Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hvala na odgovorima za trudnocu..Da mozda ni ne bismo dobili turisticke vize...MA ne znam vise, samo bih da odemo odavde sto pre, kao i svi...No sa druge strane, otici cemo onda spremni sto se dece tice...spremni za rad i akciju...Nista od objave o novom nacinu procene aplikacija. Rekli su da ce objaviti u septembru, ali jos uvek nista.
Pozdrav, Bojan

hvala na odgovorima za trudnocu..Da mozda ni ne bismo dobili turisticke vize...MA ne znam vise, samo bih da odemo odavde sto pre, kao i svi...No sa druge strane, otici cemo onda spremni sto se dece tice...spremni za rad i akciju...Nista od objave o novom nacinu procene aplikacija. Rekli su da ce objaviti u septembru, ali jos uvek nista.
Pozdrav, Bojan

Boki, budi strpljiv.Svi bi mi sto pre odavde.

Ja danas dobio pismo iz Beca, obradovao sam se ko kuce u liftu,... kad ono raspituju se da nisam slucajno odustao i nude pare nazad ako odustanem....lici mi na cirkularno pismo.
Meni je interesanto ono gde pise da ukoliko ne odgovorim u narednih 60 dana podrazumevaju da nisam odustao od aplikacije. Znaci sledeca dva meseca ne moram uopste da se "sekiram" :mrgreen:, sigurno me nece kontaktirati sa zahtevom da saljem dokumenta :besan2:. Bar kad bi posle tih 60 dana krenulo nesto da se desava nego ni to nije sigurno. A da, AOR mi je 18. 09. 2006.
Upphhhhhhh, mnogo se ceka bree ljudi, prilicno sam puko.....samo se nadam da vredi. A tek me ceka da tamo izguram licencu za moje zanimanje, naravno pod uslovom da dobijem iseljenicku vizu. Al' ajd korak po korak.
Pozdrav za sve koji cekaju i cestitke onima koji su docekali ;).

Isto i sa nama, AOR 2-neki 09.06 bar su stare aplikacije resili.:klap::rotf:
Polako pa napred.:super:
Pozdrav svima iz generacije a i sire...:bye:

Pozdrav svima.
Nov sam na forumu ali vas budnim okom pratim vec dugo..
Supruga i ja smo aplicirali decembra 2006 i jos uvek nista...
Na nekoj od prethodnih stranica je neko napisao da se nakon obavljenog lekarskog vrsi provera security check u Otawi. To me je malo bacilo u razmisljanje jer sam ja pre koju godinu napravio neku glupost u Madjarskoj nakon sto su me osudili i zabranili mi ulazak u njihovu zemlju 3 godine.
To nije nigde zavedeno ovde kod nas i moj dosije je ovde cist tako da ce mi i uverenje o nekaznjavanju biti prazno.
E sad sam se ja malo ufrkis'o kad sam procitao ovo za Otawu.
Dali vi mislite da oni stvarno mogu da saznaju za svakog od nas ponaosob sta smo radili, gde smo bili, dali smo osudjivani i dali imamo neke zabrane ulaska u odredjene zemlje itd.
Meni nesto ne ide u glavu da oni imaju pristupp policijskim dosijeima iz drugih zemalja, mislim to je ipak nesto sto ne moze svako da vidi, zar ne? A i kako je moguce da provere svaku malu, najmanju drzavicu koja postoji na zemaljskoj kugli?
To ja sebe tesim, ali koje je vase misljenje?
Zna li neko vise da mi kaze?

MI SMO PO STAROJ PROCEDURI OD 10 AVGUSTA 2006 I DOBILI SMO UPDATE ALI NE I KARTONE ZA LEKARSKI,SVE SMO IM DOSTAVILI PRE 2 NEDELJE ALI JOS NISTA .STVARNO SE COVEKU SMUCI OVOLIKO CEKANJE A NASI PRIJATELJI SA ISTIM DATUMOM SU DOBILI U JUNU PAPIRE I EVO VEC 2 NEDELJE SU U KANADI.POZDRAV SVIMA

Pozdrav svima.
Na nekoj od prethodnih stranica je neko napisao da se nakon obavljenog lekarskog vrsi provera security check u Otawi. To me je malo bacilo u razmisljanje jer sam ja pre koju godinu napravio neku glupost u Madjarskoj nakon sto su me osudili i zabranili mi ulazak u njihovu zemlju 3 godine.
To nije nigde zavedeno ovde kod nas i moj dosije je ovde cist tako da ce mi i uverenje o nekaznjavanju biti prazno.
Dali vi mislite da oni stvarno mogu da saznaju za svakog od nas ponaosob sta smo radili, gde smo bili, dali smo osudjivani i dali imamo neke zabrane ulaska u odredjene zemlje itd.
Meni nesto ne ide u glavu da oni imaju pristupp policijskim dosijeima iz drugih zemalja, mislim to je ipak nesto sto ne moze svako da vidi, zar ne? A i kako je moguce da provere svaku malu, najmanju drzavicu koja postoji na zemaljskoj kugli?

E, stvarno svasta, moram u najboljoj nameri da te iskritikujem.Kako ti uopste pada na pamet da se tek tako moze emigrirati.Provera ponaosob svakog od nas traje najduze od kompletne procedure uopste, te papire o nasoj skolskoj spremi i zagarantovanom poslu se provere za minut a i ne proveravaju svakog da li mu je posao pravi ili fiktivni, ali najduze traje ovo drugo kompletno sve sluzbe ukljucujuci i Interpol proveravaju licne podatke(da nazovem to tako) to je ustvari ono sto dodatno produzava nase cekanje i zbog toga je sve tako sporo.A od ovog rata 1990 ima jos i Haski tribunal itd.... sve se to mora proveriti i to je SIGURNO to su nam letos sve objasnjavali ljudi iz Kanade koji znaju proces iseljenja, ali ti najbolje znas sta si radio, videces necu da te lazem moras znati o cemu se radi ali nisi ti valjda neki krim...CAO!!!

Pozdrav svima.

Podatak o tebi postoji u SIS sistemu (Schengen Information System).To je sigurno, stim sto ne znam da li Kanada ima pristup tom sistemu, jer njegovo godisnje odrzavanje za zemlje clanice je papreno skupo. To je sistem preko koga se proveravaju svi koji hoce da udju u Sengen.Da li i koliko proveravaju ces verovatno saznati na kraju.Logicno je da Otawa ima registar o kriminogenim osobama koji je na nekom medjunarodnom nivou i koje im druge policije dostave,tipa Interpola, Haga.

MI SMO PO STAROJ PROCEDURI OD 10 AVGUSTA 2006 I DOBILI SMO UPDATE ALI NE I KARTONE ZA LEKARSKI,SVE SMO IM DOSTAVILI PRE 2 NEDELJE ALI JOS NISTA .STVARNO SE COVEKU SMUCI OVOLIKO CEKANJE A NASI PRIJATELJI SA ISTIM DATUMOM SU DOBILI U JUNU PAPIRE I EVO VEC 2 NEDELJE SU U KANADI.POZDRAV SVIMA

Pa de ste vi.....
Nema vas da se javite, ma bice, muka je svima od cekanja, a evo mi imamo vize u pasosima, pa smo jos tu....ima nekih stvari koje nas "koce", ali u narednih mesec-dva smo tamo, izgleda u Milanovoj zgradi...
Ma kako je krenulo, pre cete vi stici u TO

Cao.

Nema vas da se javite, ma bice, muka je svima od cekanja, a evo mi imamo vize u pasosima, pa smo jos tu....ima nekih stvari koje nas "koce", ali u narednih mesec-dva smo tamo, izgleda u Milanovoj zgradi...
Ma kako je krenulo, pre cete vi stici u TO

Cao.

evo tu smo bas smo se pitali da li ste krenuli, kad vi jos u lepoj srbiji.salim se ali pritisak je svakako manji kada imas vize u pasosu i sam odredjujes kada ces da krenes jer ova neizvesnost ubija pitas se da li ce stici i kada .nadam se da ce uskoro ako nas ne prebace za sledecu godinu a ako bude za mesec dva mozda i zajedno odemo ko zna.:!:

cujemo se

Nisam krim, kako rece gmina…Imao sam zabranu ulaska koja je sad vec i istekla i to je to..
Ne trazi me Interpol, nisam haski osudjenik ;-)…
Pa nista, ostaje mi samo da se nadam…
Mladost-ludost…
Hvala na odgovorima.

jedan nas sugradjanin , obican normalan covek imao problema sa tetovazom (iz JNA) pa je dodatno morao na lekarski zbog toga, i kad se sve zavrsilo a inace isli su na radnu vizu uveliko su vec radili u Kanadi i predali papire za stalni boravak dolazi policija i emigrantska iz Bafala su javili da je on ratni zlocinac,i kritika Kanadi zasto ga je primila, na kraju je sve bilo dobro, u papirima kad je popunjavao covek je stavio nadimak po kom ga zovu u okolini a sa takvim nadimkom isto godiste se nalazi neki na listi za Hag. Sve je dobro na kraju ali se covek istraumirao i naravoucenije pisite samo ime i prezime bez nadimka.Nemoj zameriti nesto malo sam preterala da te nebacim u "bedak", ali da znas da ipak proveravaju. cao

cao
pitanje za one koji su dobili postu
dali pismo iz beca stize preporuceno ili obicnom postom
hvala

Obicna, bela, jadna i bedna, takoreci nikakva koverta, jos ne preporucena, verova(la)o ili ne :mrgreen:.....bolje bi im bilo da rade nesto umesto slanja glupih pisama ;)

Mislim, nemoj da me pogresno razumes, volim ja pisma al' ona prava....sa zahtevom da im posaljem pasose na viziranje :D

a dali se desava da ti odmah posalju navodno i neke kartone za lekarski ?

Ja sam aplicirao po SAP-u pocetkom Septembra, sad ocekujem da mi traze da posaljem sva ona dokumenta koja su ljudi slali u momentu apliciranja po onom starom sistemu. Onda bi trebalo da idu kartoni za medical i u slucaju da je sve OK, traze da posaljes pasose na viziranje. To bi trebalo tako da se odvija ako nisam nesto zaboravio.

E sad nisam cuo da je neko u startu dobio kartone za medical....bar niko nije napisao tako nesto na ovom ili na drugim forumima koje pratim....mada koliko vidim aplikacije ljudi koji su slali po SAP-u nisu ni razmatrane do sad.

U principu tek se ceka prvo iskustvo nekog ko je aplicirao po SAP-u.

Ko prvi iz Septembra 2006 dobije zahtev za update papira vodi na pice sve forumase sa ovog topic-a, jel' moze?! :D ;)

Pozdrav drustvo!

Ako neko zna nesto o ovome , molila bih da pomogne svojim savetom:

kao sto sam vas obavestila suprug je u Edmontonu i sada treba da radimo na spajanju mene i deteta sa njim.
Dve su opcije, a ja nisam najsigurnija koja je bolja za mene (nas) u ovoj situaciji pa ako seko zna nek kaze.

Prva opcija je da ista firma koja se bavi ciscenjem posalje i meni LMO na osnovu koga cu aplicirati za work permit. u ovom slucaju procedura traje nepuna 2 meseca, tj za 3 meseca bi dete u ja vec bili u Kanadi.

Druga opcija je da sacekamo da njemu u HRSDC-u promene LMO na Supervizor kontrole kvaliteta, za sta ga sada treniraju (cak ce i prvu platu dobiti kao supervizor, iako je samo na obuci, ipak ce raditi ceo mesec) a da onda ja dobijem pravo na tzv Open Work Permit (Otvorenu Radnu Vizu) sa kojom nisam vezana za odredjenog poslodavca i ugovor, vec slobodno biram, menjam poslove. Uslov za ovo je da usavrsim engleski, sto ja sada i radim ( imacu intervju u Kanadskoj Ambasadi u Beogradu).

U Ambasadi su mi savetovali ovo drugo, ali u tom slucaju mora da prodje par meseci da oni vide sa listinga njegovih primanja da on zaradjuje kao supervizor i da se zadovolje socijalni iuslovi za nas dolazak. U tom slucaju cemo mozda biti u Kanadi za 5-6 meseci.

Meni to nije strasno, strasnije je cini mi se suprugu,ali ono sto mene interesuje je DA LI NEKO IMA SAZNANJE O TOME: DA AKO SE ODE U KANADU NA RADNU VIZU VEZANO ZA ODREDJENI UGOVOR I POSLODAVCA, KAKVE SU SANSE DA SE TAMO MENJA POSAO I POSLODAVCA, I DA LI STE SVO VREME TRAJANJA RADNE VIZE PRINUDJENI DA RADITE ZA TOG POSLODAVCA KOJI VAM JE SREDIO LMO?

Ovo mi je jako bitno pitanje da bih donela odluku, jer ako je promena moguca onda cemo gledati da sto pre idemo, a ne da cekamo Otvorenu radnu vizu.

Hvala vam, molim vas ako nesto znate pisite!:bye:

Verovatno vam je jasno zasto ne bih volela da me vezu dve godine za jedan ugovor.
Firma se bavi ciscenjem poslovnih zgrada,obrazovnih ustanova i sl. pa ne bih bas volela da budem primorana da radim kao cistacica pune dve godine, mislim ok. mozda:mrgreen:, ajde neko vreme, ali kad usavrsim jezik volela bih da se potrudim da pronadjem posao koji bi meni odgovarao.E sada, postavlja se pitanje< kakve su sanse za to ako si na redovnoj radnoj vizi u Kanadi (sa ugovorom na dve godine u doticnoj kompaniji)

:bye:

EJ NARODE IMAM JEDNU VEST ZA SVE ONE KOJI DOLAZE U TORONTO KAO SKILLED WORKERS DA NE PREVODE DIPLOME A POSEBNO VOZACKU DOZVOLU,JA SAM PRE NEKI DAN ISAO DA POLAZEM TESTOVE ZA G1 I NISU HTELI DA MI PRIHVATE PREVOD NASE VOZACKE IZ BEOGRADA PA SAM MORAO KOD NASEG PREVODIOCA OVDE U TORONTU KOSTA 40 DOLARA,BOLJE PONESITE STO VISE PARA OVAMO TREBACE VAM ZA POCETAK,AKO KO IMA NEKO PITANJE MOZE DA ME PITA PREKO MOG MAILA,RAD SAM DA SVAKOM POMOGNEM ONOLIKO KOLIKO JA ZNAM I KROZ STA SAM DOSADA PROSAO,MOJ MAIL JE stenli1981@gmail.comPOSTO NEMAM UVEK VREMENA ZA OVAJ FORUM A POSTU CESCE PREGLEDAM,I NARAVNO PONESITE MEDJUNARODNU VOZACKU IZ SRBIJE,DOBIJA SE U AMSS SRBIJA KOD VUKOVOG SPOMENIKA,KOSTA 2000DIN.POZDRAV ZA SVE KOJI DOLAZE U TORONTO,A POGOTOVO ZA NASE DEVOJKE...AKO IMA NEKA NASA DEVOJKA KOJA JE U TORONTU ILI CE USKORO DOCI A RADA A RADA JE DA SE UPOZNAMO,JA SAM NA RASPOLAGANJU,PISITE POTRUDICU SE DA SVIMA ODGOVORIM,POZZZZZZZ......

Da li neko zna koliko se ceka za PNP konkretno za Saskatchewan, tamo smo predali pre vise od dva meseca,kazu da je to najbrzi nacin da se domognemo Kanade! gledajuci realno jeste.S obzirom da sam procitala da posta stize obicno a ne preporuceno, sta ako se nekom nominacija iz Kanade ili pismo iz Beca zagubi?Svasta mi pada na pamet.:think:

Zdravo svima,
dva pitanja:
unutar kog vremenskog perioda se mora uci u Kanadu od trenutka dobijanja iseljenicke vize po skilled worker programu?
Pretpostavljam da postoji neki vremenski okvir unutar kog viza vazi.
Da li ostatak porodice mora ici odmah sa principal aplikantom, ili moze doci naknadno? Isao bih prvo ja, a zenu i djecu doveo tek kad se snadjem za smjestaj i posao. Je li to moguce i do kada oni moraju uci u Kanadu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back