Da jako je pametno sam da popunis zahtev.. platis 500 eur i posaljes tamo nekom u Bec i on ti vrati papire kao neispravne !!! A pare ne vracaju lopovi kanadski... To je najlopovskija administracija koja postoji brale.
Da, a jos je "pametnije" da platis 2000-5000 $$ za obicnu asistenciju pri popunjavanju aplikacije i skupljanja papira.
Ko nije sposoban sam to da odradi, sve neka pita "zastupnika", sta ce mu ovaj forum, kad vec placa zastupnika.
Angazujte ljudi zastupnike i nista ne brinite, uopste vam ne treba ovaj forum, oni ce sve odraditi umesto Vas......kad bi se z......
I ako ti vrate aplikaciju ako neispravnu, onda ona jeste neispravna, i ne uzimaju ti pare, nego ti ili vrate pare ili ti traze sta da dopunis u aplikaciji. Neko ti je gadno napunio glavu "brale". Ko nije sposoban sam da popuni aplikaciju, taj i nije za Kanadu, bez uvrede.
A njihova administracija je posebna prica, kakvi su takvi su, ali ne mole oni nas da predajemo aplikacije, niko nas ne tera, bitno je da uradimo ono sto traze i onako kako traze.
Za WHITE SNOW, nemoj da mislis da ce ti pomoci nesto to sto imas "pravnog zastupnika" u BC, to ti uopste nije potrebno, bacices pare bezveze i on/ona ti apsolutno nista ne moze pomoci/ubrzati oko samog procesa i oko ambasade u Becu.
Cak mislim da je ovima u Becu manje "drago" kad vide da je neko predao preko zastupnika, pa ljudi verovatno pomisle, "evo ga jos jedan sto nije sposoban sam da popuni nekoliko formulara pa za to placa par hiljada $..."
Imm. advokat ti bas nista ne moze pomoci, nemaju nikakve "veze" u ambasadi i ako si sposobna sama da popunis te formulare, idi bez zastupnika. Jedino ako bas imas para i zivaca za bacanje...onda OK.
Svi ce ti ovde na ovom forumu dati taj savet.
Neka se ne uvrede oni koje znam a koji su predali preko "zastupnika", ali i oni sami su videli posle nekog vremena koji su to prevaranti i kako beskrupulozno uzimaju pare bukvalno nizasta. Ljudi to kasno shvate, pa se pitaju, "sta mi je trebalo..."
Idi bez zastupnika, predaj aplikaciju, mislim da za tvoje obrazovanje dobijas 22 poena, masters degree, posto si koliko sam shvatio, doktor specijalista. Za IELTS ne znam sta da ti kazem, Klika je u pravu kad kaze da treba prvo da se polaze, da znas na cemu si, ali je sad problem sto IELTS diploma vazi 2 godine, a malo je verovatno da ce te oni kontaktirati u naredne 2 godine (kakvih 6 meseci kako tvrdi taj "zastupnik", mozes slobodno da se kladis s njim da to nece biti u narednih godinu dana u par stotina hiljada $, evo ako ti neces, ja cu...

). Naravno, osim ako nemas job offer, tj, AEO.
E ako ti taj zastupnik moze srediti AEO za 2-3000 CAD $ , onda plati i uzivaj, brzo ces biti u Kanadi, inace NEMOJ preko zastupnika.
Za IELTS vidi sama sta ti je pametnije. Ako polazes sad, a oni te ne kontaktiraju u roku od 2 godine, sto je vrlo lako moguce, moraces ponovo da polazes. A lepo je odmah znati na cemu si. Mada uvek ostaje solucija da polazes i odmah, pre predavanja aplikacije, pa po potrebi i kasnije...ja bih tako uradio, ne bih predao aplikaciju a da ne znam kakav sam s IELTS-om.
Znam dosta ljudi koji su toliko samouvereni bili u svoje znanje engleskog, pa na IELTS-u dobise 4,5, katastrofa. I to kao vezbali , spremali se, isli kao na neke kurseve za spremanje IELTS-a....
Polozi bolje odmah, da ne bude posle.....ijao.
Sve sto ti ne bude jasno u vezi aplikacije ili bilo cega u vezi procesa, pitaj ovde na forumu, naci ce se sigurno nekoliko njih koji ce ti odgovoriti, kakav zastupnik.
Svako ko ti kaze da zastupnik ima neke "veze" u ambasadi i da moze da ti "ubrza" proces, taj je NOTORNI lazov. Veruj mi. Nikakva veca prava ili veze nema on od tebe ili mene ili bilo koga drugog.
Polozi IELTS, predaj aplikacije, formulare poskidas sama sa cic sajta, popunis, odstampas i posaljes u Bec.
Bukvalno sve sto ti treba za spremanje IELTS-a imas ovde :
http://artefact.lib.ru/languages/eng_textbooks_ielts.shtml
Ovo ostalo ti je Klika sve lepo rekao....
Pamet u glavu, srecno i pozdrav.