Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da li neko pricao samnom o predaji dokumenata za iseljenicku u Canadu?Najvise me zanima prvi kru posto nisam predala jos?Sta treba da pise u propratnom pismu?I da mi da jo nkek korisne predloge ili informacije

draga URA, pregledaj dobro ove postove na forumu, kao i cic canada site. tamo sve pise. sada se nesto menjalo, ali apliakcija je manje vise ista.
Pregledaj to, pa ako imas pitanja postavljaj...pozdrav, Bojan

Pozdrav svima,

Ne znamo kako vi, ali mi shizimo od cekanja. Iako je proslo tek oko 6 meseci od kada smo aplicirali, vec smo neuroticni i dosta nam je cekanja i muka nas 'vata. Jedino da skontamo neku ponudu za posao, jer bi jedino to moglo ubrzati ovaj proces...ili da predjemo u rusine. :)

Ima li neko ko bi mogao da daa nesto vise informacija sta sve treba odraditi da bi se dobila ta ponuda i jos nesto oko te procedure ili neki sajt... nemam pojma vec... Pregledao sam vec gomilu sajtova, ali ne mogu reci da sam skontao kako bi se moglo do posla i koja zanimanja odavde mogu direktno da dobiju posao tamo ili da li ih primaju kao radnike sa potrebnim doskolavanjem... i da li potoji neko fixno vreme koje si duzan da provedes bas na tom poslu na koji su te zvali............

Unapred hvala na odgovoru i puno srece svima!

Sve najbolje!

Naz dvoje

verujem da vas muka hvata i verujte niste jedini....

mi smo dobili job offer od kompanije u Edmontonu i najverovatnije cemo traziti LMO dakle ici na radnu vizu, mada ja sada hocu da se raspitam o samom pocetku PNP procesa jer sve kasnije korake znam jedino mi nije najjasnje sta tacno poslodavac treba da uradi u samom startu.

Na ForumuB92 u okviru "imigracija emigracija" ima jedna podtema "Saskatchewan" koju je zapoceo neko od Krsturcana i preko koga cu nadam se saznati sve sto me interesuje.

Probajte i vi. Samo da znate tamo odlaze i ljudi iz susednog grada (pore Krstura) koji su sve samo ne Rusini.Ne morate biti Rusin da bi dobili posao u Kanadi, ali morate imati nekoga u Kanadi ko ce garantovati za vas i preporuciti vas.i naravno biti uporan u tome.

Hvala Landlord na lepim zeljama i podrsci.

Kako rece jedan od nasih mislilaca sa foruma: "Covek je i na Mesec stigao, pa zasto ne bi i do Kanade".
Medjutim, sve je samo ne jednostavno, kao i sa svim velikim stvarima u zivotu.

Lako je promeniti status,ali samo ukoliko si tamo na radnoj vizi a sa tobom i tvoja porodica. Ukoliko nije tako vec su komplikacije.Takodje nemaju obicaj da kod radne vize odobravaju vizu za ostatak porodice i postavljaju visoke uslove za to ( posao, neto zarada na godisnjem nivou i sl.)
Ali moj dragi (koji nikako da se oglasi na ovom forumu) nepopravljivi pozitivac, kaze da ni jednog trenutka ne treba misliti kako je do Kanade tesko doci ili kako im ne trebamo, ve samo obrnuto. Da im itekako trebamo!!!

Nastavak sledi.......:bye:

Uf, odakle da pocnem..Marljivo procitah prethodnih 45 strana ali i dalje imam par nedoumica..Naime ja i devojka planiramo da apliciramo za iseljenicku vizu ali moramo jos da sacekamo posto ja zavrsavam master u Spaniji i tek od oktobra pocinjem da sticem iskustvo a i ona treba da zavrsi fax jer je svaki poen bitan :)

Elem pitanja koja bih imao su:

1. Skapirao sam da se po ovom novom uproscenom procesu na pocetku ne salju sva dokumenta ali kada se onda salju tj. da li da polazem ielts pre predaje ili posle, ali ako je posle kako da znam koliko bodova da napisem itd..Isto vazi i za francuski..

2. Da li ima razlike izmedju recimo 68 i 74 boda u smislu brzine obrade i na kraju krajeva prihvatanja aplikacije ili je samo bitno doci do 67 i takodje za novac je bitno ispuniti minimum ili je svaki dodatni dolar prednost?

3. Ako ja otvorim firmu i pocnem da radim u njoj da li se to racuna kao radno iskustvo? Zvuci cudno ali jedan moj drugar je otvorio firmu i sam je sebe zaposlio kao direktora, tj. to su mu rekli da uradi u drzavnoj administraciji..Placa poreze i doprinose i sve uredno naravno na minimalcu..

4. Sta se desava pri promeni stanja u toku aplikacije iliti ako se rodi dete?

5. I na kraju da li se mora biti u zemlji za vreme cekanja na odgovor?

Hvala unapred i nadam se da ce neko imati strpljenja da mi odgovori bar na nesto..

Pozzzzzzzzz i srecno sa vasim aplikacijama

Uf, odakle da pocnem..Marljivo procitah prethodnih 45 strana ali i dalje imam par nedoumica..Naime ja i devojka planiramo da apliciramo za iseljenicku vizu ali moramo jos da sacekamo posto ja zavrsavam master u Spaniji i tek od oktobra pocinjem da sticem iskustvo a i ona treba da zavrsi fax jer je svaki poen bitan :)

Elem pitanja koja bih imao su:

1. Skapirao sam da se po ovom novom uproscenom procesu na pocetku ne salju sva dokumenta ali kada se onda salju tj. da li da polazem ielts pre predaje ili posle, ali ako je posle kako da znam koliko bodova da napisem itd..Isto vazi i za francuski..

2. Da li ima razlike izmedju recimo 68 i 74 boda u smislu brzine obrade i na kraju krajeva prihvatanja aplikacije ili je samo bitno doci do 67 i takodje za novac je bitno ispuniti minimum ili je svaki dodatni dolar prednost?

3. Ako ja otvorim firmu i pocnem da radim u njoj da li se to racuna kao radno iskustvo? Zvuci cudno ali jedan moj drugar je otvorio firmu i sam je sebe zaposlio kao direktora, tj. to su mu rekli da uradi u drzavnoj administraciji..Placa poreze i doprinose i sve uredno naravno na minimalcu..

4. Sta se desava pri promeni stanja u toku aplikacije iliti ako se rodi dete?

5. I na kraju da li se mora biti u zemlji za vreme cekanja na odgovor?

Hvala unapred i nadam se da ce neko imati strpljenja da mi odgovori bar na nesto..

Pozzzzzzzzz i srecno sa vasim aplikacijama

evo da ti odgovorim na ona pitanja koja znam sigurno, ai pojavljivala su se vec.
1.IELTS trebas poloziti ranije jer ti je to sigurnije, zbog bodova da znas na cemu si i neces valjda lupati bezveze bodove, a na polaganju te saceka nesto drugo kasnije.
2.ako prelazis odredjeni broj bodova 67 sto je dovoljno da prodjes onda ti je svejedno da li imas 67 ili 74, i aplikacija ti nece brze biti resena, jedino si komotniji sa 74 boda.
4.ako se npr. rodi dete u medjuvremenu jedino se dodatno posalje dopuna aplikacije za dete, ili ako se promeni adresa itd.

Ako iko zna ili ima bilo kakve mogucnosti da dodje do informacije, molim vas:worth: za pomoc.

Postoji jedan uslov kod dobijanja work permit , vezan za zaposlenje (nisam sigurna da je u pitanju samo visina primanja, vec nesto vezano bas za samo zaposlenje, nagadjam da je deficitarnost zanimanja, ali to je samo moje nagadjanje) od koga zavisi da li ce dozvoliti celoj porodici da aplicira na jedan LMO.

Ako iko zna nek pomogne

Inace da vam prenesem jos neka saznanja(mozda ce nekome trebati ove informacije). Verovatno ste vec citali moje prethodne postove, pa ste upoznati sa mojom problematikom (bila sam poprilicno dosadna ovde na forumu ). Saznala sam sledece: PNP program( provincijski program koji vam je jedna od solucija u okviru imigracije) se znacajno razlikuje od provincije do provincije. Npr. u Saskatchewan je moguce imigrirati preko ovog programa, ali jos iz Srbije i jedini uslov je da ti tamo neko obezbedi posao.Dakle ljudi po dobijanju nominacije od Saskatchewan provincije zavrsavaju sve iz Srbije preko Beca i odlaze sa iseljenickom vizom u pasosu.

Kod Alberte je moguce postati PN kandidat tek kad zadovoljis odredjene uslove, a to je: da si prethodno radio u Alberti na work permit minimum 6 meseci,da si ovladao poslom i prosao sve moguce treninge,da imas potrebna certifikate, da si pohadjao (ako nisi dosao sa znanjem) kurs engleskog(sve ovo obezbedjuje poslodavac) i polozio test sa 85%, da imas zdravstveno osiguranje itd. itd

Dakle velika razlika.

Izvinjavam se svim forumasima koji su zagovarali Skilled workers varijantu, ali iz vise razloga ja i moj suprug smo se odlucili za tezi (ali ipak malko kraci )put u startu.Verovatno ce biti tezi i to su svi bili u pravu. Ali kad znamo da je sada doslo do znacajnih promena i da medju Skilled kandidatima biraju one koji im trebaju- nekako je logicno zakljuciti da treba iskoristiti mogucnost ako imas nekoga ko moze da te preporuci poslodavcu (engleski :dash:)

Jos nesto da li iko zna bilo koga ko je dosao na radnu vizu ili zna nesto o tome. Culi smo neke price o tome kako je bolje da supruga dodje kasnije. Ako bi i meni sredili tamo posao i LMo, zasto bi bio problem otici tako:dontunderstand:? Da li ste culi za necija iskustva i eventualne komplikacije....?

:bye:

Cao svima!
Lekar sam i ako apliciram za skilled worker vizu imam 67 poena.Da li ako dobijem nekim cudom work permit za neki drugi posao,odem u Kanadu i radim godinu dana,pa onda apliciram za skilled worker ...koliko bi ta varijanta ubrzala proces?da li bih u medjuvremenu morala da se vracam u Srbiju?
Unapred hvala:)

Poslednja izmena:
ja nemam nikakve konkretne informacije, ali imam jedno pitanje koje se nadovezuje na tvoje.
ja sam shvatio da ce se te promene ticati samo onih koji su aplikacije predali od kraja februara 2008.
a da ce se nase aplikacije obradjivati po zakonu koji je bio na snazi u trenutku kada smo podnosili aplikacije.
da li neko ima drugacije informacije?
pozdrav svima

Citam polako vase mailove, pa dok ne procitam molim vas za par informacija.

Moj brat hoce da uzme iseljenicku vizu za Kanadu, zavrsio je srednju politehnicku skolu, nema upisan staz jer godinama radi ne prijavljen, ima iskustva i diplomu pica majistora, spremio bi taj IELTS test
i imamo prijatelje koji bi garantavao za njega i nasao mu posao...kakve su sanse da dobije iselj. vizu???

Hvala svima.

Pozdarav.

ja nemam nikakve konkretne informacije, ali imam jedno pitanje koje se nadovezuje na tvoje.
ja sam shvatio da ce se te promene ticati samo onih koji su aplikacije predali od kraja februara 2008.
a da ce se nase aplikacije obradjivati po zakonu koji je bio na snazi u trenutku kada smo podnosili aplikacije.
da li neko ima drugacije informacije?
pozdrav svima

Tacno tako,
Aplikacije predate pre februara 2008 bice obradjivane po starom sistemu.
Nego kilaaave....
Pozdrav,

Sinsa.

Citam polako vase mailove, pa dok ne procitam molim vas za par informacija.

Moj brat hoce da uzme iseljenicku vizu za Kanadu, zavrsio je srednju politehnicku skolu, nema upisan staz jer godinama radi ne prijavljen, ima iskustva i diplomu pica majistora, spremio bi taj IELTS test
i imamo prijatelje koji bi garantavao za njega i nasao mu posao...kakve su sanse da dobije iselj. vizu???

Hvala svima.

Pozdarav.

Za iseljenicku, nemoj pogresno da me shvatis, sanse su nikakve, jedino ako prijatelj moze da mu obezbedi ponudu za posao i LMO, pa da ode na radnu vizu, pa onda posle recimo 6 meseci, konkurise iz Kanade za iseljenicku dok zivi i radi tamo na radnu vizu...Tako bi imao sanse...

Pozdrav.

Dasta da kilave. Kako smo svi naivno mislili da je 36-48 meseci suvise dugo i kako nema sanse da bude toliko, a evo vec sada ima ljudi koji ulaze u trecu godinu.
Sta mislite kako ce se i da li ce se ovaj novi zakon odraziti na nas, s obzirom da ce svi koji sada apliciraju, a interesantni su njihovom trzistu rada, ici preko reda.
pozdrav

Dasta da kilave. Kako smo svi naivno mislili da je 36-48 meseci suvise dugo i kako nema sanse da bude toliko, a evo vec sada ima ljudi koji ulaze u trecu godinu.
Sta mislite kako ce se i da li ce se ovaj novi zakon odraziti na nas, s obzirom da ce svi koji sada apliciraju, a interesantni su njihovom trzistu rada, ici preko reda.
pozdrav

Ja licno mislim da onaj ko je predao posle februara a da nema sredjen posao i da ne ide na varijantu spajanja porodice, nema cemu da se nada pre februara 2009.
Za to vreme trebalo bi da rese backlog.
Svaki drugaciji postupak bio bi van pameti, mada je i ovo do sada van pameti..:confused:

Ja licno mislim da onaj ko je predao posle februara a da nema sredjen posao i da ne ide na varijantu spajanja porodice, nema cemu da se nada pre februara 2009.
Za to vreme trebalo bi da rese backlog.
Svaki drugaciji postupak bio bi van pameti, mada je i ovo do sada van pameti..:confused:

Backlog do februara 2009. moze da se resi samo u slucaju da se minimum polovini od milion aplikacija jednostavno iste vrate.
Nema tu sta da bude van pameti, imigraciono ministrastvo jednostavno zeli da resi problem na ovaj ili onaj nacin, problem je sto ce neko u celoj toj prici stradati ni kriv ni duzan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back