Uf, odakle da pocnem..Marljivo procitah prethodnih 45 strana ali i dalje imam par nedoumica..Naime ja i devojka planiramo da apliciramo za iseljenicku vizu ali moramo jos da sacekamo posto ja zavrsavam master u Spaniji i tek od oktobra pocinjem da sticem iskustvo a i ona treba da zavrsi fax jer je svaki poen bitan
Elem pitanja koja bih imao su:
1. Skapirao sam da se po ovom novom uproscenom procesu na pocetku ne salju sva dokumenta ali kada se onda salju tj. da li da polazem ielts pre predaje ili posle, ali ako je posle kako da znam koliko bodova da napisem itd..Isto vazi i za francuski..
2. Da li ima razlike izmedju recimo 68 i 74 boda u smislu brzine obrade i na kraju krajeva prihvatanja aplikacije ili je samo bitno doci do 67 i takodje za novac je bitno ispuniti minimum ili je svaki dodatni dolar prednost?
3. Ako ja otvorim firmu i pocnem da radim u njoj da li se to racuna kao radno iskustvo? Zvuci cudno ali jedan moj drugar je otvorio firmu i sam je sebe zaposlio kao direktora, tj. to su mu rekli da uradi u drzavnoj administraciji..Placa poreze i doprinose i sve uredno naravno na minimalcu..
4. Sta se desava pri promeni stanja u toku aplikacije iliti ako se rodi dete?
5. I na kraju da li se mora biti u zemlji za vreme cekanja na odgovor?
Hvala unapred i nadam se da ce neko imati strpljenja da mi odgovori bar na nesto..
Pozzzzzzzzz i srecno sa vasim aplikacijama