Pozdrav
Interesuje me zivo sam kim je razgovarala u Becu.Da li je u pitanju zenski sluzbenik.Ako jeste onda je to Marta Zanger.Ona je divna zena.Inace prilikom apliciranja za Kvebek ces preko banke, ja sam to radio u Komercijalnoj, uplatiti taksu za obradu aplikacije u Becu.To je koliko se secam negde oko 500 eura.To je novac koji stavljate na kocku i koji se ne vraca.Ti samo polako uci francuski, svakodnevno.Od momenta apliciranja do momenta zvanja na intervju je period od nekoliko meseci.Sto se tice francuskog na samom intervjuu, sluzbenik vodi razgovor sa tvojom suprugom dok tebe pita samo par usputnih pitanja.Ti ces navesti u obrascima da ti je nivo pocetnik, jer ako bi uskoro aplicirali, ti nemas vremena da doguras do srednjeg nivoa.Znaci pitanja za tebe na intervjuu su kako se zoves , gde radis, sta radis,da li imas brata, sestru. Zamalo da zaboravim, moja zena recimo uopste nije polagala TEFiz razloga sto smo prilozili uverenje iz srednje skole da je ucila cetiri godine francuski jezik.Bili smo jedino iskreni da je na nivou pocetnika.To nam je jedino pomoglo da zaobidjemo TEFjer je znanje stranog jezika moguce dokazati i na drugi nacin.Uostalom rekli su ti za suprugu da ne mora da polaze TEF.
Na makedonskom forumu
http://forums.snapsolutions.ca/viewforum.php?id=10 sam video da je dosta ljudi znanje francuskog dokazivalo sertifikatima sa kurseva.Evo u cemu je strvar:
Ako bi nekoliko meseci ucio francuski i izasao na TEF, koji nije ni malo jednostavan , moguce je lako da bi dobio jako malo bodova.Problem je sto recimo i ako neko pokusa da u pitanjima gde su odgovori pod A B C D lupi nasumicno , a ne da tacan odgovor, onda dobija negativne poene sto se onda odrazava na celokupan score.Sam intervju na TEF-u ti izgleda tako da sednes ispred dve francuskinje i onda recimo jedna od njih glumi recepcionara hotela koji ti treba da zoves i raspitas se o sobi i uslugama hotela,da rezervis sobu, da ti njoj i ona tebi postavljate razna pitanja.Tebi je data uloga novinara koji je dosao na neku konferenciju.Drugi zadatak ti je da na osnovu procitanog teksta koji je recimo reklamni materijal jedne jezicke skole pokusas da nagovoris svog prijatelja da pohadja kurs iz kineskog jezika.Ovo su samo primeri.O pisanju eseja da ne pricam.Da li se slazete ili ne da mladi sve vise treba da uce preko interneta?Ti ces dobiti sertifikat u CCF po zavrsenom kursu i slobodno kontaktirajte Bec da vidite da li za tebe kao pocetnika to prolazi. Pa svi ovi Makedonci kazu da su zavrsavali kurseve i da je to prolazilo.Budi strpljiv i neces na.....i.IELTS ti je za njih odlican.Sta imas na speaking jer ce sigurno sa tobom porazgovarati ozbiljnije na engleskom.Moji prijatelji su imali takav slucaj.Ona govori francuski i engleski dok on samo engleski.Sa njim je sluzbenik jedan deo intervjua razgovarao na engleskom.Eno ih danas u Montrealu.Samo se opusti i nemoj da te hvata prpa.Shvati da to radis za Dunju i njen buduci zivot.
Kako je u CCF na kursu ?
Bonne chance ! Embrasse ta petite fille !