Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za juli06:

Savetujem ti da pozoves neku spediciju u svom mestu i da se raspitas kod njih kako ide prevoz stvari za fizicko lice kod iseljenja. Oni poznaju carinski zakon, a imaju i poslovne kontakte sa prevoznicima i kopnom i vodom i vazduhom.
Mislim da moze i u posti da se raspitas koliko kosta slanje, ali to je vise nacin da se posalju neke sitnice.
Ako sam nesto pomogao...
Pozdrav

Hvala za brz odgovor Cekanje. Nadam se da cu uskoro naci sve podatke za selidbu.
Malo me brine sto se iz Beca jos ne javljaju. Mi smo ljekarski uradili krajem marta, zatim su nam javili da je potreban jos jedan nalaz( zbog visokog pritiska ), koji je uraden krajem aprila (bio je ok) i od tada cekamo....

Hi,drustvo,nova sam na Forumu za koji sam saznala prije nekoliko dana i zelim odmah reci da sam impresionirana saradnjom Forumasa i zeljom da se pomogne.Narocito Klikom koji je veoma nesebican a i siroko obrazovan i daje veoma razumne odgovore.
Moja zelja da imigriram bas u Kanadu stara je nekoliko mjeseci i trenutno sa u fazi popunjavanja Aplikacije.
Po profesiji sam ljekar i zelim da imigriram u kategoriji Skilled Worker.
Imam neke nedoumice oko upisivanja podataka u formular i zanima me gdje mogu naci uputstva za popunjavanje(imam samo formulare,ali ne zelim da napravim gresku).
Molim nekoga da mi odgovori :dontunderstand:
Unaprijed zahvalna!
pa pitaj sta te zanima, rekla si da imas problema oko popunjavanja, ali ne i tacno sta te brine

Ne zelim da te kritikujem, ali imigracija nije mala stvar, pa ne bi trebala pausalno da se informises. Takodje, pogledaj sta ti je sve potrebno da bi se bavila medicinom u Kanadi ili specificno u drzavi koja te zanima. Postoje mnoga ogranicenja i svoju lekarsku karijeru ne mozes samo nastaviti u Kanadi, nego su potrebne kvalifikacije... ne znam tacno sta jer nisam lekar, pa me ne dotice, ali o tome se mnogo prica u medijima jer im fali lekara, a opet ne skidaju limite...

Pa zelimo da ponesemo namjestaj iz dn.boravkai i djecijih soba, i iz trpezarije. Trpezarija mi je posebno bitna jer se radi o antikvitetu koji smo dobili u Njemackoj na poklon , a radi se o punom drvetu i naravno rucno radena.Ima tu jos i dosta sitnica...

Van svake pameti je slati obican namestaj iz decije sobe jetr pretpostavljam da to ne spada u antikvitet, to ces ovde kupiti za male pare. Takodje, nikakve sitnice ne treba nositi, sve to ovde moze da se uzme.

Da li je to antikvitet jer je rucno radjen ili je antikvitet zato sto je namestaj star ? Ne znam tacno koliko je vredan taj namestaj koji pominjes i koliko ti je stalo do toga.

Hi,drustvo,nova sam na Forumu za koji sam saznala prije nekoliko dana i zelim odmah reci da sam impresionirana saradnjom Forumasa i zeljom da se pomogne.Narocito Klikom koji je veoma nesebican a i siroko obrazovan i daje veoma razumne odgovore.
Moja zelja da imigriram bas u Kanadu stara je nekoliko mjeseci i trenutno sa u fazi popunjavanja Aplikacije.
Po profesiji sam ljekar i zelim da imigriram u kategoriji Skilled Worker.
Imam neke nedoumice oko upisivanja podataka u formular i zanima me gdje mogu naci uputstva za popunjavanje(imam samo formulare,ali ne zelim da napravim gresku).
Molim nekoga da mi odgovori :dontunderstand:
Unaprijed zahvalna!

Pricali smo dosta o tome, procesljaj malo forum, ukratko, ti ne popunjavas aplikaciju sada, mada je to prilicno jednostavno.
Sta te konkretno interesuje?

Hvala Klika za brz odgovor, rado cu se vratiti na zapocetu temu kada stvarno dode do realizacije velike zelje odlaska odavdje, kao sto sam vec navela oduzilo se ovo cekanje od ljekarskog (mart 2008).
Da, radi se o namjestaju koji je star oko 40 god. i zaista je antikvitet, ali o tom po tom.

Da, radi se o namjestaju koji je star oko 40 god. i zaista je antikvitet, ali o tom po tom.
Ne znam ali meni namestaj star 40 godina ne spada u antikvivet, jedino ako ti je nesto posebno drag zato sto je poklon.

......... jedni savjetuju nosi stvari, drugi kazu ne, a mi cekamo...
Znas za onu izreku......... "u Solunu dinar somun, a do Soluna tri somuna"..........
Ne znam ko ti je rekao da nosis kojekave sitnice ali matematika je vise nego jednostavna, dok ti prebacis sve te stvari do spedicije, pa dok platis svoj deo u kontejneru, pa dok to ovde prebacis do stana, ima da te dodje skuplje nego da sve to kupis ovde.

Znas kako to ovde funkcionise, kada se selis u drugi grad, sve se prodaje jer nema logike iznajmljivati usluge preseljenja koje su visestruko skuplje nego da sve to ponovo kupis. Sestra je nedavno kupila stan u Toronu i za preseljenje namestaja iz jednog dela grada u drugi, nekih 5-6 km, je platila oko $400, 4-5 sati usluga dva nosaca sa kamionom.

Poslednja izmena:
Pa zavrsis kurs tamo i to je to. A papire ce da sredim ako imam 10000 eur da ponesem.. a posto nemam, neke trange frange varijante sa odlaskom tamo, a da te pare stvarno i nemam ne padaju mi na pamet jer tamo nikog ne znam. Treba da odem tamo pa da ostanem na ulici.

Neka hvala...

Svaka cast svakom ko je imao srece da ode tamo.. ko je nekog znao, rodbina itd. I izbeglice su lakse odlazile...

Pricali smo dosta o tome, procesljaj malo forum, ukratko, ti ne popunjavas aplikaciju sada, mada je to prilicno jednostavno.
Sta te konkretno interesuje?
Koristicu usluge pravnog zastupnika u BC koji ce me zastupati pred Ambasadom u Becu.On mi je i poslao formulare koje treba da mu vratim popunjene.Konkretno,zanima me da li je pametno da kao destinaciju stavim Vancouver (voljela bih u BC zbog klime,a i zato sto tamo imam prijatelje koji mi nude pomoc)?
Dalje,kod stavke 22 (Education),s obzirom da imam 17 godina formalnog obrazovanja i 3 godine specijalizacije,da li je to Bachelor`s degree,ili Master`s?
Nemam jos uvijek polozen IELTS, medjutim moj zastupnik kaze da ce mi dokaz o poznavanju jezika traziti nakon 6 mjeseci (tu cu samouvjereno staviti `High`,a u medjuvremenu se jos pripremati).
Kod stavke 26 (Work experience), potrebno je popuniti `From`.....`To`.S obzirom da sam u radnom odnosu, da li da u dijelu`To` stavim mjesec predavanja Apl.,da ostavim prazno ili da popunim "iksicima".
Dalje da li je za ulazak u zemlju olaksavajuce biti `single`, ili se bolje tretiraju porodicne osobe?
Veliki pozdrav!

Koristicu usluge pravnog zastupnika u BC koji ce me zastupati pred Ambasadom u Becu.On mi je i poslao formulare koje treba da mu vratim popunjene.
A sta ce ti pravni zastupnik? Ima da te odere za usluge popunjavanje najobicnije aplikacije sto mozes i ti da uradis.
Dalje,kod stavke 22 (Education),s obzirom da imam 17 godina formalnog obrazovanja i 3 godine specijalizacije,da li je to Bachelor`s degree,ili Master`s?
Toproveri na fakultetu, oni bi trebalo da znaju da li se vodis kao bachelor ili nesto drugo.
Nemam jos uvijek polozen IELTS, medjutim moj zastupnik kaze da ce mi dokaz o poznavanju jezika traziti nakon 6 mjeseci (tu cu samouvjereno staviti `High`,a u medjuvremenu se jos pripremati).
Kako hoces , ali po meni je najbolje prvo odraditi test i znati kako stojis sa bodovima, ovako ej cisto nagadjanje.
Kod stavke 26 (Work experience), potrebno je popuniti `From`.....`To`.S obzirom da sam u radnom odnosu, da li da u dijelu`To` stavim mjesec predavanja Apl.
Da, stavi do dana kada popunjavas apliakciju.

Dalje da li je za ulazak u zemlju olaksavajuce biti `single`, ili se bolje tretiraju porodicne osobe?
Veliki pozdrav!
Nista ne skodi da imas porodicu, a na muza mozda iskopas neki bod na obrazovanje, ako ima vise/visoko mozes dobiti 3-5 bodova.

Da jako je pametno sam da popunis zahtev.. platis 500 eur i posaljes tamo nekom u Bec i on ti vrati papire kao neispravne !!! A pare ne vracaju lopovi kanadski... To je najlopovskija administracija koja postoji brale.

Da, a jos je "pametnije" da platis 2000-5000 $$ za obicnu asistenciju pri popunjavanju aplikacije i skupljanja papira.
Ko nije sposoban sam to da odradi, sve neka pita "zastupnika", sta ce mu ovaj forum, kad vec placa zastupnika.
Angazujte ljudi zastupnike i nista ne brinite, uopste vam ne treba ovaj forum, oni ce sve odraditi umesto Vas......kad bi se z......
I ako ti vrate aplikaciju ako neispravnu, onda ona jeste neispravna, i ne uzimaju ti pare, nego ti ili vrate pare ili ti traze sta da dopunis u aplikaciji. Neko ti je gadno napunio glavu "brale". Ko nije sposoban sam da popuni aplikaciju, taj i nije za Kanadu, bez uvrede.
A njihova administracija je posebna prica, kakvi su takvi su, ali ne mole oni nas da predajemo aplikacije, niko nas ne tera, bitno je da uradimo ono sto traze i onako kako traze.

Za WHITE SNOW, nemoj da mislis da ce ti pomoci nesto to sto imas "pravnog zastupnika" u BC, to ti uopste nije potrebno, bacices pare bezveze i on/ona ti apsolutno nista ne moze pomoci/ubrzati oko samog procesa i oko ambasade u Becu.
Cak mislim da je ovima u Becu manje "drago" kad vide da je neko predao preko zastupnika, pa ljudi verovatno pomisle, "evo ga jos jedan sto nije sposoban sam da popuni nekoliko formulara pa za to placa par hiljada $..."
Imm. advokat ti bas nista ne moze pomoci, nemaju nikakve "veze" u ambasadi i ako si sposobna sama da popunis te formulare, idi bez zastupnika. Jedino ako bas imas para i zivaca za bacanje...onda OK.

Svi ce ti ovde na ovom forumu dati taj savet.
Neka se ne uvrede oni koje znam a koji su predali preko "zastupnika", ali i oni sami su videli posle nekog vremena koji su to prevaranti i kako beskrupulozno uzimaju pare bukvalno nizasta. Ljudi to kasno shvate, pa se pitaju, "sta mi je trebalo..."

Idi bez zastupnika, predaj aplikaciju, mislim da za tvoje obrazovanje dobijas 22 poena, masters degree, posto si koliko sam shvatio, doktor specijalista. Za IELTS ne znam sta da ti kazem, Klika je u pravu kad kaze da treba prvo da se polaze, da znas na cemu si, ali je sad problem sto IELTS diploma vazi 2 godine, a malo je verovatno da ce te oni kontaktirati u naredne 2 godine (kakvih 6 meseci kako tvrdi taj "zastupnik", mozes slobodno da se kladis s njim da to nece biti u narednih godinu dana u par stotina hiljada $, evo ako ti neces, ja cu... :D). Naravno, osim ako nemas job offer, tj, AEO.
E ako ti taj zastupnik moze srediti AEO za 2-3000 CAD $ , onda plati i uzivaj, brzo ces biti u Kanadi, inace NEMOJ preko zastupnika.
Za IELTS vidi sama sta ti je pametnije. Ako polazes sad, a oni te ne kontaktiraju u roku od 2 godine, sto je vrlo lako moguce, moraces ponovo da polazes. A lepo je odmah znati na cemu si. Mada uvek ostaje solucija da polazes i odmah, pre predavanja aplikacije, pa po potrebi i kasnije...ja bih tako uradio, ne bih predao aplikaciju a da ne znam kakav sam s IELTS-om.
Znam dosta ljudi koji su toliko samouvereni bili u svoje znanje engleskog, pa na IELTS-u dobise 4,5, katastrofa. I to kao vezbali , spremali se, isli kao na neke kurseve za spremanje IELTS-a....
Polozi bolje odmah, da ne bude posle.....ijao.
Sve sto ti ne bude jasno u vezi aplikacije ili bilo cega u vezi procesa, pitaj ovde na forumu, naci ce se sigurno nekoliko njih koji ce ti odgovoriti, kakav zastupnik.
Svako ko ti kaze da zastupnik ima neke "veze" u ambasadi i da moze da ti "ubrza" proces, taj je NOTORNI lazov. Veruj mi. Nikakva veca prava ili veze nema on od tebe ili mene ili bilo koga drugog.
Polozi IELTS, predaj aplikacije, formulare poskidas sama sa cic sajta, popunis, odstampas i posaljes u Bec.
Bukvalno sve sto ti treba za spremanje IELTS-a imas ovde :
http://artefact.lib.ru/languages/eng_textbooks_ielts.shtml
Ovo ostalo ti je Klika sve lepo rekao....

Pamet u glavu, srecno i pozdrav.
:ok:

Ja kazem da ce da nam maznu pare preko zastupnika ili ne... Velika kocka.. treba da puknes 1000 eur da bi samo saznao da li mozes da udjes u proces za iseljenje... A oni sede tamo i listaju dokumenta.. i sad prelistavanje jedne aplikacije vredi 500 do 1000 eur.. ma da... LOPOVI.

Ljudi niko vas ne tera da predajete zahtev za iseljenje u Kanadu. Svima koji to iskreno zele cete svojim neprijavljivanjem samo olaksati i ubrzati proces, sto je super. Imam jednu ispravku za Grandica vezano za poene sto se tice skolovanja. Za 17 godina formalnog skolovanja (osnovna + 4 godine srednje + 5 godina fakulteta, masinski, elektrotehnicki itd.) i potvrdom mastera kako su sada po novom zakonom o visokom obrazovanju deklarisane petogodisnje univerzitetske studije, ima se maksimalno 25 bodova na obrazovanje. Sa svim ostalim savetima i informacijama koje je Grandic napisao se potpuno slazem.

Slazem se da ko je skeptican ne treba ni da posalje prijavu. Ali slabo da ce to da pomogne ubrzanju procesa jer se svake godine ogroman broj ljudi javlja i ne samo iz Srbije... ne zaboravite citavu istocnu evropu.. to su hiljade aplikacija godisnje.

Ja samo kazem da je jadno to sto su napravili takav sistem da oni kojima je iseljenje najvise potrebno, ne mogu da ga finansiraju.

Ljudi niko vas ne tera da predajete zahtev za iseljenje u Kanadu. Svima koji to iskreno zele cete svojim neprijavljivanjem samo olaksati i ubrzati proces, sto je super. Imam jednu ispravku za Grandica vezano za poene sto se tice skolovanja. Za 17 godina formalnog skolovanja (osnovna + 4 godine srednje + 5 godina fakulteta, masinski, elektrotehnicki itd.) i potvrdom mastera kako su sada po novom zakonom o visokom obrazovanju deklarisane petogodisnje univerzitetske studije, ima se maksimalno 25 bodova na obrazovanje. Sa svim ostalim savetima i informacijama koje je Grandic napisao se potpuno slazem.
Pozdrav svima .Imam jedno pitanje.Imam 18 godina formalnog skolovanja 6 godina studija stomatologije i 3 godine radnog iskustva i ielts high polozeno.Na faksu mi nisu hteli dati potvrdu za master.Da li je potvrda obavezna za dokazivanje mastera ili je broj godina studija dovoljan?

Za IELTS vidi sama sta ti je pametnije. Ako polazes sad, a oni te ne kontaktiraju u roku od 2 godine, sto je vrlo lako moguce, moraces ponovo da polazes.

Koliko ja znam na pocetku aplikacije pise da kada popunjavas prijavu moras da ispunjavas sve uslove koje u aplikaciji navodis... Tako da bi logicno bilo da prvo polozis IELTS da bi znao na cemu si. E sad tacno je da IELTS vazi dve godine ali koliko ja znam, a i pisalo se ovde na forumu, ukoliko polozis IELTS i zatim u roku od godinu dana od dana polaganja testa predas aplikaciju priznaju ti test i ne treba da ga polazes ponovo. Neka me neko ispravi ako gresim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back