste vize i zakomplikuju proces od Srbije mozes svasta da ocekujes.:otkacio:
Da li je neko razmisljao o ovome,mi cemo u cetvrtak prvo da vadimo nove pasose.:!::!::!:

Ako si u Kanadi,stari pasos istekne, ako treba da se putuje negde,ide se u ambasadu....komplikacija...

Ministry,freeze?

Pozdrav

Pre neki dan sam razgovarao sa prijateljem iz Kanade u vezi pasosa.On mi kaze da je daleko bolje izvaditi pasos u Srbiji jer je u Kanadi preko 300 CAD, dok je u Srbiji negde oko 2000 din.Ja takodje krecem u proceduru vadjenja novih.Sama procedura u Kanadi je kompikovanija jer zahteva odlazak u konzulat, a i razlika u ceni nije bas zanemarljiva.Cetiri clana porodice ti je skoro 1500 CAD.

Inace, potpuno si u pravu da stvar moze da se zakomplikuje sa starim pasosima.Ode coveku Kanadu, u medjuvremenu nasi pasosi prestanu da vaze , a iz nekog razoga moras da putujes i eto ti problema.

Moje misljenje je da bi svako ko je u procesu trebao da izvadi novi pasos.

Poslednja izmena:
pozdrav svima.

kakav divan thread. more korisnih inputa, iskustva iz prve ruke. pročitala sam od 46 - 56 strane, mozak me malo prži od viška informacija pa ću morati nastaviti kasnije:)
inače, na 46 str. je gugl pronašao ono što je mene interesiralo, a to je famozni LMO, ali vidim da bi trebalo cijeli topic pročitat...

ja i suprug (oboje iz Bosne, RS) već (pre) dugo pokušavamo doć do radnog ugovora u edmontonu, oslanjali smo se na pomoć jedne osobe tamo ali smo oboje poprilično pogubili živce u toj nemoći da direktno reagujemo, pa se sad malo educiramo kako doć do kompanije koja već ima (ili želi tražit) LMOe, pošto vidimo da ima svega i da se većinom kompanije obraćaju agencijama za zapošljavanje, e sad, kako doć do ažurne agencije, bla bla...

uglavnom, samo sam vas sve htjela pozdravit koji ste na ovom topicu, i ove koji su nakon golgote uspjeli otputovat i ove koji još čekaju, prikupljaju dokumentaciju i studiraju kanadske zakone and stuff:)

vjerujem da ću i ja imat dosta konkretnih pitanja, ali prvo želim pročitat cijeli thread, pa se onda javim s nejasnoćama.

Pozdrav i tebi.Dobrodosla!

Zakazali za sutra za vadjenje pasosa.
Potrebno:
1.Licna karta
2.Izvod iz knjige rodjenih(kao da se svaki put rodis drugde)
3.Potvrda o drzavljanstvu
4.Taksa na 2000 + na drugom obrazcu taksa na 170 din. u supu se prepise ziro racun,poziv na broj...
5.Jedna slika,nije obavezno(cudno)

Nije mala usteda,a koliko kosta karta od grada gde zivis do konzulata,puno bespotrebnih troskova.
I moras otici do kraja 2009. dotle ce verovatno vaziti stari pasosi,sem ako se menja zakon ovde je to normalno.
Kazu mi na salteru da se stari pasosi vise nece izdavati.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Zakazali za sutra za vadjenje pasosa.
Potrebno:
1.Licna karta
2.Izvod iz knjige rodjenih(kao da se svaki put rodis drugde)
3.Potvrda o drzavljanstvu
4.Taksa na 2000 + na drugom obrazcu taksa na 170 din. u supu se prepise ziro racun,poziv na broj...
5.Jedna slika,nije obavezno(cudno)

Nije mala usteda,a koliko kosta karta od grada gde zivis do konzulata,puno bespotrebnih troskova.
I moras otici do kraja 2009. dotle ce verovatno vaziti stari pasosi,sem ako se menja zakon ovde je to normalno.
Kazu mi na salteru da se stari pasosi vise nece izdavati.
Pozdrav.

Slikace te u MUP-u.Koliko sam jutros cuo , stari pasosi vaze do kraja 2008.Ta slika koju donosis ti nije slika za pasos vec za neku evidenciju.

Ma komplikovano,mislim da kuci dobijes svakako,uracunato u CENU.Vec zamisljam da nemamo kuci rezultate,a oni obrisali podatke,videcemo kako ce biti.

Mi smo u dilemi da li prvo da vadimo nove pasose ne bi da se desi da posaljemo stare pa da nam nasa divna drzava ponisti vazenje pasosa kraj ove ili kraj sledece godine tako sem procitao u novinama.
Pa posle saljemo druge pasose na viziranje ili ako ne odemo do kraja 2009 da poniste vize i zakomplikuju proces od Srbije mozes svasta da ocekujes.:otkacio:
Da li je neko razmisljao o ovome,mi cemo u cetvrtak prvo da vadimo nove pasose.:!::!::!:

Ako si u Kanadi,stari pasos istekne, ako treba da se putuje negde,ide se u ambasadu....komplikacija...

Ministry,freeze?

Treba izvaditi nove psose u koje ce se utisnuti permanent resident viza, svakako!
Taj novi, crveni pasos (koji sam video i malo je cudan, sa plasticnom stranom gde je slika) vazi deset godina, tj. nema potrebe za vadjenjem sledeceg, do Kanadskog!!!
Inace, smanjice, navodno, cenu pasosa u nasim konzulatima, u evropi su od juce 50 eur, popravlja se nasa administracija, zavoleli su emigraciju, nema sta!!!
Pozdrav

pozdrav svima.

kakav divan thread. more korisnih inputa, iskustva iz prve ruke. pročitala sam od 46 - 56 strane, mozak me malo prži od viška informacija pa ću morati nastaviti kasnije:)
inače, na 46 str. je gugl pronašao ono što je mene interesiralo, a to je famozni LMO, ali vidim da bi trebalo cijeli topic pročitat...

ja i suprug (oboje iz Bosne, RS) već (pre) dugo pokušavamo doć do radnog ugovora u edmontonu, oslanjali smo se na pomoć jedne osobe tamo ali smo oboje poprilično pogubili živce u toj nemoći da direktno reagujemo, pa se sad malo educiramo kako doć do kompanije koja već ima (ili želi tražit) LMOe, pošto vidimo da ima svega i da se većinom kompanije obraćaju agencijama za zapošljavanje, e sad, kako doć do ažurne agencije, bla bla...

uglavnom, samo sam vas sve htjela pozdravit koji ste na ovom topicu, i ove koji su nakon golgote uspjeli otputovat i ove koji još čekaju, prikupljaju dokumentaciju i studiraju kanadske zakone and stuff:)

vjerujem da ću i ja imat dosta konkretnih pitanja, ali prvo želim pročitat cijeli thread, pa se onda javim s nejasnoćama.

Dobrodosli u klub!
Welcome to the club!!
Bienvenue a la club!!!
Sale jel dobro?

Dobrodosli u klub!
Welcome to the club!!
Bienvenue a la club!!!
Sale jel dobro?

Ha,ha,ha dobro je.Doduse ima jedna mala greska , ali za onoga ko krece sa francuskim je OK.

Imenica club je u francuskom u muskom rodu, pa je onda "le club" tako da kada hoces da kazes u klub onda je to "au club" jer A+LE CLUB daje AU CLUB,Bienvenue au club. (al smaram).

Pour l'instant c'est très bien mon ami!
Très bien!!!

Poslednja izmena:
Treba izvaditi nove psose u koje ce se utisnuti permanent resident viza, svakako!
Taj novi, crveni pasos (koji sam video i malo je cudan, sa plasticnom stranom gde je slika) vazi deset godina, tj. nema potrebe za vadjenjem sledeceg, do Kanadskog!!!
Inace, smanjice, navodno, cenu pasosa u nasim konzulatima, u evropi su od juce 50 eur, popravlja se nasa administracija, zavoleli su emigraciju, nema sta!!!
Pozdrav

Pitao sam danas u MUP-u.Kazu da se ceka od 7 do 10 dana, sto je,ako je istina, sasvim ok.

evo i mene opet ,
krajem oktobra po mojim informacijama je formirana vlada u kanadi jer su bili izboripa se ocekuje da novi ministar da insrukcije za ambasade , eto jedan detalj zasto je malo usporeno u ambasadama
inace cekam punih 6 meseci ni jedno slovo od ambasade nisam dobio, al je proslo..........

Mi smo u dilemi da li prvo da vadimo nove pasose ne bi da se desi da posaljemo stare pa da nam nasa divna drzava ponisti vazenje pasosa...........

Ministry,freeze?

Uphhhhh........pravo da ti kazem bas sam bio na mukama sta da radim....Ovde u Nisu kazu da treba od 15 do 30 dana da stigne novi pasos. Ja ga odma racunam na 30, iz iskustva. Posle dve godine cekanja ovakve stvari me zaista iritiraju ali sta da se radi.
Na kraju sam prelomio da ipak vadimo pasose :(. Dodatno me iznerviralo to sto sad vise ne mozes decu da stavis na pasos roditelja nego i klinci moraju da vade pasose. Znaci za nas cetvoro 10000 dinara sa taksama.

Pozdrav

Valjda cemo dobiti jednom taj normalan pasos(Kanade),a ne ovo nase cudo koje nista ne vredi.
Pozdrav i puno srece.

pozdrav drugari!

pratim vas....stalno i sada sam i sama morala da se ukljucim vezano za ovu dilemu sa pasosima.

Mislim da treba vaditi nove pasose pod obavezno!

Samo iz tog razloga mom suprugu u Ambasadi u Beogradu nisu izdali radnu vizu na 2 godine, nego samo do kraja 2009 jer mu do tada vazi ovaj stari pasos. Izgleda ce morati da dolazi u Srbiju da vadi novi (tako su mu rekli u Ambasadi u BG)...na njegovo pitanje da li moze to uraditi u Kanadi, nismo dobili bas precizan odgovor. Navodno je obavezan da se vrati u Srbiju po isteku radne vize iako mu je ugovor u kompaniji na 2 godine.:roll: Glupost i bespotrebni troskovi.

Sta vi mislite?

Inace tata nam se za sada ok snalazi, i od 01-og 11. je zvanicno poceo da radi kao Supervizor!!!!:D (sto je u NOC-u zanimanje u kategoriji B) tako da cemo mu se uskoro moci pridruziti, a to nam ujedno otvara put ka permanent resident statusu, ali kao sto je naznaceno na onom linku koji je Sale dao uslov da i ja dobijem Otvorenu Radnu Vizu je min. 6 meseci njegovog rada u Kanadi.Ovo cisto da znaju ovi koji su zainteresovani za Work Permit mada ih je premalo na ovom forumu.
Mozda da otvorimo novu temu da ne dosadjujemo ostalima.

Ja i cerkica upravo ovih dana radimo na tome(dobijanju novih pasosa), ali me je sada zbunio AleksandarA sa nekim komentarom iz novina.
Naime nas dve cemo pocetkom sledece godine predati aplikaciju za pridruzenje tati i sada mi nije jasno na sta si Aleksandre mislio, kakav problem bi mogao da iskrsne, ako ja sada predam stari pasos na ponistenje. Nije valjda da do februara necu dobiti novi???

Pojasni malcice....:bye:

pozdrav drugari!

pratim vas....stalno i sada sam i sama morala da se ukljucim vezano za ovu dilemu sa pasosima.

Mislim da treba vaditi nove pasose pod obavezno!

Samo iz tog razloga mom suprugu u Ambasadi u Beogradu nisu izdali radnu vizu na 2 godine, nego samo do kraja 2009 jer mu do tada vazi ovaj stari pasos. Izgleda ce morati da dolazi u Srbiju da vadi novi (tako su mu rekli u Ambasadi u BG)...na njegovo pitanje da li moze to uraditi u Kanadi, nismo dobili bas precizan odgovor. Navodno je obavezan da se vrati u Srbiju po isteku radne vize iako mu je ugovor u kompaniji na 2 godine.:roll: Glupost i bespotrebni troskovi.

Sta vi mislite?

Inace tata nam se za sada ok snalazi, i od 01-og 11. je zvanicno poceo da radi kao Supervizor!!!!:D (sto je u NOC-u zanimanje u kategoriji B) tako da cemo mu se uskoro moci pridruziti, a to nam ujedno otvara put ka permanent resident statusu, ali kao sto je naznaceno na onom linku koji je Sale dao uslov da i ja dobijem Otvorenu Radnu Vizu je min. 6 meseci njegovog rada u Kanadi.Ovo cisto da znaju ovi koji su zainteresovani za Work Permit mada ih je premalo na ovom forumu.
Mozda da otvorimo novu temu da ne dosadjujemo ostalima.

Ja i cerkica upravo ovih dana radimo na tome(dobijanju novih pasosa), ali me je sada zbunio AleksandarA sa nekim komentarom iz novina.
Naime nas dve cemo pocetkom sledece godine predati aplikaciju za pridruzenje tati i sada mi nije jasno na sta si Aleksandre mislio, kakav problem bi mogao da iskrsne, ako ja sada predam stari pasos na ponistenje. Nije valjda da do februara necu dobiti novi???

Pojasni malcice....:bye:

Oooooo, pa dobar dan ! Nije vas bilo skoro.Vidim stvari se odvijaju kako je planirano, sto mi je posebno drago.

Prekjuce sam se raspitivao u MUP-u i rekli su mi da se na novi pasos ceka od 7 do 10 dana.Mozda ljudi iz drugih delova Srbije cekaju malo duze , ali to je zbog toga sto se pasosi rade u Beogradu , pa se onda distribuiraju dalje.

Pozdrav

Pozdrav Sale, moram da te pohvalim zbog tvoje prijatnosti, ljubaznosti i dobronamernosti!

Polako preuzimas mesto na tronu na ovom Forumu!

Pratim vas stalno, tek da ne propustim neku vaznu informaciju, ali mi je trenutno mnogo interesantniji Forum B92 (oprostite, izvinite.....;) tema Imigracija Emigracija jer se tamo moze procitati stosta interesantno o raznim aspektima zivota u Kanadi.

Ova nasa tema je odlicna, mada uglavnom obradjuje detalje vezane za samu proceduru aplikacije Skilled Workers, nekada davno ste diskutovali o mnogim drugim temama vezano za zivot u Kanadi i bilo je super...ali cini mi se da je to zato sto su kanadjani proredili posetu.

Nadam se da vas necu zivcirati skretanjem sa teme...ali evo malo iskustva nasih od tamo.
Tata nam se svakodnevno javlja, najvise mu se svidja vreme koje svakodnevno provodi u skoli engleskog gde komunicira sa ljudima iz celog sveta, a profesor neki otkaceni Kanadjanin se pre neki dan za Halloween maskirao u Nindzu, a na pauzi je stiglo 20 pica...svakom po jedna.

Kaze uz solidno znanje engleskog jezika mozes tamo napraviti puno toga....jedino sto mu smeta je sto u sentru grada i uopste na ulici osim narkomana i klosara retko mozes sresti coveka. Meni ovo grozno zvuci, a o tome sam slusala i ranije.
Ljudi sta je to, da li je to samo u Edmontonu ili celoj S.Americi?

Juce mi komsinica, starija zena ispricala svoje iskustvo iz Cikaga gde su je zaustavili policajci i autom dovezli do sinovljeve kuce, samo zato sto je nemarno setala stambenom cetvrti i zagledala kuce u vreme radnog vremena.

Nije mi jasno, covek slusajuci nase "interpretacije" stice utisak da se u najdemokratskijim zeljama na svetu dovodi u pitanje osnovna ljudska sloboda kretanja( mislim na pricu ove bake, koja im je verovatno bila sumnjiva, ali koja nije usamljen primer:dontunderstand:)

:bye:

Izvini ako sam te zbunio,govorio sam o tome da ako dobijes vizu u stari pasos to moze biti problem kada on istekne,ili kada mi saljemo sada fotokopiju starog pasosa(simplified),posle im se ne mogu pojaviti na viziranje sa novim(ili mogu) ne zelim da rizikujem da se nesto iskomplikuje zbog administrativnih zavrzlama,ili odem u Kanadu istekne stari pasos a ja bi negde van Kanade lakse mi je da sada sredimo nove pasose.
Inace mi nismo ponistavali stare, trazili si nam da ih skeniraju i rekli da dodjemo za dve nedelje po nove i ponesemo stare,verovatno ce ih tada ponistiti.
U glavnom bez brige bitno je da tata snasao,samo napred da i vi odete.:super:
Inace mom bratu su obili kucu pre dve nedelje,kada su culi da nije nista vredno odneto policajci su za 10 min otisli,nista uvidjaj,otisci i td.Tako da mi se svidja predostroznost kod njih.
Sto se tice klosara i narkomana to mi se nesvidja nadam se da ih nema bas toliko ja sam gledao dosta slika jednog prijatelja iz Toronta i deluje super(preveliko za moj ukus).Kada se malo bolje pogleda ima toga dosta i kod nas samo ne sede bas u glavnoj ulici,osim kada prose.
Hvala za informacije znaci nam kada cujemo da se neko snasao dobro i mi razmisljamo o Alberti.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Pozdrav Sale, moram da te pohvalim zbog tvoje prijatnosti, ljubaznosti i dobronamernosti!

Polako preuzimas mesto na tronu na ovom Forumu!

Pratim vas stalno, tek da ne propustim neku vaznu informaciju, ali mi je trenutno mnogo interesantniji Forum B92 (oprostite, izvinite.....;) tema Imigracija Emigracija jer se tamo moze procitati stosta interesantno o raznim aspektima zivota u Kanadi.

Ova nasa tema je odlicna, mada uglavnom obradjuje detalje vezane za samu proceduru aplikacije Skilled Workers, nekada davno ste diskutovali o mnogim drugim temama vezano za zivot u Kanadi i bilo je super...ali cini mi se da je to zato sto su kanadjani proredili posetu.

Nadam se da vas necu zivcirati skretanjem sa teme...ali evo malo iskustva nasih od tamo.
Tata nam se svakodnevno javlja, najvise mu se svidja vreme koje svakodnevno provodi u skoli engleskog gde komunicira sa ljudima iz celog sveta, a profesor neki otkaceni Kanadjanin se pre neki dan za Halloween maskirao u Nindzu, a na pauzi je stiglo 20 pica...svakom po jedna.

Kaze uz solidno znanje engleskog jezika mozes tamo napraviti puno toga....jedino sto mu smeta je sto u sentru grada i uopste na ulici osim narkomana i klosara retko mozes sresti coveka. Meni ovo grozno zvuci, a o tome sam slusala i ranije.

Juce mi komsinica, starija zena ispricala svoje iskustvo iz Cikaga gde su je zaustavili policajci i autom dovezli do sinovljeve kuce, samo zato sto je nemarno setala stambenom cetvrti i zagledala kuce u vreme radnog vremena.

Nije mi jasno, covek slusajuci nase "interpretacije" stice utisak da se u najdemokratskijim zeljama na svetu dovodi u pitanje osnovna ljudska sloboda kretanja( mislim na pricu ove bake, koja im je verovatno bila sumnjiva, ali koja nije usamljen primer:dontunderstand:)

:bye:

Cao Srna,

Lepe vesti od Vas, drago mi je da se suprug dobro snalazi i zelim Vam da mu se sto pre pridruzite!
Imam i ja primer oca mog dobrog druga, oni zive u Bostonu (USA), i covek rano ujutro dzogirao uz more, plazom. Imao je farmerke i jaknu, prosto mu je tako odgovaralo, kad su ga ugledali policajci i pitali zasto ne trci u trenerci i patikama, kako je uobicajeno!?! Nije mu uspelo da objasni da je tako bio raspolozen za trcanje, a covek inace zivi 20-tak godina tamo, tako da su ga njihovim kolima odveli kuci kako bi se uverili u njegovu pricu da je porodican covek, koji radi i slicno!!!
To je nazalost cena normi koje tamo vladaju, za sve postoje nepisana pravila kojih se svi cvrsto drze, e sad nama je to malo sokantno na prvi pogled, medjutim tamo ima svega, dosta kriminala i slicno, tako da policija na sve reaguje! To je, s druge strane opet dobro, jer ne daj Boze da Vam se nesto lose desi, svi ce odmah reagovati od komsija do policije, ali ima nus efekata.....
ovo ja malo nagadjam, malo naslucujem, a i bio sam turisticki u USA, zaista ima stvari koje su mi tada smetale, sloboda........nikad je nema dovoljno!!!! Nigde!!
Pozdrav

Tako je u velikim gradovima ima svasta tako da do god nisu bezobrazni dobro je da brinu,bolje nego da peglaju studente i tolerisu kriminal.
Ali pravi utisak cu imati kada odemo za sada mogu samo da nagadjam.

Upravo tako.Pravi utisak ces steci tek kada odes tamo.Svako je prica za sebe i nijedan forum ti ne moze dati pravu sliku o zivotu tamo.Svako je to doziveo na sebi svojstven nacin.

Poslednja izmena:
Evo i ja da se javim.
Prosle nedelje su mi stigli papiri iz Kanade (LMO, HRSDC) sve popunjeno "samo" dokumenta da skupim prevedem i odnesem u ambasadu.
Inace aplicirao sam za WORK PERMIT tj dobio sam posao.
Srna 72 pozdrav sta su sve tvom muzu trazili od dokumenta i koliko je cekao na vizu
POZDRAV

Cao Srna72,
drago mi je da je Vas suprug uspeo doci ovde i nadam se da cete i Vi uskoro doci;Sto se skole engleskog tice tamo je stvarno kako Vas suprug kaze;upoznas ljude iz celog sveta,profesori jesu super;Ja sam isla na Norquest College i bilo mi je super kao i vecini koji su tamo isli;Nazalost sto se tice centra grada narkomana,beskucnika to je tako ovde;Nadam se da Vas suprug nezivi u centru grada(downtown).Ovde u edmontonu centar grada, oko 107 avenue,oko 118 avenue ima dosta beskucnika,narkomana,prostitutki....Mi smo bili menadzeri u tom delu grada kada smo dosli (kao i dosta nasih), sve i svasta smo videli...Sada zivimo u drugom delu grada South West jeste stanarina skuplja ali nema beskucnika koji prevrcu po kontejnerima,spavaju u zgradi u hodniku,idu od stana do stana trza da kupe ili prodaju drogu.....itd.Tako je u celoj Kanadi u vecim gradovima svaki grad ima los deo gde ima svega i svacega.Edmonton je u 2007 bio prvi po ubistvima,pa onda Winnipeg,Calgary, Toronto,Vancouver...Kada dodjete sa cerkicom nemojte nikako iznajmljivati stano u centru, oko 107 avenue,oko 118 avenue ....Pozdrav iz Edmontona

jutro svima.

skoro sam pri kraju čitanja threada (ostalo još nekih 15tak str.), bilo bi jednostavno da čitam samo ovo, al klikam po ne-znam-ti-ni-ja-više po čemu, a uporedo se razvija i situacija vezano za naše traženje LMO ugovora po kanadi.

jedno super brzo pitanje: koliko može trajati dobijanje LMOa, kad kompanija preda zahtjev za neko zanimanje koje jeste na listi ovih što manjkaju?

čini mi se, al opet ne mogu se sjetit nikako (:dash:) kad smo prošle ili pretprošle godine "sarađivali" s jednim čovjekom iz agencije za zapošljavanje tamo, da je rečeno da to može potrajati čak i do godine dana? zna li iko?
na hrsdc ima raznih tih verzija aplikacija za LMO, u zavisnosti od djelatnosti naravno, danas ću se malo educirati ovdje koliko mi vrijeme dopusti, ali svi najviše volimo čuti info iz prve ruke, pa eto, da pitam i ovdje:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back